طب شناس
طبع و خواص کلم بروکلی در طب سنتی|طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

همه چیز درباره کلم بروکلی و خواص آن+ طبع، مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 1, 2022

رای به این نوشته: 4.75/5 (473 رای)

کلم بروکلی، یکی از انواع کلم است که با نام علمی Brassica oleracea شناخته می شود. گیاهی است یک ساله و عمودی با ارتفاعی حدود یک متر. بروکلی بین سه تا چهار ماه بعد از کاشت، قابل برداشت است. این نوع کلم از هم خانواده های گل کلم و کلم بروکسل است و به رنگ سبز تیره و با ساقه های کمی روشن تر است. کلم بروکلی در امریکا و ایتالیا از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده مردم است. این کلم ترد، پر آب و پرفایده است و نوک آن گلهایی ریز و به رنگ سبز می روید. ساقه و گلهای کلم بروکلی قابل خوردن هستند.

بیش از 80 درصد کلم بروکلی را آب تشکیل داده و همین موضوع آن را به یکی از سبزی های پر فایده تبدیل کرده است. کلم بروکلی را می توان به صورت خام و همراه باسالاد، پخته و در سوپ ها و غذاهای مختلف و همچنین بخارپز میل کرد.

خواص متعددی برای این کلم ذکر شده که در ادامه، بعد از معرفی طبع و مزاج آن، به آن خواهیم پرداخت. همچنین در این مطلب عوارض و مضرات احتمالی کلم بروکلی و مصلحات آن ذکر خواهد شد.

با ما همراه باشید.

طبع کلم بروکلی سرد است یا گرم؟

جالب است بدانید کلم بروکلی برخلاف اغلب سبزیجات و آنچه ممکن است تصور کنید، دارای طبع گرم و خشک است. مصرف بروکلی به سردمزاجان توصیه می شود و برای آنها خواص زیادی به همراه دارد. اما گرم مزاجان باید کمی احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن نیز غافل نشوند.

طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

از خواص کلم بروکلی چه می دانید؟

چه کسانی نباید بروکلی مصرف کنند؟

افرادی که مبتلا یا مستعد ابتلا به نقرس هستند، نباید بروکلی مصرف کنند.

افراد مبتلا به گواتر باید از مصرف بروکلی پرهیز کنند.

مبتلایان به سنگ کلیه، مثانه و صفرا نباید از این کلم استفاده کنند چرا که مشکل آنها را تشدید می کند.

مصلح کلم بروکلی چیست؟

زردچوبه و آویشن به عنوان مصلح کلم بروکلی معرفی شده اند.

همچنین فلفل سیاه اثر مصلح بر کلم بروکلی دارد.

کلم بروکلی طبع گرم دارد و ترکیب آن با اجزای سالاد که اغلب مزاج سرد دارند، باعث تعدیل طبع آن می شود.

طبع و خواص سنبل الطیب در طب سنتی|خواص سنبل الطیب

طبع و خواص سنبل الطیب در طب سنتی+ روش تهیه یک دمنوش مفید با سنبل الطیب

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

آبگوشت قورمه سبزی چیست و چه خواصی دارد؟|خواص آبگوشت قورمه سبزی

خواص آبگوشت قورمه سبزی، غذای سنتی همدان + 4 مورد منع مصرف آن

نکات مهم اولین واکسن نوزاد

مهم!! درمورد اولین واکسن هر نوزاد

طبع و خواص عرق برگ چنارطبع و خواص عرق برگ چنار|طبع عرق برگ چنار

عرق برگ چنار و طبع و خواص آن در طب سنتی+ عوارض و مصلح

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

عصاره آبی اکالیپتوس

پاکسازی خون با طب سنتی

روش های طب سنتی برای پاکسازی خون