طب شناس
ویژگی افراد با مزاج گرم و تر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج گرم و تر دارند

تاریخ انتشار: May 24, 2022

رای به این نوشته: 4.41/5 (578 رای)

مزاج انسان چهار دسته است:

در اصطلاح طب سنتی این چهار مزاج به ترتیب:صفراوی، دموی، سودایی و بلغمی نیز نامیده می شوند.

این دسته بندی حاصل نظریه چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده جهان است که عبارتند از آب، باد، خاک و آتش.

همچنین بر اساس تقسیم بندی های طب سنتی مزاج های چهارگانه را به چهار فصل تشبیه کرده اند. به این صورت که:

مزاج گرم و تر برابر با فصل بهار

مزاج گرم و خشک برابر با فصل تابستان

مزاج سرد و خشک برابر با فصل پاییز

مزاج سرد و تر برابر با فصل زمستان

است.

هر فرد یک مزاج خاص خود را دارد که به وراثت و سبک زندگی و نوع تغذیه بستگی دارد و می توان این مزاج را با تدابیر طب سنتی تغییر داده و اصلاح کرد. اصلاح مزاج به انسان کمک می کند که نسبت به محیط زندگی و تغذیه ای که دارد سازگارتر شود و بر بیماریهای ناشی از غلبه مزاج، فائق آید.

هر فرد بسته به مزاجی که دارد، ویژگی ها و خصوصیاتی دارد که از آن طبع و مزاج نشات می گیرد. با تغذیه صحیح و سازگار می توان نقاط قوت یک مزاج را تقویت کرده و ضعف ها و کاستی های ان را برطرف کرد.

در ادامه معرفی خصوصیات افراد دارای هر مزاج، در این مطلب شما را با ویژگی های افراد دموی، یعنی افرادی که مزاج گرم و تر دارند آشنا می کنیم.

عنصر اصلی در افراد با مزاج گرم و تر، باد و هوا است که در بدن انسان معادل خون یا همان دم می شود و به همین دلیل افراد دارای این مزاج را دموی می نامند.

ویژگی های فردی افراد دارای مزاج گرم و تر

این ویژگی ها نسبی است و غالبا افراد با این خصوصیات دموی و دارای مزاج گرم و تر هستند:

ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی
ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

عوارض غلبه مزاج در افراد گرم و تر چیست؟

اگر گرمی یا تری به افراد دارای مزاج گرم و تر غلبه کند، فرد دچار بیماری خواهد شد. از جمله عوارض غلبه مزاج در این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کسالت، خواب آلودگی و پر خوری
  2. خارش پوستی
  3. قرمزی و التهاب زبان
  4. اختلال حواس و گیرایی پایین
  5. سنگینی سر و چشم ها
  6. درد سر و شقیقه ها
  7. خستگی بی دلیل
  8. دیدن خوابهای خشن و خون آلود
  9. دمل، کهیر و مشکلات پوستی دیگر
  10. سکته مغزی
  11. آلرزی های فصلی
  12. سوزش ادرار
  13. چاقی مفرط
  14. بالا رفتن کلسترول و ابتلا به بیماریهای قلب
  15. دیابت، نقرس و بیماریهای خونی دیگر
  16. ورم طحال و مشکلات دستگاه تناسلی

افراد دارای این مزاج به منظور جلوگیری از غلبه مزاج، بهتر است در خوردن این دسته از خوراکی ها احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آنها پرهیز کنند:

ماکارانی، شیرینی جات، لبنیات، نوشیدنی های گازدار، انواع گوشت، نوشیدن آب بین غذا، بستنی و نوشیدنی های یخ و سرد، بادمجان، ادویه های تند، رب، سس و مواد کارخانه ای دیگر، تخم مرغ ماشینی، فست فودها و غذاهای صنعتی، قهوه و شکلات و مواد کافئین دار دیگر، چای سبز و...

چه خوراکی هایی با مزاج گرم و تر سازگار است؟

آبگوشت بدون رب و گوجه که در آن نخود و زردچوبه باشد برای این افراد غذای مناسبی است.

انواع سوپ و آشها با طبع متعادل.

برنج ها، عدس و سوپ و آش حاوی عدس.

سیرابی.

انواع خورشت های سنتی ایرانی.

سیب، گلابی، انار ترش، نارنج، گریپ فروت.

بالنگ، تمرهندی، زغال اخته، شاه توت.

مرکبات.

سنجد، لیمو، زرشک، زیتون.

انواع حبوبات و غلات و میوه ها و صیفی جات خنگ مثل هندوانه، طالبی و...

انواع جوانه ها مانند جوانه ماش و گندم.

شربت آلبالو، زرشک، خاکشیر، بابونه، ترنجبین و...

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی در طب سنتی|خواص روغن گزنه

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و مصلح

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

تدابیری که بعد از بازگشت از پیاده روی اربعین باید رعایت کنید

حالا که از پیاده روی اربعین برگشته ام چه کنم؟

درمان خشکی چشم|علل خشکی چشم و راه های درمان آن با طب سنتی|علت های خشکی چشم

درمان خشکی چشم با طب سنتی + دلایل و راهکارها

طبع و خواص عرق بیدمشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بیدمشک

عرق بیدمشک و طبع و خواص آن از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و فواید باسترمه پلو در طب سنتی|خواص باسترمه

باسترمه پلو غذای سنتی کدام استان است؟ طبع و خواص باسترمه در طب سنتی

توصیه های طب سنتی برای درمان امیکرون

توصیه های طب سنتی برای اُمیکرون