طب شناس
ویژگی افراد با مزاج گرم و تر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج گرم و تر دارند

تاریخ انتشار: May 24, 2022

رای به این نوشته: 4.41/5 (578 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که مزاج گرم و تر دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج گرم و تر، باد و هوا است که در بدن انسان معادل خون یا همان دم می شود و به همین دلیل افراد دارای این مزاج را دموی می نامند.

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج گرم و تر

این ویژگی ها نسبی است و غالبا افراد با این خصوصیات دموی و دارای مزاج گرم و تر هستند:

ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی
ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

عوارض غلبه مزاج در افراد گرم و تر چیست؟

اگر گرمی یا تری به افراد دارای مزاج گرم و تر غلبه کند، فرد دچار بیماری خواهد شد. از جمله عوارض غلبه مزاج در این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کسالت، خواب آلودگی و پر خوری
  2. خارش پوستی
  3. قرمزی و التهاب زبان
  4. اختلال حواس و گیرایی پایین
  5. سنگینی سر و چشم ها
  6. درد سر و شقیقه ها
  7. خستگی بی دلیل
  8. دیدن خوابهای خشن و خون آلود
  9. دمل، کهیر و مشکلات پوستی دیگر
  10. سکته مغزی
  11. آلرزی های فصلی
  12. سوزش ادرار
  13. چاقی مفرط
  14. بالا رفتن کلسترول و ابتلا به بیماریهای قلب
  15. دیابت، نقرس و بیماریهای خونی دیگر
  16. ورم طحال و مشکلات دستگاه تناسلی

افراد دارای این مزاج به منظور جلوگیری از غلبه مزاج، بهتر است در خوردن این دسته از خوراکی ها احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آنها پرهیز کنند:

ماکارانی، شیرینی جات، لبنیات، نوشیدنی های گازدار، انواع گوشت، نوشیدن آب بین غذا، بستنی و نوشیدنی های یخ و سرد، بادمجان، ادویه های تند، رب، سس و مواد کارخانه ای دیگر، تخم مرغ ماشینی، فست فودها و غذاهای صنعتی، قهوه و شکلات و مواد کافئین دار دیگر، چای سبز و...

چه خوراکی هایی با مزاج گرم و تر سازگار است؟

آبگوشت بدون رب و گوجه که در آن نخود و زردچوبه باشد برای این افراد غذای مناسبی است.

انواع سوپ و آشها با طبع متعادل.

برنج ها، عدس و سوپ و آش حاوی عدس.

سیرابی.

انواع خورشت های سنتی ایرانی.

سیب، گلابی، انار ترش، نارنج، گریپ فروت.

بالنگ، تمرهندی، زغال اخته، شاه توت.

مرکبات.

سنجد، لیمو، زرشک، زیتون.

انواع حبوبات و غلات و میوه ها و صیفی جات خنگ مثل هندوانه، طالبی و...

انواع جوانه ها مانند جوانه ماش و گندم.

شربت آلبالو، زرشک، خاکشیر، بابونه، ترنجبین و...

طبع و خواص رب انار در طب سنتی||خواص رب انار

طبع و خواص رب انار در طب سنتی + 3 مورد از عوارض رب انار

دفع سموم بدن با طب سنتی_پاکسازی و سم زدایی بدن|دفع سموم بدن_ سم زدایی بدن|سم زدایی بدن با طب سنتی

16 راهکار برای دفع سموم بدن با طب سنتی ایرانی و اسلامی

سهم کم ایران در صادرات گیاهان دارویی

چرا صادرات گیاهان دارویی در ایران کم است؟

شفته

طبع و خواص آب سیب در طب سنتی|طرز تهیه اب سیب در خانه|خواص آب سیب

2 روش تهیه آب سیب طبیعی در خانه + طبع و خواص آب سیب

خواص و فواید روغن بادام شیرین در طب سنتی|خواص روغن بادام شیرین|عوارض روغن بادام شیرین

8 خاصیت شگفت انگیز روغن بادام شیرین در طب سنتی+ معجزه ای برای پوست و مو

خواص و فواید توت مار در طب سنتی|خواص توت مار

خواص توت مار در طب سنتی+ 5 خاصیت ویژه و روش مصرف

طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن