طب شناس
طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی|طبع عرق کاسنی

طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: July 2, 2022

رای به این نوشته: 4.48/5 (673 رای)

عرق کاسنی از دسته عرقیات گیاهی پراستفاده در تابستان است که تحمل گرما را بالا می برد و از گرمازدگی جلوگیری می کند. عرق کاسنی از گیاه کاسنی و به روش تقطیر گرفته می شود. بهاین ترتیب که برگها و گلهای تازه کاسنی را در آب به مدت زیاد جوشانده و بخار حاصل از آن را سرد کرده و دوباره با حالت مایع برمی گردانند. این مایع به دست آمده عرق کاسنی است.

طبع عرق کاسنی چگونه است؟ 

طبع عرق کاسنی همانند سایر عرقیات به گیاهی که از آن عرق گیری می شود شباهت دارد. با توجه به اینکه طبع کاسنی سرد و تر است، باید بگوییم که عرق کاسنی نیز طبع سرد و تر دارد. این عرق گیاهی موجب افزایش بلغم می شود بنابراین مصرف آن ر افراد سردمزاج و بلغمی باید همراه با احتیاط باشد. اما برای صفراوی ها سرشار از خاصیت است و غلبه صفرا در این افراد را درمان می کند.

طبع عرق کاسنی
طبع عرق کاسنی

خواص عرق کاسنی در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف عرق کاسنی

عوارض گزارش شده برای عرق کاسنی بسیار محدود است. اگر زیاده روی در مصرف آن نباشد، میتوان گفت که مصرف این عرق گیاهی عوارض خاصی ندارد.

در موارد محدودی دیده شده که مصرف عرق کاسنی باعث بروز حساسیت های پوستی و درماتیت شده است.

بهتر است افراد مبتلا به نارسایی کلیه از عرق کاسنی استفاده نکنند.

افراد سیگاری نباید عرق کاسنی مصرف کنند. مصرف عرق کاسنی همزمان با سیگار، منجر به بروز عوارض و مشکلاتی خواهد شد.

زیاده روی در مصرف آن عروق شبکیه را تحت تاثیر قرار داده و موجب اختلال در دید می شود.

افرادی که افت فشار خون دارند نباید عرق کاسنی مصرف کنند.

مصرف آن به مبتلایان صرع و تشنج و ضعف اعصاب توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بهتر است عرق کاسنی مصرف نکنند.

در دوران بارداری نباید در مصرف آن زیاده روی شود. چرا که انقباضات رحمی را تحریک کرده و خطر زایمان زودرس و سقط را در پی دارد. بهترین زمان مصرف عرق کاسنی در بارداری بعد از ماه هشتم بارداری و به مقدار یک استکان در روز است.

مصلح عرق کاسنی چیست؟

در منابع طب سنتی به کرات دیده می شود که نام کاسنی و شاهتره در کنار هم آمده اند. این موضوع نشان می دهد که این دوگیاه و عرقیات آنها مکمل هم و بهبود دهنده طبع و خواص یکدیگرند. عرق شاهتره طبع معتدلی دارد و به همین دلیل می تواند میزان سردی عرق کاسنی را کاهش دهد. مصرف روزانه یک لیوان عرق کاسنی و شاهتره که به نسبت مساوی باهم ترکیب شده باشند برای بهبود بسیاری از مشکلات انسان مفید است.

از دیگر مصلحات عرق کاسنی می توان به مغز فلوس، سرکه انگبین، شکرسرخ ، شربت بنفشه، هل، سکنجبین و دارچین اشاره کرد. 

درمان ورم غدد لنفاوی با طب سنتی|ورم غدد لنفاوی|درمان ورم غدد لنفاوی

همه آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید + توصیه های طب سنتی برای درمان ورم غدد لنفاوی

خواص کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی|طبع و 8 خاصیت کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|خواص کوکو اسفناج گرگانی

طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج

گرم کردن بدن با تدابیر طب سنتی

گرم کردن بدن بدون بخاری!

نگهداری از شیره انگور برای مدت طولانی

چگونه شیره انگور را برای مدت طولانی سالم نگه داریم؟

طب سنتی چینی و مبارزه با کرونا

طب سنتی چینی در مبارزه با کرونا چه کرد؟

تدابیر طب سنتی برای درمان قوز قرنیه|سن، دلایل و علائم ابتلا به قوز قرنیه|درمان قوز قرنیه با طب سنتی

آیا طب سنتی به درمان قوز قرنیه کمک می کند؟ 8 توصیه طب سنتی برای درمان قوز قرنیه

طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی|طبع و خواص سوسنبر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص سوسنبر( نعنا فلفلی) در طب سنتی ایرانی+ مضرات و مصلحات

طبع لپه در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص لپه در طب سنتی ایرانی اسلامی