طب شناس
خواص آب طالبی + طبع، مضرات و مصلح|خواص آب طالبی|خواص طالبی

طبع و بیش از 30 خاصیت آب طالبی در طب سنتی+ عوارض و مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: December 1, 2022

رای به این نوشته: 4.39/5 (656 رای)

آب طالبی یک نوشیدنی خنک و پرطرفدار است که بیشتر در تابستان مصرف می شود. عطر و طعم دلچسب آب طالبی باعث محبوبیت آن در بین افراد شده است.

آب طالبی اگرچه مفهوم آبمیوه را در ذهن تداعی می کند اما در نوع مرسوم آن، طالبی له شده و خرد شده است. اما در برخی روشها نیز اب طالبی از تفاله آن جدا می شود.

در ایران طالبی را با نام های دیگری همچون: خربزه فارسی، خربزه راک، خربزه تخم قندی و خربزه تلخ نیز شناخته میشود. این میوه سرشار از ویتامین A و  C میباشد. طالبی از کالری کمی برخوردار است که به همین دلیل برای کاهش وزن گزینه مناسبی میباشد.

خواص طالبی پرشمار و شگفت آور است. آب طالبی نیز اغلب این خواص را در خود گنجانده است.

آب طالبی مجموعه ای غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و انتی اکسیدانها است که به سلامت و تقویت ارگانهای مختلف بدن کمک می کند.

اگر دوست دارید بدانید که طبع آب طالبی گرم است یا سرد؟ خواص آب طالبی چگونه است و مصرف آب طالبی برای چه کسانی مضر است، کافی است تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

طبع آب طالبی گرم است یا سرد؟

طبع آب طالبی همچون طبع طالبی گرم و تر است. اگر در تهیه آب طالبی از شکر یا عسل به عنوان شیرین کننده استفاده شود، میزان گرمی آن افزایش میابد.

مصرف آب طالبی به دلیل میزان آب بالایی که دارد، در روزهای گرم عطش و حرارت بدن را فرو می نشاند و فرح بخش است. برخی افراد از جمله افراد با مزاج گرم باید در مصرف آب طالبی احتیاط کنند که در قسمت انتهایی متن در مورد آن توضیح داده شده است.

روش تهیه آب طالبی

برای تهیه آب طالبی در خانه فقط به یک طالبی رسیده احتیاج دارید!

طالبی میوه ای پرآب است و در واقع بخش زیادی از پآن را آب تشکیل داده است. بنابراین لازم نیست برای تهیه آب طالبی کار خاصی انجام دهید. کافی است طالبی را خوب و تمییز بشویید، پوست بکنید و تخمه های آن را دور بریزید. تکه های طالبی را در مخلوط کن ریخته وخوب به هم بزنید تا کاملا له و یک دست شوند.

اگر به مخلوط کن دسترسی ندارید می توانید از گوشتکوب برقی کمک بگیرید. یا طالبی را به تکه های ریزتر خرد کرده و با همزن برقی یا دستی تند و کامل بزنید.

به هر روشی که برای شما مقدور و راحت است طالبی ها را کاملا له وپوره کنید.

در روزهای گرم سال اضافه کردن خرده های یخ لذت نوشیدن آب طالبی را چند برابر می کند.

برخی علاقه دارند که به آب طالبی شکر اضافه کنند یا آن را با برخی مواد دیگر مانند شیر، خاکشیر و آب میوه های دیگر میکس کنند.

اضافه کردن هر ماده می تواند طعم آب طالبی را تغییر داده و بهتر کند اما می تواند بر خواص آن تاثیر بگذارد. بنابراین اگر می خواهید بهترین بهره را از آب طالبی ببرید، بهتر است آن را خالص و بدون افزودنی میل کنید.

خواص آب طالبی
خواص آب طالبی

خواص آب طالبی در طب سنتی

  1. آب طالبی از سفید شدن موها و پیری زودرس جلوگیری می کند.
  2. در درمان سرماخوردگی موثر است.
  3. مصرف متعادل آن به درمان اسهال کمک می کند.
  4. فشار خون بالا را کاهش می دهد.
  5. در درمان سنگ کلیه مفید است.
  6. آب طالبی مانع از لخته شدن خون می شود.
  7. از سکته ها جلوگیری می کند.
  8. میزان اسیدفولیک بالایی دارد که برای زنان به ویژه در دوران بارداری مفیداست.
  9. از بروز نقص های مادرزادی در نوزاد جلوگیری می کند.
  10. تسکین دهنده درد دندان است.
  11. در درمان و کاهش درد آرتروز مفید است.
  12. اختلالات قاعدگی را کاهش می دهد.
  13. به بازسازی پوست کمک می کند و مانع از ایجاد چین و چروک می شود.
  14. خواص ضد عفونی کنندگی دارد.
  15. ریزش مو را کاهش داده و متوقف می کند.
  16. در پیشگیری از سرطان موثر است.
  17. با داشتن مقادیر بالای پتاسیم، از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند وفشار خون بالا را نیز کاهش می دهد.
  18. آب رسان طبیعی و موثر برای پوست و مو است.
  19. کم خونی در کودکان به کمک اب طالبی درمان می شود.
  20. بی اشتهایی کودکان را برطرف می کند.
  21. روند وزن گیری کودکان را بهبود می بخشد.
  22. مصرف آب طالبی بعد از 8 ماهگی -به شرط تست حساسیت- برای کودکان بلامانع است.
  23. آب طالبی باعث درمان یبوست کودکان می شود.
  24. تقویت کننده بینایی است و از ضعیف شدن چشم کودکان جلوگیری می کند.
  25. ضعف بینایی، پیرچشمی و آب مروارید را در بزرگسالان به تاخیر انداخته یا درمان می کند.
  26. مواد مغذی موجود در طالبی برای دوران بارداری به مادر و جنین کمک می کند.
  27. ویتامین آ قابل توجهی دارد.
  28. مصرف آب طالبی برای افرادی که قصد ترک سیگار دارند کمک کننده است.
  29. در درمان بواسیر مفید است.
  30. احیا کنند هسلول ها است.
  31. آب طالبی باعث آرامش خواب می شود و بی خوابی را کاهش می دهد.
  32. مقوی استخوانها است.
  33. یبوست بارداری را درمان می کند.
  34. در دوران شیردهی آب طالبی یک شیرافزای خوب برای مادران است و مواد مغذی شیر را هم افزایش می دهد.
  35. فسفر موجود در طالبی برای بهبود انقباضات در حین زایمان مفیداست.

نگاهی به برخی از خواص طالبی

خواص طالبی
خواص طالبی

خواص آب طالبی برای لاغری

آب طالبی کالری بالای ندارد. بررسی ها نشان می دهد هر لیوان آب طالبی حدود۶۰ کالری دارد. همچنین یک آبمیوه بدون چربی و کلسترول است. آب طالبی برای مدت بیشتری به شما احساس سیری می دهد و میل شما را به خوردن چیزهای دیگر کاهش می دهد. از این جهت مصرف آب طالبی می تواند باعث لاغری و کاهش وزن شود.

خواص آب طالبی برای معده و گوارش

آب طالبی میزان فیبر بالایی دارد. همانطور که می دانید فیبر یک ماده موثر و مفید برای معده و گوارش است. آب طالبی در درمان یبوست و یبوست بارداری مفید است و معده را هم تقویت می کند. اما این نکته مهم را در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف آب طالبی می تواند باعث سنگینی و نفخ معده شود.

ارزش غذایی آب طالبی

طبق بررسی های متخصصین تغذیه هر فنجان آب طالبی دارای 50 کالری است و 90 درصد آن را آب تشکیل داده است.

این میزان آب طالبی حدود 1 گرم فیبر دارد.

یک دوم فنجان طالبی حاوی ۲۵ کالری و کمتر از یک گرم فیبر غذایی است. آب طالبی نیز، مانند دیگر انواع میوه‌های مشابه، شاید مقدار کالری فراوانی نداشته باشد، چون ۹۰ درصد این میوه را آب تشکیل داده است.

پتاسیم، ویتامین c، نیاسین، ویتامین B۶ و ویتامین A از دیگر ترکیبات موجود در آب طالبی است. همچنین منبع مناسبی برای هر دو نوع فیبر حل شدنی و حل ناشدنی است.

نکاتی در مورد تخم طالبی

تخم طالبی همانند تخم گرمک و تخم کدو و تخم خیار، خنک است و به همین دلیل برای تسکین سینه و نرم کردن آن و درمان سرفه استفاده می شود.

تخم طالبی در درمان اگزما موثر واقع شده است.

افرادی که مبتلا به دیابت یا ورم روده یا سوءهاضمه هستند نباید تخم طالبی مصرف کنند. چرا که می تواند عوارضی همچون نفخ، درد معده و... ایجاد کند.

برای بهره بردن بیشتر از تخم طالبی بهتر است آن را همراه با تخم کدو، گرمک و خیار بکوبید و در آب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس صاف کرده و بنوشید.

مضرات آب طالبی

مصرف آب طالبی در برخی افراد واکنش های آلرژیک در پی داشته است.

اگر طالبی خوب شسته و ضدعفونی نشود، می تواند باعث بیماری سالمونلا شود.

مبتلایان به بیماری های کلیوی نباید در مصرف آب طالبی زیاده روی کنند.

اسهال و نفخ از عوارض زیاده روی در مصرف آب طالبی است.

مبتلایان به ورم روده بهتر است آب طالبی مصرف نکنند.

آب طالبی را بدون شکر مصرف کنید. شکر طعم طالبی را شیرین تر می کند اما از خواص آن می کاهد و گاه حتی باعث مضر بودن آن می شود.

زیاده روی در مصرف آب طالبی باعث بروز تب های صفراوی می شود.

آب طالبی اگرچه شیرافزا و تقویت کننده شیر مادران است، ولی مصرف زیاد آن می تواند منجر به اسهال در نوزادان شود.

مصرف آب طالبی برای بیماران دیابتی مضر است. این افراد باید آب طالبی را به مقدار کم و بدون شکر میل کنید.

مصلح آب طالبی

برای بهبود طبع و خواص آب طالبی می توانید از انار ترش یا آب انار ترش و یا سرکه به عنوان مصلح استفاده کنید.

دمنوش های رقیق کننده خون|دمنوش های لاغری|دمنوش های کاهش وزن|10 دمنوش معروف آرامبخش طب سنتی

دمنوش های لاغری مناسب برای کاهش وزن/ 10 دمنوش معروف برای تناسب اندام

طبع و خواص عرق بید در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بید

عرق بید و 2 مصلح پر استفاده آن+ طبع، خواص و مضرات

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

طبع-قهوه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-قهوه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص قهوه در طب سنتی ایرانی اسلامی

کاهش فشار خون بالا با طب سنتی|کنترل و تنظیم فشار خون

فشار خون خود را پایین بیاورید!

درمان ناباروری زنان و مردان با نسخه های طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان ناباروری و نازایی در طب سنتیدرمان ناباروری و نازایی در طب سنتی|درمان ناباروری زنان و مردان با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان ناباروری زنان و مردان با نسخه های طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری قرمزی چشم|درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی+ 9 روش خانگی ساده

17-خاصیت-حنا-سبز-سیاه-مشکی

حنا و هزاران خاصیتی که مردم نمی دانند.