طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

خواص شمشاد سرخ و انواع شمشاد در طب سنتی|خواص گل شمشاد در طب سنتی

خواص انواع شمشاد در طب سنتی+ معرفی و خواص شمشاد سرخ+ 7 عارضه

طبع و خواص روغن شوید در طب سنتی|خواص روغن شوید

طبع و خواص روغن شوید در طب سنتی+ 3 مورد از عوارض روغن شوید

طبع و خواص نارنج در طب سنتی

طبع و خواص نارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

وام کشاورزی برای کاشت گیاهان دارویی

وام قرض الحسنه بنیاد علوی برای کاشت گیاهان دارویی برای کشاورزان

خواص خورش آلو هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش آلو هویج|

طبع و خواص خورش آلو هویج در طب سنتی

طبع و خواص عرق نسترن در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق نسترن

طبع عرق نسترن در طب سنتی + خواص، مضرات و مصلح

طبع و خواص شربت انبه در طب سنتی|خواص شربت انبه

شربت انبه و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی