طب شناس
طبع و خواص گوشت آهو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع گوشت آهو در طب سنتی

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟ خواص، مضرات و مصلح گوشت آهو در طب سنتی

تاریخ انتشار: August 6, 2022

رای به این نوشته: 4.81/5 (770 رای)

گوشت آهو یکی از گوشت های حلالی است که انسان می تواند از آن استفاده کند. آهو از دسته حیوانان وحشی علفخوار است و به همین دلیل حلال گوشت است و از نظر شرعی خوردن گوشت آن مانعی ندارد. گوشت آهو درصورت شکار پاک و حلال است و نیاز نیست که حتما ذبح شود.

از شرایط شکار شرعی حیوانات وحشی این است که آن حیوان امکان پرواز کردن، فرار کردن و گریختن به هر نحوی را داشته باشد. به عنوان مثال آهو چون می تواند بدود و فرار کند، در صورت شکار گوشت آن حلال و قابل خوردن است. اما اگر بچه آهویی باشد که نمی تواند فرار کند، درصورت شکار، گوشت آن حرام است.

همینطور اگر کبک بتواند پرواز کند، شکار کردن آن حلال است اما جوجه کبک که پرواز نمی کند، با شکار گوشتش حرام و غیر قابل خوردن است.

این حکم در مورد شکارا حیوانان دیگری نظیر گوزن، بز کوهی و... نیز صدق می کند.

در این مطلب قرار است بیشتر به گوشت آهو بپردازیم. اگرچه دسترسی به گوشت آهو مانند سایر گوشتها آسان نیست اما به دلیل طبع و خواص ویژه ای که این گوشت دارد می توان از آن در درمان و بهبودی برخی بیماریها کمک گرفت.

گوشت آهو و دیگر حیوانات آزاد و وحشی به دلیل داشتن چربی کمتر، مرغوب تر هستند و از این جهت می تواند خواص بیشتری برای بدن داشته باشد. در ادامه با برخی از خواص گوشت آهو در کنار طبع و مضرات و مصلح آن آشنا می شویم.

طبع گوشت آهو سرد است یا گرم؟

طبع گوشت آهو گرم و خشک است. در مورد سایر گوشت ها هم پیش از این گفتیم که هرچه حیوان امکان تحرک، چرا از طبیعت و دویدن و... داشته باشد سردی گوشت آن کمتر می شود.

گوشت آهو برای افراد سرد مزاج و درمان بیماریهای با منشاء سردی مفید است و گرم مزاجان و صفراوی ها بهتر است کمتر مصرف کرده یا همراه با مصلح میل کنند.

طبع گوشت آهو در طب سنتی
طبع گوشت آهو در طب سنتی

مصرف گوشت آهو چه خواص طبی و درمانی دارد؟

عوارض و موارد منع مصرف گوشت آهو

افرادی که مزاج خشک دارند یا بیش از اندازه لاغر هستند نباید گوشت آهو مصرف کنند.

در گرم مزاجان ایجاد سردرد می کند.

مبتلایان به قولنج بهتر است از گوشت آهو استفاده نکنند.

مصلح گوشت آهو چیست؟

سرخ کردن یا بریان کردن گوشت آهو تا حدی طبع آن را اصلاح می کند.

گشنیز نیز مصلح گوشت آهو است.

مرزه و سماق از دیگر مصلحات گوشت آهو هستند.

آنچه باید درمورد گوشت آهو بدانید

طبع شکر در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع شکر سرده یا گرم ؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

منع مصرف خاکشیر برای این دسته از افرد

مصرف خاکشیر ممنوع!

علل و درمان خارش پوست سر

علل و درمان خارش پوست سر

درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا با گیاهان دارویی|درمان سرماخوردگی با آقطی|درمان سرماخوردگی با مارشمالو

این 7 گیاه درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند

درمان ذات الریه (سینه پهلو) در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه|درمان ذات الریه

درمان ذات الریه یا سینه پهلو در طب سنتی + 8 دارو گیاهی برای درمان ذات الریه

درمان ورم غدد لنفاوی با طب سنتی|ورم غدد لنفاوی|درمان ورم غدد لنفاوی

همه آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید + توصیه های طب سنتی برای درمان ورم غدد لنفاوی

همه روشهای درمانی ژنیکوماستی در طب سنتی و پزشکی|درمان ژنیکوماستی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

از ژنیکوماستی چه می دانید؟ راهکار طب سنتی برای درمان ژنیکوماستی

طبع عسل در طب سنتی خواص و مزایا

طبع فلفل قرمز سرده یا گرمه؟+ خواص+ عوارض+ مصلحات- در طب سنتی