طب شناس
طبع و خواص سبزی گشنیز در طب سنتی

طبع و خواص گشنیز از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 26, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (270 رای)

گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum گیاهی است که اولین بار در جنوب غربی آسیا دیده شده و بومی آن منطقه است. شمال آفریقا نیز یکی دیگر از خواستگاه های گشنیز است. بیشترین میزان تولید گشنیز در ایران به شهر نهاوند در استان همدان برمی گردد و پس از آن شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده گشنیز کشور قرار دارد. گشنیز گیاهی است باساقه های نازک و ظریف و برگهای کوچک پنجه ای مانند. بلندی ساقه های آن گاه تا نیم متر هم می رسد. گشنیز شباهت بسیار زیادی به جعفری دارد و تفاوت آن در لطیف تر بودن برگ و ساقه ها است. همچنین برگهای گشنیز کمی از جعفری کوچکتر است. از برگ، ساقه، دانه و حتی ریشه گشنیز استفاده های متعددی می شود. از برگ و ساقه آن به عنوان سبزی خوراکی و خام و گاه در پخت غذاها استفاده می شود. دانه یا تخم گشنیز یک ادویه معطر و پر طرفدار است. از ریشه آن نیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می شود. علاوه بر آن گشنیز خواص دارویی ویژه ای دارد که از دید کارشناسان طب سنتی پنهان نمانده و از ندر درمان برخی امراض کمک گرفته اند. در ادامه این متن با طبع، خواص، مضرات و مصلحات گشنیز آشنا می شوید.

گشنیز چه طبعی دارد؟

گشنیز تازه دارای طبع سرد و خشک است. طبع تخم گشنیز همچنین سرد و خشک است. این سبزی برای مصرف توسط گرم مزاجام محدودیت خاصی ندارد و خواص خود را در بدن این افراد بهتر و بیشتر بروز می دهد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

خواص شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

عوارض و مضرات مصرف گشنیز چیست؟

زیاده روی در مصرف گشنیز حافظه را تحت تاثیر قرار داده و باعث اختلال حافظ و کم هوشی می شود.

مصرف بی اندازه گشنیز باعث کاهش میل جنسی می شود.

خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد و ممکن است باعث ایجاد ناباروری در بانوان شود.

مصرف زیاد گشنیز می تواند باعث کاهش قدرت بینایی شود.

مصلح گشنیز چیست؟

برای بهبود خواص و کاهش عوارض هر ماده، بهتر است با مصلح آن ماده آشنایی داشته باشیم.

مصلح گشنیز، سکنجبین و دارچین هستند.

خواص و فواید روغن بادام شیرین در طب سنتی|خواص روغن بادام شیرین|عوارض روغن بادام شیرین

8 خاصیت شگفت انگیز روغن بادام شیرین در طب سنتی+ معجزه ای برای پوست و مو

درمان سینوزیت با پیاز و روش های خانگی دیگر|درمان سینوزیت|بخور و درمان سینوزیت

3 روش درمان خانگی سینوزیت با پیاز + 5 روش درمان سینوزیت با طب سنتی

طبع و خواص قهوه گانودرما در طب سنتی|طبع و خواص قارچ و قهوه گانودرما در طب سنتی|طبع قهوه گانودرما|

طبع قهوه گانودرما سرد است یا گرم؟+ خواص و مضرات- در طب سنتی

6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی|جای جوش هاتو نابود کن! + 6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی|درمان جای جوش و آکنه

6 روش فوق العاده برای از بین بردن جای جوش در طب سنتی

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس|طبع گوشت خروس

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس

ملین های مجاز در دوران بارداری ملین های طبع گرم|ملین-های-مجاز-و-طبیعی-خوراکی-در-دوران-بارداری|رفع-یبوست-در-دوران-بارداری-طبیعی-در-طب-سنتی

ملین های مجاز و طبیعی در دوران بارداری - ملین بارداری

پیشگیری از نفخ در ماه رمضان

پیشگیری از نفخ معده در ماه رمضان

طرز تهیه سوپ بلدرچین

دستور پخت سوپ بلدرچین حرفه ای و خوشمزه| طرز تهیه سوپ بلدرچین