طب شناس
21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه|خواص آلبالو پلو

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه

تاریخ انتشار: October 15, 2022

رای به این نوشته: 4.8/5 (532 رای)

آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که به دلیل استفاده آلبالو در تهیه آن، جزو غذا های فصلی بشمار میرود. آلبالوپلو اصالتی شیرازی دارد که امروزه طرفداران زیادی در سراسر کشور پیدا کرده است. برخی فکر میکنند این غذا به دلیل داشتن آلبالو دارای طعم ترشی است اما باید بگوییم که در تهیه این غذا شکر نیز استفاده میشود و همین عامل سبب میشود که آلبالو پلو طعمی بینظیر و دلچسب داشته باشد.

اگر دوست دارید این غذا را در فصل های دیگر سال نیز طبخ نمایید باید در فصل تابستان آلبالو تهیه کنید و هسته آن را بیرون آورید، در فریزر نگهداری کنید. در ادامه به طرز تهیه آلبالو پلو نیز خواهیم پرداخت. آلبالو موجود در این غذا، خواص زیادی مثل: درمان کم خونی، سلامت پوست و مو، تسکین دهنده، ضد التهاب و... دارد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع آلبالو پلو در طب سنتی و همچنین خواص آلبالو پلو و مضرات آن بپردازیم.

طبع آلبالو پلو در طب سنتی چیست؟

طبع آلبالو پلو در طب سنتی، سرد است پس افرادی که سرد مزاج هستند باید در مصرف این غذا احتیاط کنند و آن را با مصلحاتش مصرف نمایند تا مشکلی برای آن ها پیش نیاید. مصرف این غذا برای افراد گرم مزاج مفید میباشد.

خواص آلبالو پلو در طب سنتی چیست؟

خواص آلبالو پلو
خواص آلبالو پلو

مصرف آلبالو به پیشگیری از سرطان کمک میکند:

آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان است و دارای سه ماده موثر برای جلوگیری از ایجاد سرطان میباشد. این سه ماده عبارتند از: لیمونن، پرلیل الکل و الاژیک اسید. این سه ماده فقط در میوه های آلبالو و گیلاس به چشم میخورند.

آلبالو یک میوه تابستانی پرخاصیت است که به دلیل داشتن این سه ماده از بروز سرطان هایی همچون: سرطان سینه، سرطان کبد، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و سرطان پوست جلوگیری مینماید.

طبق مطالعاتی که بر یکسری موش در آزمایشگاه انجام شده، استفاده مرتب از آلبالو و جای دادن آن در برنامه غذایی سبب کاهش تکثیر سلول های سرطانی  در این موش ها شده است و آنتوسیانین موجود در این میوه به کاهش تعداد سلول ها سرطانی روده بزرگ در انسان نیز کمک زیادی میکند.

خواص آلبالو برای روماتیسم و نقرس:

مصرف آلبالو سبب کاهش سطح اسید اوریک در خون میشود. افزایش اسید اوریک خون با بروز بیماری نقرس همراه است. آلبالو سرشار از آنتوسیانین است که به همین دلیل بر کاهش اسید اوریک موثر میباشد.

آلبالو دارای خاصیت ضد التهابی است که از همین رو سبب رفع التهاب ها و تورم های ناشی از روماتیسم و نقرس در مفصل ها میشود.

روماتیسم یک نوع بیماری التهابی مفاصل میباشد که باعث بروز درد و سفتی در مفصل ها میشود که با گذشت زمان در صورت عدم توجه به درمان، موجب ایجاد تغییر و فرسایش در استخوان ها میشود.

همانطور که گفتیم آلبالو خاصیت ضد التهابی و ضد عفونت دارد که قادر است التهاب و درد ناشی از بیماری روماتیسم را از بین ببرد.

آلبالو پلو و درمان فشار خون:

آلبالو موجود در آلبالو پلو دارای مقادیر زیادی پتاسیم و آنتی اکسیدان است که جزو دشمنان اصلی فشار خون و گرفتگی عروق میباشند. آلبالو سرشار از ویتامین C است که نقش ویژه ای در سلامت رگ ها دارد. همچنین کوئرستین یک ماده ضد انعقادی است که برای سلامت و پاک سازی عروق بسیار مفید میباشد.

