طبع و خواص تربچه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع تربچه از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ خواص، مضرات و 3 مصلح ویژه آن

3.8/5 - (5 امتیاز)

تربچه یکی از انواع سبزیجات است که شما اغلب آن را در ترکیب سبزی خوردن دیده و میل کرده اید.

تربچه یکی از انواع سبزیجات است که شما اغلب آن را در ترکیب سبزی خوردن دیده و میل کرده اید.

گیاهی با ریشه قرمز رنگ و برگهایی پرزدار و زمخت به رنگ سبز.

قسمت برگ و ریشه تربچه قابل خوردن است و گیاهی آبدار و اغلب تند مزه دارد.

بنظر می رسد تربچه اولین بار در اروپا کشت شده است و بدها کم کم به سراسر دنیا برده شده.

تربچه به رنگهای سفید، سیاه و بنفش هم دیده شده است اما نوع قرمز آن بیشتر و رایج تر است.

تربچه اغلب بصورت خام و در ترکیب سبزی استفاده می شود اما می توان از آن در پخت بعضی غذاها، سوپ ها و آشها نیز استفاده کرد. همچنین می توان از تربچه در بعضی از ترشی ها استفاده کرد.

در ادامه با طبع و خواص تربچه بیشتر آشنا می شویم و استفاده های طبی و درمانی آن را خواهیم شناخت. همچنین عوارض و مضرات آن را بیان خواهیم کرد و مصلح آن را برای تعدیل طبع و خواص معرفی می کنیم.

طبع تربچه چگونه است؟

طبع تربچه از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی گرم و تر است. تندی تربچه گواه میزان گرمی آن است. این گیاه برای افراد سردمزاج خواص بیشتری خواهد داشت اما مصرف آن در گرم مزاجان اگر از تعادل خارج شود باعث برخی عوارض از جمله سردرد می شود.

طبع تربچه در طب سنتی
طبع تربچه در طب سنتی

از خواص تربچه چه می دانید؟

  • خواص ضدقارچی قوی دارد.
  • خواص ضد سراطانی دارد و سلولهای سرطانی را از بین می برد و از رشدتومورهای سرطانی جلوگیری می کند.
  • در پیشگیری از سرطانها به ویژه سرطان معده و کلیه موثر است.
  • آب برگ تربچه موجب تقویت بینایی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای چشمی می شود.
  • باعث نرم شدن سینه وگلو می شود. خلط آور است و باعث خروج خلط های مزاحم می شود.
  • در درمان رماتیسم و تسکین دردهای آن موثر است.
  • متابولیسم بدن را تنظیم کرده و در حالت طبیعی نگه می دارد.
  • به هضم غذا کمک می کند و گوارش را بهبود می بخشد.
  • کم کالری و بدون چربی و کربوهیدرات است.
  • ضد خارش و سوزش است.
  • دم کرده برگ تربچه سوزش ادرار را درمان می کند.
  • ادرار آور است و در درمان سنگ کلیخ و مثانه موثر است. همچنین باعث تقویت کلیه و مثانه و دستگاه ادراری می شود.
  • اثر چربی سوزی دارد.
  • آب تربچه و برگ آن، خارش و سوزش محل گزش حشرات را تسکین می دهد.
  • کاهنده تب و التهاباتی است که در اثر تب ایجاد می شود.
  • موجب پاکسازی معده و روده می شود.
  • تخم تربچا اثر شیرافزا برای مادران شیرده دارد.
  • تخم تربچه باعث افزایش اشتها می شود.
  • مخلوط تخم تربچه و سکنجبین اثرات مسمومیت غذایی را کاهش می هد.
  • از بالارفتن قند خون جلوگیری می کند.
  • مانع از جرم گرفتن دندان می شود و درکل برای تقویت دندانها و لثه ها موثر است.
  • تقویت کننده ریشه مو است و موهای ریخته شده را می رویاند.
  • تندی تربچه برای تقویت سینوسها و رفع بیماریهای آن مفید است.
  • مانع لخته شدن خون، گرفتگی عروق و سکته ها می شود.
  • سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.
  • موجب کاهش وزن و لاغری می شود.
  • باعث درمان پیسی می شود.
  • فشارخون را تنظیم می کند.
  • مقوی قلب و تقویت کننده گردش خون و پمپاژ خون است.
  • فیبر بالایی دارد و عمل گوارش و هضم را آسان می کند. در درمان یبوست نیز موثر است.
آنچه باید درمورد تربچه بدانید

عوارض و مضرات و موارد منع مصرف تربچه چیست؟

تربچه نفاخ است و افرادی که از نفخ رنج می برند بهتر است آن را مصرف نکنند.

افرادی که معده های حساس و مرطوب دارند تربچه نخورند.

مصرف زیاد آن باعث دل درد و دلپیچه می شود.

تربچه و ماست را نباید باهم خورد و مصرف همزمان آنها ایجاد عوارض می کند.

آیا مصلح تربچه را می شناسید؟

نمک یکی از در دسترس ترین مصلحات تربچه است.

عسل نیز مصلح تربچا است.

اگر زیره را در سرکه خیسانده و همراه با تربچه میل کنید خواص و طبع آن را بهبود می بخشد.


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.