طبع گوجه سبز در طب سنتی Reine Claude Verte

طبع و خواص گوجه سبز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

4.7/5 - (14 امتیاز)

گوجه سبز میوه کوچک و آبدار درختی از تیره گل سرخیان است. گوجه سبز به آلوچه نیز معروف است. آلوچه پوست سبز نازک اما محکمی دارد. گوشت آن به شدت ترد و آبدار است و هسته سختی دارد. چینی ها اولین کسانی بودند که گوجه سبز را مورد استفاده قرار دادند و بعد از آن سوریه، ایران و یونان نیز اقدام به کشت و پرورش آن کردند. گوجه سبز بیشتر در مناطق معتدل رشد می کند در ایران نیز در نواحی شمال غربی رشد بیشتری دارد.

گوجه سبز میوه کوچک و آبدار درختی از تیره گل سرخیان است. گوجه سبز به آلوچه نیز معروف است. آلوچه پوست سبز نازک اما محکمی دارد. گوشت آن به شدت ترد و آبدار است و هسته سختی دارد. چینی ها اولین کسانی بودند که گوجه سبز را مورد استفاده قرار دادند و بعد از آن سوریه، ایران و یونان نیز اقدام به کشت و پرورش آن کردند. گوجه سبز بیشتر در مناطق معتدل رشد می کند در ایران نیز در نواحی شمال غربی رشد بیشتری دارد.

میوه آن در ابتدا سبز روشن و هرچه رسیده تر شود رنگ آن تغییر می کند. رسیده آن به رنگ های زرد، نارنجی، ارغوانی و قرمز در می آید. هرچه میوه گوجه سبز رسیده تر باشد میزان ترشی آن کمتر است. گوجه سبز نسبت به سرما ناسازگار است و سرمازدگی باعث تغییر طعم و رنگ آن می شود. گوجه سبز اغلب در بها رو اوایل تابستان دیده می شود. به عنوان یک میوه ترش و لذیذ طرفدارهای زیادی دارد و همراه با نمک، نعنا خشک و… به عنوان تنقلات خورده می شود.

همچنین گوجه سبز در تهیه برخی غذاها، آش ها و خورشت ها مورد استفاده قرار می گیرد. از گوجه سبز ترشی نیز تهیه می شود.

این متن با هدف توضیح و تشریح طبع، خواص, عوارض و مضرات و معرفی مصلحات گوجه سبز تهیه و در اختیار شما قرار داده شده است.

طبع گوجه سبز سرد است یا گرم؟

طبع گوجه سبز سرد و تر است. اگرجه به موازات رسیدگی بیشتر، سردی طبع آن کمتر می شود اما بازهم در دسته میوه های با طبع سرد قرار دارد و مصرف آن در سردمزاجان باید کم و همراه با احتیاط باشد. بهتر است گوجه سبز در روزهای گرم استفاده شود. افراد با طبع و مزاج گرم می توانند بهره بیشتری از این میوه ببرند.

طبع گوجه سبز در طب سنتی Reine Claude Verte

از خواص گوجه سبز چه می دانید؟

مصرف گوجه سبز عطش را کاهش داده و برطرف می کند.

خارش و سوزش پوست با مصرف روزانه 3 یا 4 عدد گوجه سبز کاهش میابد.

حالت تهوع را بر طرف می کند.

مصرف گوجه سبز در درمان سردرد موثر است.

تلخی و بدمزه بودن دهان را از بین می برد.

کربوهیدرات های فراوان دارد.

مصرف گوجه سبز در درمان نقرس مفید است.

در کاهش چربی خون موثر است.

میزان اسید و باز در خون را به سطح متعادلی می رساند.

مسهل است و در درمان یبوست نیز تاثیر دارد.

سرشار از ویتامین سی (c) است.

مصرف روزانه برای مبتلایان به رماتیسم مفید است و به درمان آنها کمک می کند.

گوجه سبز کالری کمی دارد.

لاغری با گوجه سبز: فیبر بالا دارد و سیر کننده است و به همین دلیل برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

کاهش دهنده اشتها است.

تقویت کننده دستگاه گوارش است.

تقویت کننده کلیه ها است.

بر سلامت اعصاب و روان و سیستم عصبی بدن تاثیر مثبت دارد.

در درمان بیماری های تنفسی موثر است و عوارض ناشی از آسم و برونشیت را کاهش می دهد.

باعث پاکسازی کلیه ها و مجاری ادراری می شود.

گوجه سبز یک مدر طبیعی: ادرار آور است.

فشار خون بالا را کاهش می دهد.

مصرف آن در دوران شیردهی منعی ندارد اما در بارداری با احتیاط مصرف شود.

مصرف آن برای کودکان بالای سه سال مانعی ندارد.

خشک شده گوجه سبز در درمان کم خونی موثر است.

فواید گوجه سبز برای قلب: از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری می کند.

فواید گوجه سبز برای بینایی و چشم: مقوی بینایی است و شب کوری را درمان می کند.

برخی تحقیقات که چندان جامع نیست نشان داده که مصرف گوجه سبزی که کمی رسیده تر و مزه آن به ملس نزدیک شده باشد، زود انزالی و مشکلات جنسی افراد گرم مزاج را بهبود می بخشد.

عوارض و مضرات سوء مصرف گوجه سبز

  • میزان اسید بالایی دارد و ایجاد سوزش معده می کند.
  • افرادی که معده حساس دارند یا به رفلاکس مبتلا هستند نباید گوجه سبز مصرف کنند.
  • بعد از مصرف آن باید دهان و دندانها را شست که حالت اسیدی آن به ددان آسیب نرساند.
  • زنان باردار که مشکلاتی مانند سنگ کلیه یا مثانه و … هستند از مصرف گوجه سبز پرهیز کنند.
  • افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی دارند با احتیاط مصرف کنند.

مصلح گوجه سبز چیست؟

همانطور که پیشتر گفتیم طبع گوجه سبز سرد است بنابراین برای بهبود خواص و کاهش احتمال ایجاد عوارض باید آن را همراه باموادی که طبع گرم دارند مصرف کرد.

یکی از معروف ترین مصلحات گوجه سبز گلپر است که علاوه بر تعدیل طبع، طعم لذت بخشی نیز به آن می دهد. نعنا، نمک، آویشن نیز از دیگر مصلحات آن هستند.

مصرف چای نبات، خرما یا عسل نیز بعد از مصرف گوجه سبز از میزان تاثیر سردی آن بر بدن می کاهد.


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.