طبع و خواص گوشت کبوتر

طبع و خواص گوشت کبوتر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

5/5 - (5 امتیاز)

گوشت کبوتر یکی از گوشتهایی است که از نظر شرعی – به شرط ذبح صحیح- مصرف آن حلال و بدون مانع است.

گوشت کبوتر یکی از گوشتهایی است که از نظر شرعی – به شرط ذبح صحیح- مصرف آن حلال و بدون مانع است.

کبوتر از دسته پرندگان وحشی به حساب می آید که زندگی آزاد در باغ ها و روستاها و… دارد. اما این روزها آدمی، کبوتر را هم در ضمره حیوانات اهلی قرار داده و آنها را وارد زندگی خود کرده است. رشد و پرورش کبوترها در شهرها و توسط انسانها نیز صورت می گیرد.

کبوترها انواع مختلفی دارند و از آنها استفاده های مختلفی می شود. مثلا نوعی از کبوتر با نام کبوتر زینتی، به دلیل جثه ریزی که دارد بیشتر جنبه زینتی دارد.

ما در این مقاله به بررسی کبوترهای گوشتی می پردازیم و طبع و خواص گوششت آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

گوشت کبوتر غالبا از راه شکار به دست می آید و فروش آن در بازارهای روزمره و عادی رواج ندارد. با این حال گفته می شود که بهترین گوشت در میان پرندگان، گوشت کبوتر است و مصرف آن نسبت به مرغ و… ارجحیت دارد.

گوشت کبوتر خواص متعددی دارد و برخلاف جثه ریز و کوچکی که دارد، یکی از مغذی ترین گوشت ها است که ویتامینها و مواد معدنی زیادی در آن گنجانده شده.

طبع گوشت کبوتر سرد است یا گرم؟

آن طور که از مقالات و کتب طب سنتی به دست آمده، گوشت کبوتر دارای طبع گرم و خشک است. افرادی که مزاج صفرا دارند، نباید از گوشت کبوتر استفاده کنند. اما مصرف آن برای سردمزاجان و همچنین درمان بیماریهایی که منشاء آن سردی مزاج است، مفید است.

خواص گوشت کبوتر در طب سنتی

  • فقر آهن در زنان، کودکان و سالمندان را درمان می کند.
  • پروتئین بالایی دارد و مقدار کمی از گوشت کبوتر، چندبرابر گوشت های دیگر دارای پروتئین است.
  • موجب تقویت قوای جنسی به خصوص در مردان می شود. اختلالات نعوظ و انزال را درمان می کند.
  • از سلامت قلب محافظت می کند و مانع ابتلا به بیماریهای قلبی و عروق می شود.
  • از معدود گوشتهایی است که چربی بسیار کمی دارد. چراکه کبوتر دائم درحال پرواز است و چربی انباشته شده ندارد و گوشت ها بیشتر بصورت ماهیچه ای و باکیفیت هستند.
  • از بالا رفتن چربی خون جلوگیری می کند و در روند کاهش وزن موثر است.
  • انرژی بالایی در بدن ایجاد می کند.
  • ویتامین ب موجود در آن باعث شادابی پوست می شود.
  • مقوی معده، روده و گوارش است و هضم غذا را بهبود می بخشد.
  • مانع ابتلا به یبوست می شود.
  • توان ذهنی و قدرت تمرکز را بالا می برد. از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند و جلوی زوال عقل را می گیرد.
  • باعث تقویت ریشه موها و درمان ریزش مو می شود.
  • فشار خون بالا را کاهش می دهد.
  • کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
  • از بروز سکته قلبی جلوگیری می کند.
  • کیفیت خواب و آرامش خواب را افزایش می دهد.
طبع گوشت کبوتر
طبع گوشت کبوتر

خواص گوشت کبوتر برای بارداری

گوشت کبوتر مقادیر بالایی فسفر و کلسیم دارد. آهن و روی موجود در آن نیز اندازه قابل قبولی دارد. مصرف این گوشت در زنان باردار باعث افزایش انرزی و قوای جسمی آنها می شود. به ویژه برای بانوانی که در دوره بارداری ویار و ضعف شدید دارند، مصرف گوشت کبوتر می تواند توان از دست رفته را به آنها برگرداند. علاوه بر همه اینها، مصرف گوشت کبوتر باعث بالارفتن کیفیت استخوان سازی در جنین می شود و باعث تقویت رشد مغز و افزایش هوش جنین نیز می شود.

گوشت کبوتر را می توان در دوران بارداری بصورت آب پز و آبگوشت یا به صورت کبابی و بریان مصرف کرد.

عوارض و مضرات مصرف نادرست گوشت کبوتر

زیاده روی در مصرف آن گوارش را مختل می کند.

مصرف آن در افراد گرم مزاج ایجاد عوارض می کند؛ از جمله سردرد، سوزش گلو،زخم دهان و زبان، جوش صورت، تهوع و…

زیاده روی در مصرف آن باعث غلبه صفرا در گرم مزاجان می شود.

[elementor-template id=”6863″]

مصلح گوشت کبوتر چیست؟

اگر گوشت کبوتر با آبغوره پخته شود، طبع و خواص آن متعادل می شود.

دیگر مصلح گوشت کبوتر سرکه، کرفس، سماق، کاسنی، تره، نخود و شوید است.

برخی از این مواد را می توان در حین پخت به گوشت کبوتر افزود و برخی دیگر را می توان در کنار آن یا بعد از مصرف گوشت کبوتر به عنوان مصلح میل کرد.


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.