طب شناس
از خواص یخمه ترش چه میدانید؟ + 6 خاصیت باورنکردنی یخمه ترش در طب سنتی + طرز تهیه|خواص یخمه ترش

از خواص یخمه ترش چه میدانید؟ + 6 خاصیت باورنکردنی یخمه ترش در طب سنتی + طرز تهیه

تاریخ انتشار: October 27, 2022

رای به این نوشته: 4.05/5 (743 رای)

یخمه ترش جزو غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت اصفهانی دارد. این غذا که زیاد در بین مردم شناخته شده نیست علاوه بر طعم بینظیرش از خواص زیادی برخوردار است . یخمه ترش بر خلاف اسمش طعم شیرینی دارد و به گوشت گوسفندی و آلو درست میشود.

در اغلب غذاهای ایرانی موقع طبخ گوشت، پیاز نیز وجود دارد اما این غذا فاقد پیاز میباشد. پیشنهاد میکنیم حتما یکبار یخمه ترش خوشمزه و مقوی را امتحان کنید کنید.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع و خواص یخمه ترش در طب سنتی و همچنین طرز تهیه یخمه ترش بپردازیم.

طبع یخمه ترش در طب سنتی چیست؟

طبع یکسری از مواد غذایی که برای تهیه این غذا به کار برده میشود سرد است مانند: برنج، پر زردآلو، آلو برقانی اما برخی دیگر از مواد غذایی یخمه ترش مثل: به، ادویه و گوشت گوسفندی طبع گرمی دارند.

خواص یخمه ترش در طب سنتی چیست؟

خواص یخمه ترش
خواص یخمه ترش

خواص به، موجود در یخمه ترش چیست؟

خواص آلو برقانی موجود در یخمه ترش چیست؟

طرز تهیه یخمه ترش اصفهان:

در مرحله اول باید دویست و پنجاه گرم گوشت گوسفندی را با مقداری آب و کمی زردچوبه در ظرفی مناسب ریخته و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت نیم پز شود.

حدود سی عدد آلو برقانی را به خوبی بشویید و در آب خیس کنید. بعد از مدتی آلو ها را به همراه دویست گرم پر زرد آلو خرد شده به گوشت در حال پخت اضافه کنید تا آن ها هم کمی پخته شوند.

در مرحله بعدی یک پیمانه برنج را با کمی نمک و فلفل سیاه به گوشت اضافه نمایید تا برنج پخته شود و دانه های آن نرم شود. هنگامی که همه مواد به خوبی پخته شد و آب غذا تمام شد، همه مواد را با گوشتکوب بکوبید تا وقتی که هسته آلو ها جدا شود سپس آن هسته ها را از غذا خارج کنید.

حالا وقت اضافه کردن شکر است. نصف پیمانه شکر را به غذا اضافه کنید و مخلوط کنید. شیرینی این غذا به ذائقه خودتان وابسته است و در صورت تمایل میتوانید میزان آن را کم یا زیاد کنید. غذا را دوباره روی حرارت قرار دهید تا دانه های شکر حل شود و یخمه ترش به صورت یک دست در آید. شما در این قسمت میتوانید به جای شکر از شیره خرما نیز استفاده کنید.

یخمه ترش خوشمزه شما حاضر است، غذا را در ظرفی مناسب بریزید و در کنار نان میل کنید.

مضرات یخمه ترش چیست؟

درست است که یخمه ترش از خواص زیادی برخوردار است اما این به معنی زیاده روی در مصرف آن نیست زیرا مصرف بی رویه این غذا ممکن است با برخی عوارض همراه باشد.

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم این غذا دارای آلو برقانی است که استفاده بیش از حد آن ممکن است موجب: گاز و نفخ، دلپیچه و اسهال، خطر آکریلامید، اضافه وزن و چاقی، افزایش قند خون و... میشود.

همچنین افرادی که قصد عمل جراحی دارند باید این نکته را بدانند که حدود هفت روز قبل از عمل نباید آلو برقانی استفاده کنند.

مصرف بی رویه پر زرد آلو موجود در یخمه ترش نیز با یکسری عوارض همچون: اسهال ودلپیچه، نفخ، حساسیت و آلرژی، حملات آسمی و... همراه است.

طبع و خواص روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع روغن بنفشه در طب سنتی

همه چیز در مورد روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ طبع و خواص

درمان ورم غدد لنفاوی با طب سنتی|ورم غدد لنفاوی|درمان ورم غدد لنفاوی

همه آنچه باید در مورد غدد لنفاوی بدانید + توصیه های طب سنتی برای درمان ورم غدد لنفاوی

درمان سردرد

درمان فوری سردرد+ انواع سردرد

Insomnia رفع و درمان بی خوابی از نگاه طب سنتی

رفع بی خوابی از نگاه طب سنتی+ راهکار + چه بخوریم و چه نخوریم

درمان بوی بد ادرار با تدابیر طب سنتی|علل بوی بد ادرار|درمان بوی بد ادرار

درمان بوی بد ادراردر زنان و کودکان + علل و درمان گیاهی بوی بد ادرار

درمان بوی بد واژن با طب سنتی و روشهای خانگی|درمان بوی بد واژن|رفع بوی بد واژن در خانه

درمان بوی بد واژن به کمک طب سنتی+ 9 روش خانگی برای رفع بوی بد واژن

طبع و خواص عرق اکالیپتوس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق اکالیپتوس

همه چیز درباره عرق اکالیپتوس +طبع، خواص و مصلح

طبع فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی|مصلحات فرنی در طب سنتی ایرانی اسلامی

همه چیز درباره فرنی و انواع آن+طبع و خواص