طب شناس
طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

تاریخ انتشار: August 6, 2022

رای به این نوشته: 4.81/5 (770 رای)

گوشت آهو یکی از گوشت های حلالی است که انسان می تواند از آن استفاده کند. آهو از دسته حیوانان وحشی علفخوار است و به همین دلیل حلال گوشت است و از نظر شرعی خوردن گوشت آن مانعی ندارد. گوشت آهو درصورت شکار پاک و حلال است و نیاز نیست که حتما ذبح شود.

از شرایط شکار شرعی حیوانات وحشی این است که آن حیوان امکان پرواز کردن، فرار کردن و گریختن به هر نحوی را داشته باشد. به عنوان مثال آهو چون می تواند بدود و فرار کند، در صورت شکار گوشت آن حلال و قابل خوردن است. اما اگر بچه آهویی باشد که نمی تواند فرار کند، درصورت شکار، گوشت آن حرام است.

همینطور اگر کبک بتواند پرواز کند، شکار کردن آن حلال است اما جوجه کبک که پرواز نمی کند، با شکار گوشتش حرام و غیر قابل خوردن است.

این حکم در مورد شکارا حیوانان دیگری نظیر گوزن، بز کوهی و... نیز صدق می کند.

در این مطلب قرار است بیشتر به گوشت آهو بپردازیم. اگرچه دسترسی به گوشت آهو مانند سایر گوشتها آسان نیست اما به دلیل طبع و خواص ویژه ای که این گوشت دارد می توان از آن در درمان و بهبودی برخی بیماریها کمک گرفت.

گوشت آهو و دیگر حیوانات آزاد و وحشی به دلیل داشتن چربی کمتر، مرغوب تر هستند و از این جهت می تواند خواص بیشتری برای بدن داشته باشد. در ادامه با برخی از خواص گوشت آهو در کنار طبع و مضرات و مصلح آن آشنا می شویم.

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟

طبع گوشت آهو گرم و خشک است. در مورد سایر گوشت ها هم پیش از این گفتیم که هرچه حیوان امکان تحرک، چرا از طبیعت و دویدن و... داشته باشد سردی گوشت آن کمتر می شود.

گوشت آهو برای افراد سرد مزاج و درمان بیماریهای با منشاء سردی مفید است و گرم مزاجان و صفراوی ها بهتر است کمتر مصرف کرده یا همراه با مصلح میل کنند.

طبع گوشت آهو در طب سنتی
طبع گوشت آهو در طب سنتی

مصرف گوشت آهو چه خواص طبی و درمانی دارد؟

عوارض و موارد منع مصرف گوشت آهو

افرادی که مزاج خشک دارند یا بیش از اندازه لاغر هستند نباید گوشت آهو مصرف کنند.

در گرم مزاجان ایجاد سردرد می کند.

مبتلایان به قولنج بهتر است از گوشت آهو استفاده نکنند.

مصلح گوشت آهو چیست؟

سرخ کردن یا بریان کردن گوشت آهو تا حدی طبع آن را اصلاح می کند.

گشنیز نیز مصلح گوشت آهو است.

مرزه و سماق از دیگر مصلحات گوشت آهو هستند.

آنچه باید درمورد گوشت آهو بدانید

طبع کیوی در طب سنتی ایرانی اسلامی زرد|خواص کیوی در طب سنتی ایرانی اسلامی زرد

طبع کیوی سرده یا گرمه؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

درمان خشکی چشم|علل خشکی چشم و راه های درمان آن با طب سنتی|علت های خشکی چشم

درمان خشکی چشم با طب سنتی + دلایل و راهکارها

ایران رتبه چهارم تولید علم طب سنتی

رتبه چهارم تولید علم طب سنتی جهان، در اختیار ایران!

لپه پلو با زیره

درمان خارش واژن با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان خانگی عفونت واژن با طب سنتی|درمان خانگی خارش واژن با طب سنتی

درمان خانگی خارش واژن در طب سنتی ایرانی و اسلامی + 13 راهکار برای پیشگیری

درمان اوریون

درمان بدن درد کرونایی با روغن بابونه

خلاصی از بدن درد کرونا و آنفلوانزا

خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی