طب شناس
طبع و خواص کلم بروکلی در طب سنتی|طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

همه چیز درباره کلم بروکلی و خواص آن+ طبع، مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 1, 2022

رای به این نوشته: 4.75/5 (473 رای)

کلم بروکلی، یکی از انواع کلم است که با نام علمی Brassica oleracea شناخته می شود. گیاهی است یک ساله و عمودی با ارتفاعی حدود یک متر. بروکلی بین سه تا چهار ماه بعد از کاشت، قابل برداشت است. این نوع کلم از هم خانواده های گل کلم و کلم بروکسل است و به رنگ سبز تیره و با ساقه های کمی روشن تر است. کلم بروکلی در امریکا و ایتالیا از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده مردم است. این کلم ترد، پر آب و پرفایده است و نوک آن گلهایی ریز و به رنگ سبز می روید. ساقه و گلهای کلم بروکلی قابل خوردن هستند.

بیش از 80 درصد کلم بروکلی را آب تشکیل داده و همین موضوع آن را به یکی از سبزی های پر فایده تبدیل کرده است. کلم بروکلی را می توان به صورت خام و همراه باسالاد، پخته و در سوپ ها و غذاهای مختلف و همچنین بخارپز میل کرد.

خواص متعددی برای این کلم ذکر شده که در ادامه، بعد از معرفی طبع و مزاج آن، به آن خواهیم پرداخت. همچنین در این مطلب عوارض و مضرات احتمالی کلم بروکلی و مصلحات آن ذکر خواهد شد.

با ما همراه باشید.

طبع کلم بروکلی سرد است یا گرم؟

جالب است بدانید کلم بروکلی برخلاف اغلب سبزیجات و آنچه ممکن است تصور کنید، دارای طبع گرم و خشک است. مصرف بروکلی به سردمزاجان توصیه می شود و برای آنها خواص زیادی به همراه دارد. اما گرم مزاجان باید کمی احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن نیز غافل نشوند.

طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

از خواص کلم بروکلی چه می دانید؟

چه کسانی نباید بروکلی مصرف کنند؟

افرادی که مبتلا یا مستعد ابتلا به نقرس هستند، نباید بروکلی مصرف کنند.

افراد مبتلا به گواتر باید از مصرف بروکلی پرهیز کنند.

مبتلایان به سنگ کلیه، مثانه و صفرا نباید از این کلم استفاده کنند چرا که مشکل آنها را تشدید می کند.

مصلح کلم بروکلی چیست؟

زردچوبه و آویشن به عنوان مصلح کلم بروکلی معرفی شده اند.

همچنین فلفل سیاه اثر مصلح بر کلم بروکلی دارد.

کلم بروکلی طبع گرم دارد و ترکیب آن با اجزای سالاد که اغلب مزاج سرد دارند، باعث تعدیل طبع آن می شود.

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس|طبع گوشت خروس

طبع گوشت خروس در طب سنتی و خواص و مضرات آن + 8 خاصیت فوق العاده گوشت خروس

طبع و خواص کلم سفید و بنفش یا قرمز در طب سنتی|طبع کلم سفید|

خواص کلم سفید و کلم بنفش (قرمز) در طب سنتی + طبع و مضرات و مصلح

فواید کرسی در زمستان|خواص کرسی برای بدن

فواید کرسی در شب های سرد زمستان

خواص کنجک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص کنجک

گیاه کنجک چیست و چه خواصی دارد؟ 6 مورد از خواص کنجک در طب سنتی

معرفی دمنوش های موثر در رقیق شدن خون|دمنوش های رقیق کننده خون + 9 دمنوش گیاهی|دمنوش های رقیق کننده خون

دمنوش های رقیق کننده خون در طب سنتی+ 9 دمنوش گیاهی

|چهار عرق گرم

همه چیز درباره طبع و خواص چهار عرق گرم در طب سنتی

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه|طبع عرق گزنه

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه

طبع مربا گیلاس در طب سنتی|طبع مربا گیلاس

طبع مربا گیلاس سرد است یا گرم؟ نکات تهیه مربا گیلاس