طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص

طبع و 8 خاصیت قیمه نثار در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه نثار

طبع و 8 خاصیت قیمه نثار در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه نثار

طبع و خواص برگ بو در طب سنتی|طبع برگ بو|خواص برگ بو

خواص برگ بو در طب سنتی+ طبع، عوارض و مصلحات

|

ورود طب سنتی به بیمارستانها

تدابیر درمان و کاهش تپش قلب در طب سنتی|درمان تپش قلب

برای درمان تپش قلب چه کنیم؟ 8 گیاه دارویی موثر+ توصیه ها و تدابیر

پیشگیری-از-عرق-سوز-شدن-در-پیاده-روی-اربعین-و-راهکار-های-فوری-درمان-عرق-سوز-شدن|درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین

درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین + درمان عرق سوز کشاله ران و زیر بغل+ معرفی کرم و پماد

طبع و خواص گزنه در طب سنتی دمنوش گیاهی

خواص و فواید چای گزنه+ دمنوش در افراد درگیر سنگ کلیه

طبع و خواص عرق بید در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بید

عرق بید و 2 مصلح پر استفاده آن+ طبع، خواص و مضرات