طب شناس
طبع و خواص نشاسته در طب سنتی

طبع نشاسته سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طی سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: March 3, 2022

رای به این نوشته: 4.55/5 (736 رای)

در مورد نشاسته چه اطلاعاتی دارید؟ حتما تا به حال بارها از نشاسته در ترکیب شیرینی ها، دسرها و فرنی و... استفاده کرده اید. اما آیا تا به حال جز کاربردهای آن، اطلاعات دیگر در مورد نشاسته داشته اید؟ می دانید از چه تولید می شود و چند نوع دارد؟

نشاسته ماده ای سفید رنگ است که در ساقه و دانه اغلب گیاهان وجود دارد. و در واقع یک پلی ساکارید به حساب می آید. نشاسته به تنهایی بدون مزه و بو است و پودری نرم و لطیف است. که البته گاهی به صورت تکه های کوچک جاند نیز دیده می شود. نشاسته یک پلیمر از گلوکز است و از انواع معروف آن می توان به نشاسته ذرت، نشاسته گندم، نشاسته برنج و نشاسته سیب زمینی اشاره کرد. همچنین از ریشه گیاه مانیوک نیز نشاسته گرفته می شود.

مهمترین کاری که نشاسته در بدن انسان انجام می دهد تبدیل گلوکز جذب شده از غذاها به انرزی است. انرزی مورد نیاز بافت ها و سلول ها از طریق این مکانیزم تولید می شود.

از نشاسته در ترکیب غذاها، فرنی ها و شیرینی های مختلف استفاده می شود. همچنین خواص دیگر آن باعث توجه کارشناسان طب سنتی به نشاسته شده که در ادامه توضیح خواهیم داد. در این متن در مورد طبع، خواص، عوارض، مضرات و مصلحات نشاسته صحبت خواهیم کرد.

طبع نشاسته چیست؟

طبع همه انواع نشاسته سرد و خشک است. از این رو نشاسته می تواند برای بهبود حالات گرمی و تری در افرادگرم مزاج و دموی مفید باشد. همچنین مصرف نشاسته در مناطق گرمسیری و شرجی خواص بیشتری دارد. در افراد سرد مزاج می تواند ایجاد عوارضی ازجمله چاقی و کرختی کند به همین دلیل بهتر است میزان مصرف آن در سردمزاجان کنترل شده و همراه با مصلح باشد.

از خواص نشاسته چه می دانید؟

عوارض و مضرات نشاسته

زیاده روی در مصرف نشاسته اصلا توصیه نمی شود.

بهتر است استفاده از نشاسته محدود و تنها در موارد درمانی باشد.

خونی که توسط نشاسته در بدن تولید می شود خون بی کیفیتی است.

هضم آن کند است و باعث بروز انسداد می شود.

زنان باردار به ویژه در سه ماهه نخست نباید نشاسته مصرف کنند. به نظر می رسد مصرف نشاسته در بارداری باعث بروز برخی نقصهای جنینی می شود.

در کودکان و افرادی که سابقه حساسیت دارند، با احتیاط مصرف شود. اگرچه گزارش خاصی مبنی بر حساسیت زا بودن نشاسته ارائه نشده است.

بهتر است در نوزادان زیر یک سال استفاده نشود. قبل از یک سالگی می توانید فرنی و حریره کودکان را با ارد برنج تهیه کنید.

مصلح نشاسته چیست؟

عسل، خرما و شیرینی های طبیعی دیگر مانند شکر سرخ مصلح نشاسته هستند.

میخک مصلح دیگر آن است.

بنظر می رسد کرفس نیز در بهبود خواص و طبع نشاسته موثر باشد.

دفع سموم بدن با طب سنتی_پاکسازی و سم زدایی بدن|دفع سموم بدن_ سم زدایی بدن|سم زدایی بدن با طب سنتی

16 راهکار برای دفع سموم بدن با طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-و-خواص-زنجبیل-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-زنجبیل-در-لاغری

خواص زنجبیل برای لاغری+2 مورد مهم منع مصرف زنجبیل

اثر درمانی سنگ های قیمتی

آیا سنگ های قیمتی اثر درمانی دارند؟

طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب

درمان فوری قرمزی چشم|درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی+ 9 روش خانگی ساده

طبع و خواص عرق اسطوخودوس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص عرق اسطوخودوس در طب سنتی

طبع و خواص قات در طب سنتی|خواص قات

طبع قات در طب سنتی+ شرح 11 مورد از خواص قات که باید بدانید

طبع-و-خواص-کنگر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص کنگر در طب سنتی ایرانی اسلامی