طب شناس
طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین

طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین

تاریخ انتشار: March 11, 2023

رای به این نوشته: 4.18/5 (343 رای)

شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های سنتی ایران است. سکنجبین از ترکیب سرکه و انگبین تهیه می‌شود و بسیار پرفایده است. در طب سنتی به نوشیدن این شربت در فصول گرم سال بسیار تاکید شده ‌است.

طریقه مصرف شربت سکنجبین با توجه به سلیقه افراد متفاوت است. ترکیب آب خنک و شربت سکنجبین یک نوشیدنی گوارا و خوش‌طعم برای رفع عطش در تابستان است. این شربت را با خیار و آبلیمو هم می‌توانید تهیه کنید و با غذا نوش‌جان کنید.

حتما تا به حال در فصل تابستان شربت غلیظ سکنجبین را با کاهوی تازه میل کردید. شربت خوش‌عطر و طعم سکنجبین فواید زیادی دارد. 

طبع شربت سکنجبین چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع شربت سکنجبین سوالاتی نظیر: طبع شربت سکنجبین چیست؟ و یا، طبع شربت سکنجبین گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع شربت سکنجبین تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع شربت سکنجبین گرم و خشک است.
بنابراین شربت سکنجبین برای گرم مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود سرد مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص فوق العاده شربت سکنجبین

در این بخش از طب شناس، قصد داریم در ابتدا طرز تهیه ی شربت سکنجبین را بیان کرده و سپس به بررسی خواص فوق العاده شربت سکنجبین بپردازیم.

طرز تهیه شربت سکنجبین:

حال که طرز تهیه ی شربت سکنجبین را بیان کردیم، به بررسی خواص آن می‌پردازیم؛ خواص شربت سکنجبین به طور کلی شامل موارد زیر میشوند:

ضد یبوست

سکنجبین شربت شیرین و پر از شکر است و مصرف آن به تنهایی و بدون داشتن رژیم غذایی سالم، نه تنها باعث لاغری نمی‌شود، بلکه قند خون را هم افزایش می‌دهد. بنابراین مصرف زیاد شربت سکنجبین باعث چاقی خواهد شد.

افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است این شربت را به صورت خانگی تهیه کنند. شربت سکنجبین آماده، معمولا قند و کالری بیشتری دارد.

با این حال، کمک به دفع سموم و پاکسازی بدن یکی از خواص این شربت است. اگر شما گاهی‌اوقات برای رفع عطش، شربت سکنجبین می‌نوشید، نگران نباشید. این شربت ضد یبوست است و به کسانی که به دلیل یبوست شدید اضافه وزن دارند، کمک می‌کند.

شما می‌توانید به جای شکر، در تهیه شربت سکنجبین از عسل استفاده کنید. عسل در کنترل قند خون شما موثر است و استفاده از آن نوشیدنی شما را سالم‌تر می‌کند.

افزایش وزن

اگر شما با کمبود وزن جدی مواجه هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما با مشورت یک متخصص تغذیه یک رژیم غذایی سالم را برای افزایش وزن در پیش بگیرید.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، شربت سکنجبین اگر زیاد استفاده شود، باعث چاقی می‌شود، اما این روش برای افزایش وزن، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

شربت سکنجبین سرشار از قند است و گلوکز خون شما را افزایش می‌دهد. اگر شما کالری روزانه خود را تنها از قند دریافت کنید، نه تنها چاق نمی‌شوید، بلکه در معرض خطر بیماری دیابت هم قرار می‌گیرید.

از آنجایی که شربت سکنجبین ملین است، ممکن است باعث اسهال شود. به همین دلیل افراد لاغر ممکن است با مصرف زیاد آن، آب بدن خود را از دست بدهند. نوشیدنی شربت سکنجبین برای رفع عطش بسیار سالم و مفید است، اما روش صحیحی برای چاقی نیست. در مصرف این نوشیدنی شیرین زیاده‌روی نکنید.

پاکسازی کبد

یکی از مهمترین خواص سکنجبین در طب اسلامی، تصفیه و پاکسازی کبد است. افرادی که کبد چرب دارند، اگر به اندازه از این شربت سنتی استفاده کنند، به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کنند.

کسانی که دچار نارسایی‌های کبدی هستند، با مشورت پزشک می‌توانند این نوشیدنی خنک و ضدعطش را نوش‌جان کنند. شربت سکنجبین ادرارآور است، به همین دلیل به پاکسازی مجاری ادراری و مثانه هم کمک می‌کند.

زمانی که دچار گرمازدگی می‌شوید، این نوشیدنی دمای بدن شما را کاهش می‌دهد و باعث جبران کم‌آبی می‌شود. شربت سکنجبین می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.

توجه داشته باشید که این شربت به تنهایی قادر به درمان هیچکدام از این بیماری‌ها نیست. برای درمان، لازم است تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید.

مضرات و منع مصرف های شربت سکنجبین

در ابتدا خوب است بدانید که شربت سکنجبین سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این نوع نوشیدنی ها، نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع ماده غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای شربت سکنجبین بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این نوشیدنی بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به شربت سکنجبین خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات شربت سکنجبین شامل چه مواردی میشوند؟

با توجه به طبع گرم شربت سکنجبین، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل کاهو و سبزیجات میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج شربت سکنجبین اصلاح شود.

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

ایران رتبه چهارم تولید علم طب سنتی

رتبه چهارم تولید علم طب سنتی جهان، در اختیار ایران!

خطرات مصرف آویشن در طب سنتی

عوارض خطرناک مصرف آویشن که حتما باید بدانید+ نکات کامل

گرفتگی رگ قلب

درمان گرفتگی عروق قلب با طب سنتی

کراتوم چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟|عوارض و مضرات کراتوم

از خواص و مضرات کراتوم چه می دانید؟ 2 جایگزین کراتوم

نمک دریا راهی برای درمان عفونت واژن زنان

درمان عفونت واژن در خانه با نمک دریایی+ روش استفاده +فواید

خواص پرشمار ارده و شیره|خواص ارده کنجد|فواید ارده و شیره

ارده و شیره، صبحانه گمشده!

طرز تهیه‌ی مجی خورش