طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

5/5 - (3 امتیاز)

گوشت آهو یکی از گوشت های حلالی است که انسان می تواند از آن استفاده کند. آهو از دسته حیوانان وحشی علفخوار است و به همین دلیل حلال گوشت است و از نظر شرعی خوردن گوشت آن مانعی ندارد. گوشت آهو درصورت شکار پاک و حلال است و نیاز نیست که حتما ذبح شود.

گوشت آهو یکی از گوشت های حلالی است که انسان می تواند از آن استفاده کند. آهو از دسته حیوانان وحشی علفخوار است و به همین دلیل حلال گوشت است و از نظر شرعی خوردن گوشت آن مانعی ندارد. گوشت آهو درصورت شکار پاک و حلال است و نیاز نیست که حتما ذبح شود.

از شرایط شکار شرعی حیوانات وحشی این است که آن حیوان امکان پرواز کردن، فرار کردن و گریختن به هر نحوی را داشته باشد. به عنوان مثال آهو چون می تواند بدود و فرار کند، در صورت شکار گوشت آن حلال و قابل خوردن است. اما اگر بچه آهویی باشد که نمی تواند فرار کند، درصورت شکار، گوشت آن حرام است.

همینطور اگر کبک بتواند پرواز کند، شکار کردن آن حلال است اما جوجه کبک که پرواز نمی کند، با شکار گوشتش حرام و غیر قابل خوردن است.

این حکم در مورد شکارا حیوانان دیگری نظیر گوزن، بز کوهی و… نیز صدق می کند.

در این مطلب قرار است بیشتر به گوشت آهو بپردازیم. اگرچه دسترسی به گوشت آهو مانند سایر گوشتها آسان نیست اما به دلیل طبع و خواص ویژه ای که این گوشت دارد می توان از آن در درمان و بهبودی برخی بیماریها کمک گرفت.

گوشت آهو و دیگر حیوانات آزاد و وحشی به دلیل داشتن چربی کمتر، مرغوب تر هستند و از این جهت می تواند خواص بیشتری برای بدن داشته باشد. در ادامه با برخی از خواص گوشت آهو در کنار طبع و مضرات و مصلح آن آشنا می شویم.

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟

طبع گوشت آهو گرم و خشک است. در مورد سایر گوشت ها هم پیش از این گفتیم که هرچه حیوان امکان تحرک، چرا از طبیعت و دویدن و… داشته باشد سردی گوشت آن کمتر می شود.

گوشت آهو برای افراد سرد مزاج و درمان بیماریهای با منشاء سردی مفید است و گرم مزاجان و صفراوی ها بهتر است کمتر مصرف کرده یا همراه با مصلح میل کنند.

طبع گوشت آهو در طب سنتی
طبع گوشت آهو در طب سنتی

مصرف گوشت آهو چه خواص طبی و درمانی دارد؟

  • پروتئین بالاتری نسبت به سایر گوشتها دارد و برای عضله سازی به ویژه در ورزشکاران و بدنسازان موثرتر است.
  • ویتامین ب6 بالایی دارد. همچنین دارای ب3 و ب12 است.
  • بیماری های ناشی از افزایش سردی و بلغم در بدن را بهبود می دهد و درمان آنها را آسان می کند.
  • مقوی اعصاب است.
  • برای بیماران دیابتی و مبتلایان به فشارخون بالا مفید است و سطح قند خون و فشار خون را تنظیم می کند.
  • گوشتی سبک و زود هضم است و نسبت به سایر گوشت ها احساس سنگینی به انسان نمی دهد.
  • در خانم ها باعث کاهش دردهای رحم و درهای قاعدگی می شود.
  • آهن بالایی دارد.
  • باعث تنظیم میزان آنزیم های مختلف و ترشح آنها در بدن می شود.
  • چربی کمی دارد و احتمال بیماری و حمله های قلب را کاهش می دهد.
  • از بالا رفتن چربی خون و کلسترول جلوگیری می کند.
  • موجب تقویت سیستم ایمنی می شود.
  • در حفظ سلامت ریه ها و سیستم تنفسی موثر است. از آسیب دیدن ریه ها در هوای آلوده و پرتراکم جلوگیری می کند.
  • از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  • در کاهش وزن و لاغری موثر است.
  • مصرف آن در بارداری برای مادر و جنین مفید است.
  • به درمان کمخونی کمک می کند.
  • از گرفتگی عروق جلوگیری می کند و سلامت عروق را حفظ می کند.

عوارض و موارد منع مصرف گوشت آهو

افرادی که مزاج خشک دارند یا بیش از اندازه لاغر هستند نباید گوشت آهو مصرف کنند.

در گرم مزاجان ایجاد سردرد می کند.

مبتلایان به قولنج بهتر است از گوشت آهو استفاده نکنند.

مصلح گوشت آهو چیست؟

سرخ کردن یا بریان کردن گوشت آهو تا حدی طبع آن را اصلاح می کند.

گشنیز نیز مصلح گوشت آهو است.

مرزه و سماق از دیگر مصلحات گوشت آهو هستند.

آنچه باید درمورد گوشت آهو بدانید


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.