طرز تهیه آلبالو پلو:

ابتدا نیم کیلو آلبالو را به خوبی بشویید و هسته های آن را جدا کنید. حال آلبالو ها را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مقداری غلیظ شود. حالا باید دویست گرم شکر را به آلبالو اضافه کنید. ده دقیقه اجازه دهید که آلبالو ها با شکر بجوشد و بعد از روی حرارت بردارید.

آلبالو ها را از یک صافی عبور دهید تا آب آن جدا شود. آب آلبالو ها را مجدد روی حرارت بگذارید تا غلیظ تر شود و به عنوان شربت از آن برای تهیه غذا استفاده نماییم.

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و با رنده به خوبی ریز کنید. آب پیاز را بگیرید و به سیصد گرم گوشت چرخ کرده اضافه نمایید. مقداری فلفل سیاه، نمک، زردچوبه نیز به گوشت اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا گوشت کاملا طعم دار شود. حال مقداری از مواد گوشتی بردارید و به صورت کوفته قلقلی در آورید. کل مواد گوشتی را به این شکل تمام کنید.

یک ظرف مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. حال کوفته قلقلی هایی که حاضر کرده بودید را در روغن بریزید تا سرخ شوند. کوفته ها را حین سرخ شدن جا به جا کنید تا همه جای آن ها به خوبی سرخ شود. بعد از سرخ شدن، کوفته ها را از روغن بردارید و کنار بگذارید.

یک قابلمه انتخاب کنید و در آن مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد حدود چهار پیمانه برنج را به خوبی تمیز کنید و بشویید، سپس به آب جوش اضافه کنید. بعد از گذشت حدود ده دقیقه، کمی از دانه های برنج را با دندان تست کنید. در این مرحله باید اطراف برنج نرم و داخل آن سفت باشد، اگر دانه های برنج به این مرحله رسیده بودند باید آن ها را آبکش نمایید.

وقتی برنج ها را در آبکش ریختید کمی آب سرد روی آن ها بریزید. قابلمه را مجدد روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید و به دلخواه ته دیگ سیب زمینی یا نان قرار دهید.

یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن مقداری مایع آلبالو و کوفته قلقلی قرار دهید. همه لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا کل مواد تمام شود، سپس نصف لیوان از شربت آلبالویی که حاضر کرده بودیم را به همراه زعفران دم کرده و کمی روغن روی برنج بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند. بعد از بخار، حرارت را کم کنید تا آلبالو پلو دم بکشد.

آلبالو پلو شما حاضر است، میتوانید آن را با کوفته قلقلی، برنج زعفرانی و... تزیین کنید.

عوارض آلبالو پلو چیست؟

مصلح آلبالو در طب سنتی چیست؟

آلبالو طبع سردی دارد و مصرف زیاد آن به ویژه در سرد مزاجان مضر است. مصلح آلبالو در طب سنتی، عسل است. استفاده از عسل در کنار آلبالو سبب تعادل مزاج و بهبود خواص آن میگردد.

درمانه سرفه مستمر

با سرفه های پاییزی چه کنیم؟

خونساز اما خطرناک

مواد خونسازی که باید با دقت مصرف کنید!

جنسینگ/جینسینگ/جنسنگ/جینسنگ

نوشیدنی ضد استرس

نوشیدنی های ضد استرس

درمان خال گوشتی به کمک طب سنتی|درمان خال گوشتی

20 روش خانگی برای درمان خال گوشتی با طب سنتی+ دلایل و راه های پیشگیری

همه چیزهایی که باید در مورد رشته پلو بدانید|طبع رشته پلو|خواص رشته پلو|روشهای تهیه رشته پلو

خواص رشته پلو و روش های مختلف پخت آن+ارزش غذایی رشته پلو

اولین و موثرترین اقدامات پس از سوختگی

اولین و موثرترین اقدامات پس از سوختگی

طبع و خواص آب آناناس در طب سنتی|خواص آب آناناس

طبع آب آناناس و 17 مورد از خواص آن + روش تهیه + مصلحات