طب شناس
طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی|طبع عرق کاسنی

طبع و خواص عرق کاسنی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: July 2, 2022

رای به این نوشته: 4.48/5 (673 رای)

عرق کاسنی از دسته عرقیات گیاهی پراستفاده در تابستان است که تحمل گرما را بالا می برد و از گرمازدگی جلوگیری می کند. عرق کاسنی از گیاه کاسنی و به روش تقطیر گرفته می شود. بهاین ترتیب که برگها و گلهای تازه کاسنی را در آب به مدت زیاد جوشانده و بخار حاصل از آن را سرد کرده و دوباره با حالت مایع برمی گردانند. این مایع به دست آمده عرق کاسنی است.

طبع عرق کاسنی چگونه است؟ 

طبع عرق کاسنی همانند سایر عرقیات به گیاهی که از آن عرق گیری می شود شباهت دارد. با توجه به اینکه طبع کاسنی سرد و تر است، باید بگوییم که عرق کاسنی نیز طبع سرد و تر دارد. این عرق گیاهی موجب افزایش بلغم می شود بنابراین مصرف آن ر افراد سردمزاج و بلغمی باید همراه با احتیاط باشد. اما برای صفراوی ها سرشار از خاصیت است و غلبه صفرا در این افراد را درمان می کند.

طبع عرق کاسنی
طبع عرق کاسنی

خواص عرق کاسنی در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف عرق کاسنی

عوارض گزارش شده برای عرق کاسنی بسیار محدود است. اگر زیاده روی در مصرف آن نباشد، میتوان گفت که مصرف این عرق گیاهی عوارض خاصی ندارد.

در موارد محدودی دیده شده که مصرف عرق کاسنی باعث بروز حساسیت های پوستی و درماتیت شده است.

بهتر است افراد مبتلا به نارسایی کلیه از عرق کاسنی استفاده نکنند.

افراد سیگاری نباید عرق کاسنی مصرف کنند. مصرف عرق کاسنی همزمان با سیگار، منجر به بروز عوارض و مشکلاتی خواهد شد.

زیاده روی در مصرف آن عروق شبکیه را تحت تاثیر قرار داده و موجب اختلال در دید می شود.

افرادی که افت فشار خون دارند نباید عرق کاسنی مصرف کنند.

مصرف آن به مبتلایان صرع و تشنج و ضعف اعصاب توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بهتر است عرق کاسنی مصرف نکنند.

در دوران بارداری نباید در مصرف آن زیاده روی شود. چرا که انقباضات رحمی را تحریک کرده و خطر زایمان زودرس و سقط را در پی دارد. بهترین زمان مصرف عرق کاسنی در بارداری بعد از ماه هشتم بارداری و به مقدار یک استکان در روز است.

مصلح عرق کاسنی چیست؟

در منابع طب سنتی به کرات دیده می شود که نام کاسنی و شاهتره در کنار هم آمده اند. این موضوع نشان می دهد که این دوگیاه و عرقیات آنها مکمل هم و بهبود دهنده طبع و خواص یکدیگرند. عرق شاهتره طبع معتدلی دارد و به همین دلیل می تواند میزان سردی عرق کاسنی را کاهش دهد. مصرف روزانه یک لیوان عرق کاسنی و شاهتره که به نسبت مساوی باهم ترکیب شده باشند برای بهبود بسیاری از مشکلات انسان مفید است.

از دیگر مصلحات عرق کاسنی می توان به مغز فلوس، سرکه انگبین، شکرسرخ ، شربت بنفشه، هل، سکنجبین و دارچین اشاره کرد. 

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت تمبر هندی

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه

کوفته هلو شیرازی و خواص آن در طب سنتی|خواص کوفته هلو شیرازی|کوفته هلو شیرازی غذایی بدون هلو

کوفته هلو شیرازی و همه خواص ان از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

راهکارهای درمان استفراغ و هوع در طب سنتی|درمان استفراغ با طب سنتی ایرانی اسلامی

چگونه با نسخه های خانگی طب سنتی استفراغ را درمان کنیم؟11 راهکار

جایگزین های طبیعی برای مسکن هایی مانند ایبوپروفن|قرص یا داروی گیاهی؟|جایگزین طبیعی مسکن های شیمیایی

رقیب سرسخت ایبوپروفن و مسکن های دیگر+10 جایگزین طبیعی مسکن ها

ته تالی

زمانهایی که نباید ماست بخورید!

مصرف ماست در این ساعات ممنوع!

خواص کاوا در طب سنتی|خواص کاوا

همه چیز درباره کاوا+ خواص کاوا در طب سنتی و 8 مورد منع مصرف آن+ تداخلات دارویی

طبع و خواص دمنوش آویشن در طب سنتی|خواص دمنوش آویشن|دمنوش آویشن

طبع و خواص دمنوش آویشن+ 20 خاصیت ویژه دمنوش آویشن در طب سنتی+ روش تهیه