طب شناس
طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی

طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مصلحات

تاریخ انتشار: February 25, 2022

رای به این نوشته: 4.38/5 (372 رای)

جوز هندی یکی از ادویه ها است که در منابع فارسی با نام جوز بویا نیز از آن یاد شده. این ادویه، دانه سخت و بیضی شکل درختی به نام جوز بویا است. این درخت از دسته درختان همیشه سبز به شمار می رود و عطر دانه آن زیاد و کمی تند است و می تواند عطر و طعم غذا را کاملا تحت تاثیر خود قرار دهد و به همین دلیل در بین علاقمندان به آشپزی و خلق طعم های خاص، طرفداران زیادی دارد. همانطور که از نام آن برمی آید، درخت جوز هندی بیشتر در جنوب هند و ایالتی به نام کرلا می روید. همچنین اندونزی، کارائیب و دیگر مناطق گرمسیری، مناطق مناسبی برای رشد این گونه هستند. دانه جوز هندی در پوسته ای سخت و قهوه ای یا خاکستری رنگ قرار دارد. با شکافتن این پوسته به دانه ای تخم مرغی شکل می رسیم که شیارها و چین خوردگی هایی در سطح آن قرار دارد.

این دانه بسیار سخت است و در آشپزی تنها تراشیدن بخشی از آن توسط رنده یا جسمی اینچنینی برای افزودن عطر و طعم آن به غذا کافی است. به همین دلیل اغلب جوزهندی را به صورت آسیاب نشده نگهداری می کنند.

از جوزهندی و روغن آن نیز استفاده هایی در طب سنتی و اسلامی می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. در این متن با طبع، خواص، عوارض و مصلح جوزهندی آشنا می شوید.

جوز هندی چه طبعی دارد؟

جوز هندی مانند بسیاری دیگر از انواع ادویه دارای طبع گرم و خشک است. افراد گرم مزاج باید بسیار در مصرف آن احتیاط کنند چرا که ممکن است باعث بروز عوارضی نظیر سردرد یا واکنشهای آلرژیک در آنها شود. این ادویه گزینه خوبی برای تعدیل طبع غذاهایی با مزاج سرد است.

جوز هندی چه خواصی دارد؟

عوارض سوء مصرف جوز هندی چیست؟

جوزهندی باید به مقدار کم مصرف شود. زیاده روی در مصرف آن عوارض متعددی دارد که بسته به مزاج افراد می تواند کم یا شدید باشد.

آریتمی قلبی یکی از مضرات زیاده روی در مصرف جوز هندی است.

دلپیچه و اسهال از دیگر مضرات آن است.

سردرد، واکنشهای آلرژیکی نظیر جوش، کهیر، راش پوستی، گرفتگی صدا و خش گلو نیز در مورد سوء مصرف جوزهندی گزارش شده است.

می تواند باعث بروز سرگیجه و بدن درد شود.

مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود چرا که انقباضات رحمی را تغییر داده و خطر سقط را در پی دارد.

مقدار مجاز مصرف جوز هندی در هر بار مصرف، یک چهارم گرم است و مصرف بیش از آن می تواند باعث تهوع، توهم و بیهوشی شود. این مقدار می تواند در کودکان مسمومیت شدید و حتر مرگ را در پی داشته باشد.

مصلح جوز هندی چیست؟

بهترین مصلح برای جوز هندی گشنیز است.

بهتر است از جوز هندی در غذاهایی استفاده شود که بیشتر ترکیبات آن دارای طبع سرد باشند.

طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص

نسخه های طب سنتی

نسخه های طب سنتی برای همه یکسان نیست

چای زیره سیاه

خواص و آثار و کاربردهای زالودرمانی

زالودرمانی کجاها به کار می آید؟

نمک دریا راهی برای درمان عفونت واژن زنان

درمان عفونت واژن در خانه با نمک دریایی+ روش استفاده +فواید

طبع و خواص روغن پسته در طب سنتی

طبع روغن پسته در طب سنتی+ خواص و مضرات آن+ مصلح

طبع ریحان در طب سنتی ایرانی اسلامی چوبی|خواص و فواید ریحان در طب سنتی ایرانی اسلامی چوبی

طبع ریحان گرم است یا سرد؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

طبع-و-خواص-شاه-توت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-و-مضرات-شاه-توت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع شاه توت سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی