طب شناس
طبع و خواص کلم بروکلی در طب سنتی|طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

همه چیز درباره کلم بروکلی و خواص آن+ طبع، مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: May 1, 2022

رای به این نوشته: 4.75/5 (473 رای)

کلم بروکلی، یکی از انواع کلم است که با نام علمی Brassica oleracea شناخته می شود. گیاهی است یک ساله و عمودی با ارتفاعی حدود یک متر. بروکلی بین سه تا چهار ماه بعد از کاشت، قابل برداشت است. این نوع کلم از هم خانواده های گل کلم و کلم بروکسل است و به رنگ سبز تیره و با ساقه های کمی روشن تر است. کلم بروکلی در امریکا و ایتالیا از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده مردم است. این کلم ترد، پر آب و پرفایده است و نوک آن گلهایی ریز و به رنگ سبز می روید. ساقه و گلهای کلم بروکلی قابل خوردن هستند.

بیش از 80 درصد کلم بروکلی را آب تشکیل داده و همین موضوع آن را به یکی از سبزی های پر فایده تبدیل کرده است. کلم بروکلی را می توان به صورت خام و همراه باسالاد، پخته و در سوپ ها و غذاهای مختلف و همچنین بخارپز میل کرد.

خواص متعددی برای این کلم ذکر شده که در ادامه، بعد از معرفی طبع و مزاج آن، به آن خواهیم پرداخت. همچنین در این مطلب عوارض و مضرات احتمالی کلم بروکلی و مصلحات آن ذکر خواهد شد.

با ما همراه باشید.

طبع کلم بروکلی سرد است یا گرم؟

جالب است بدانید کلم بروکلی برخلاف اغلب سبزیجات و آنچه ممکن است تصور کنید، دارای طبع گرم و خشک است. مصرف بروکلی به سردمزاجان توصیه می شود و برای آنها خواص زیادی به همراه دارد. اما گرم مزاجان باید کمی احتیاط کنند و از مصرف مصلح آن نیز غافل نشوند.

طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی
طبع و خواص کلم بروکلی در طب ستی ایرانی و اسلامی

از خواص کلم بروکلی چه می دانید؟

چه کسانی نباید بروکلی مصرف کنند؟

افرادی که مبتلا یا مستعد ابتلا به نقرس هستند، نباید بروکلی مصرف کنند.

افراد مبتلا به گواتر باید از مصرف بروکلی پرهیز کنند.

مبتلایان به سنگ کلیه، مثانه و صفرا نباید از این کلم استفاده کنند چرا که مشکل آنها را تشدید می کند.

مصلح کلم بروکلی چیست؟

زردچوبه و آویشن به عنوان مصلح کلم بروکلی معرفی شده اند.

همچنین فلفل سیاه اثر مصلح بر کلم بروکلی دارد.

کلم بروکلی طبع گرم دارد و ترکیب آن با اجزای سالاد که اغلب مزاج سرد دارند، باعث تعدیل طبع آن می شود.

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

خواص-ارده-کنجد-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ارده-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ارده کنجد و مضرات+ طبع ارده کنجد و مصلحات در طب سنتی

مفیدترین میوه های پاییز|خواص میوه های پاییزی|میوه هاییی که باید در پاییز بخورید

میوه های مفید پاییزی

ورزش از منظر طب سنتی

ورزش و انواع آن از دید طب سنتی+ از کتاب قانون ابن سینا+ نکات و اصول

خواص گل میمونی در طب سنتی|خواص گل میمونی

گل میمونی و 20 خاصیت مهم آن از دیدگاه طب سنتی

طبع و خواص چای هوفاریقون در طب سنتی+ 10 خاصیت شگفت انگیز چای هوفاریقون|خواص چای هوفاریقون

طبع و خواص چای هوفاریقون یا گل راعی در طب سنتی+ 10 خاصیت چای هوفاریقون

درمان خانگی آبسه دندان و درد دندان|درمان فوری آبسه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان آبسه و درد دندان با روشهای خانگی و طب سنتی+ 5 راهکار فوری

طرز تهیه سوپ بلدرچین

دستور پخت سوپ بلدرچین حرفه ای و خوشمزه| طرز تهیه سوپ بلدرچین