طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

همه چیز در باره خواص و ویژگی های نمدار برگ ریز|خواص نمدار برگ ریز||عوارض و مضرات نمدار برگ ریز

طبع و خواص نمدار برگ ریز+ بیش از 20 خاصیت شگفت انگیز+ عوارض و مصلح

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا|

از طبع و خواص گوشت و لوبیا چه میدانید؟ + 11 خاصیت غذا گوشت و لوبیا

طبع-و-خواص-عرق-آویشن-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص عرق آویشن در طب سنتی

درمان چربی پوست

با چربی پوست خداحافظی کنید!

جلوگیری از ضعف در ماه رمضان

راهکارهای مقابله با ضعف بدن در ماه مبارک رمضان

تغذیه مناسب فصل پاییز

در فصل پاییز چه بخوریم؟

طبع و خواص عرق کلپوره در طب سنتی|همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره|طبع عرق کلپوره

همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره

طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص