طب شناس
طبع و خواص کلم بروکلی در طب سنتی|طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

همه چیز درباره کلم بروکلی و خواص آن+ طبع، مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 1, 2022

رای به این نوشته: 4.75/5 (473 رای)

کلم بروکلی، یکی از انواع کلم است که با نام علمی Brassica oleracea شناخته می شود. گیاهی است یک ساله و عمودی با ارتفاعی حدود یک متر. بروکلی بین سه تا چهار ماه بعد از کاشت، قابل برداشت است. این نوع کلم از هم خانواده های گل کلم و کلم بروکسل است و به رنگ سبز تیره و با ساقه های کمی روشن تر است. کلم بروکلی در امریکا و ایتالیا از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده مردم است. این کلم ترد، پر آب و پرفایده است و نوک آن گلهایی ریز و به رنگ سبز می روید. ساقه و گلهای کلم بروکلی قابل خوردن هستند.

بیش از 80 درصد کلم بروکلی را آب تشکیل داده و همین موضوع آن را به یکی از سبزی های پر فایده تبدیل کرده است. کلم بروکلی را می توان به صورت خام و همراه باسالاد، پخته و در سوپ ها و غذاهای مختلف و همچنین بخارپز میل کرد.

خواص متعددی برای این کلم ذکر شده که در ادامه، بعد از معرفی طبع و مزاج آن، به آن خواهیم پرداخت. همچنین در این مطلب عوارض و مضرات احتمالی کلم بروکلی و مصلحات آن ذکر خواهد شد.

با ما همراه باشید.

طبع کلم بروکلی سرد است یا گرم؟

جالب است بدانید کلم بروکلی برخلاف اغلب سبزیجات و آنچه ممکن است تصور کنید، دارای طبع گرم و خشک است. مصرف بروکلی به سردمزاجان توصیه می شود و برای آنها خواص زیادی به همراه دارد. اما گرم مزاجان باید کمی احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن نیز غافل نشوند.

طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

از خواص کلم بروکلی چه می دانید؟

چه کسانی نباید بروکلی مصرف کنند؟

افرادی که مبتلا یا مستعد ابتلا به نقرس هستند، نباید بروکلی مصرف کنند.

افراد مبتلا به گواتر باید از مصرف بروکلی پرهیز کنند.

مبتلایان به سنگ کلیه، مثانه و صفرا نباید از این کلم استفاده کنند چرا که مشکل آنها را تشدید می کند.

مصلح کلم بروکلی چیست؟

زردچوبه و آویشن به عنوان مصلح کلم بروکلی معرفی شده اند.

همچنین فلفل سیاه اثر مصلح بر کلم بروکلی دارد.

کلم بروکلی طبع گرم دارد و ترکیب آن با اجزای سالاد که اغلب مزاج سرد دارند، باعث تعدیل طبع آن می شود.

طبع و خواص دیزی در طب سنتی|خواص آبگوشت دیزی|خواص و مضرات دیزی

طبع و خواص دیزی در طب سنتی + مضرات و موارد منع مصرف

بزقورمه و هرچه که باید در مورد آن بدانید|طبع و خواص بزقورمه

همه چیز در مورد بز قورمه + خواص بز قورمه کرمانی و مضرات آن

علل و درمان ضعف و بی حالی با طب سنتی|یوگا موثر در از بین بردن ضعف و بی حالی|درمان ضعف و بی حالی

درمان ضعف و بی حالی در طب سنتی با 13 توصیه تغذیه ای و چند راهکار دیگر

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی|خواص نارنج سه برگ

همه چیز درباره نارنج سه برگ + 11 خاصیت نارنج سه برگ در طب سنتی

سیر ترشی؛ خوب یا بد؟

سیر ترشی بخوریم یا نه؟

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان|طبع نان تافتون

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان

طبع و خواص پاپریکا در طب سنتی|خواص پاپریکا

طبع و خواص پاپریکا در طب سنتی ایرانی و اسلامی + 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند