طب شناس
ویژگی افراد با مزاج گرم و تر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج گرم و تر دارند

تاریخ انتشار: May 24, 2022

رای به این نوشته: 4.41/5 (578 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که مزاج گرم و تر دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج گرم و تر، باد و هوا است که در بدن انسان معادل خون یا همان دم می شود و به همین دلیل افراد دارای این مزاج را دموی می نامند.

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج گرم و تر

این ویژگی ها نسبی است و غالبا افراد با این خصوصیات دموی و دارای مزاج گرم و تر هستند:

ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی
ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

عوارض غلبه مزاج در افراد گرم و تر چیست؟

اگر گرمی یا تری به افراد دارای مزاج گرم و تر غلبه کند، فرد دچار بیماری خواهد شد. از جمله عوارض غلبه مزاج در این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کسالت، خواب آلودگی و پر خوری
  2. خارش پوستی
  3. قرمزی و التهاب زبان
  4. اختلال حواس و گیرایی پایین
  5. سنگینی سر و چشم ها
  6. درد سر و شقیقه ها
  7. خستگی بی دلیل
  8. دیدن خوابهای خشن و خون آلود
  9. دمل، کهیر و مشکلات پوستی دیگر
  10. سکته مغزی
  11. آلرزی های فصلی
  12. سوزش ادرار
  13. چاقی مفرط
  14. بالا رفتن کلسترول و ابتلا به بیماریهای قلب
  15. دیابت، نقرس و بیماریهای خونی دیگر
  16. ورم طحال و مشکلات دستگاه تناسلی

افراد دارای این مزاج به منظور جلوگیری از غلبه مزاج، بهتر است در خوردن این دسته از خوراکی ها احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آنها پرهیز کنند:

ماکارانی، شیرینی جات، لبنیات، نوشیدنی های گازدار، انواع گوشت، نوشیدن آب بین غذا، بستنی و نوشیدنی های یخ و سرد، بادمجان، ادویه های تند، رب، سس و مواد کارخانه ای دیگر، تخم مرغ ماشینی، فست فودها و غذاهای صنعتی، قهوه و شکلات و مواد کافئین دار دیگر، چای سبز و...

چه خوراکی هایی با مزاج گرم و تر سازگار است؟

آبگوشت بدون رب و گوجه که در آن نخود و زردچوبه باشد برای این افراد غذای مناسبی است.

انواع سوپ و آشها با طبع متعادل.

برنج ها، عدس و سوپ و آش حاوی عدس.

سیرابی.

انواع خورشت های سنتی ایرانی.

سیب، گلابی، انار ترش، نارنج، گریپ فروت.

بالنگ، تمرهندی، زغال اخته، شاه توت.

مرکبات.

سنجد، لیمو، زرشک، زیتون.

انواع حبوبات و غلات و میوه ها و صیفی جات خنگ مثل هندوانه، طالبی و...

انواع جوانه ها مانند جوانه ماش و گندم.

شربت آلبالو، زرشک، خاکشیر، بابونه، ترنجبین و...

طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه|خواص شربت زردآلو

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه

طبع و خواص گل ختمی در طب سنتی

همه چیزهایی که درباره گل ختمی باید بدانید+ طبع و خواص

خواص مرصع پلو در طب سنتی||مرصع پلو|خواص مرصع پلو

طبع و خواص مرصع پلو، غذای خوشمزه ایرانی در طب سنتی

اگر-سیر-نمی-خورید-لااقل-مرزه-بخورید

اگر سیر نمی‌خورید لااقل از این سبزی غافل نشوید.

آنتی بیوتیک های طبیعی

 معرفی 10 آنتی بیوتیک‌ گیاهی

تدابیر دوقلو دار شدن!

اگر دوقلو می خواهی بخوان! معجون دوقلوزایی

حمایت از پژوهشگران و محققان عرصه داروسازی و طب سنتی ایرانی

حمایت از پژوهشگران و محققان عرصه داروسازی و طب سنتی ایرانی