طب شناس
تاثیر سیر بر دیابت

دیابتی ها سیر بخورند یا نه؟

تاریخ انتشار: October 17, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (742 رای)

اگرچه برخی طعم، عطر و تندی این سبزی را دوست ندارند اما سیر جزو مواد غذایی است که تقریبا همه افراد بزرگسال از جمله مبتلایان به دیابت می تواند با خیال راحت مصرف کنند و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوند اما آیا سیر واقعا برای سلامت بیماران دیابتی مفید است.

در طب سنتی از سیر به عنوان یک ماده غذایی کاهنده کلسترول و فشار خون بالا یاد می شود و گفته شده مصرف آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را که تقریبا 80 درصد افراد دیابتی درگیر آن ها هستند کاهش دهد.

به نظر می رسد سیر خام ممکن است تاثیر خوبی در کاهش قند خون و همچنین کاهش خطر بروز آترواسکلروز که در بیماران دیابتی بیشتر دیده می شود داشته باشد.

سیر همچنین منبع خوب ویتامین های C و B6 است، ویتامین C به کنترل سطح قند خون کمک می کند و ویتامین B6 در متابولیسم بهتر کربوهیدرات های بدن نقش دارد.

به طور کلی سیر می تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد که به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مفید است:

عوارض جانبی سیر

سیر طعم و رایحه بسیار قوی دارد که از ترکیبات قدرتمند موجود در آن نشات گرفته است، اگرچه خوردن سیر معمولا عارضه خاصی به دنبال ندارد اما مصرف آن به صورت خام ممکن است باعث بروز برخی عوارض گوارشی خفیف شود، از جمله:

علاوه بر این در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون لازم است قبل از گنجاندن سیر در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید زیرا مصرف سیر ممکن است اثر این داروها را تقویت کند.

نحوه مصرف سیر

از آن جا که دوز مصرف استانداردی برای سیر وجود ندارد می توانید آن را به وعده های غذایی یا میان وعده هایی که امکان استفاده از سیر در آن ها وجود دارد اضافه کنید.

اگر با طعم تند و تیز سیر مشکلی ندارید می توانید چند حبه سیر ریز خرد شده را به سالادها یا سالاد سیب زمینی اضافه کنید.

اگر طعم و عطر ملایم تر را ترجیح می دهید توصیه می شود از سیر تازه که شامل گیاه جوان و حبه های سیر است استفاده کنید، برای این منظور آن ها را خرد کرده داخل سالاد، سس و غذاهای مختلف اضافه کنید. سیر تازه معمولا در فصل بهار در فروشگاه های تره بار یافت می شود

برای افزایش غلظت آلیسین که از ترکیبات اصلی و پر خاصیت موجود در سیر است بهتر است قبل از استفاده از سیر خرد شده حداقل 5 دقیقه منتظر بمانید.

توجه داشته باشید پخت سیر کیفیت و خواص آن را کاهش می دهد بنابراین حتما از سیر تازه و خام در غذاهای خود بهره ببرید.

مکمل های سیر

اگر تمایلی به مصرف سیر خام ندارید می توانید از مکمل ها استفاده کنید، برای این منظور به دنبال عصاره سیر کهنه یا سایر عصاره های سیر که حاوی آلیسین هستند باشید.

هنگام خرید مکمل ها توجه داشته باشید:

منبع:فرتاک

طبع و خواص روغن نارگیل+ مضرات و عوارض|خواص روغن نارگیل در طب سنتی|خواص روغن نارگیل

طبع و خواص روغن نارگیل در طب سنتی + شرح 5 خاصیت ویژه روغن نارگیل

بهترین نمک خوراکی از دیدگاه طب سنتی

کدام نمک از دیدگاه طب سنتی برای مصرف خوراکی بهترین است؟

خواص بیتر ملون و طبع و عوارض آن در طب سنتی|خواص بیتر ملون در طب سنتی|عوارض و مضرات بیتر ملون

خواص بیتر ملون و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ 2 خاصیت ویژه

درمان یبوست نوزاد در طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان یبوست نوزاد|درمان یبوست نوزادان با طب سنتی

درمان فوری یبوست نوزاد با تدابیر طب سنتی + 16 روش برای رفع یبوست نوزاد

طبع و خواص قات در طب سنتی|خواص قات

طبع قات در طب سنتی+ شرح 11 مورد از خواص قات که باید بدانید

طبع و خواص کره حیوانی گاوی و گوسفندی در طب سنتی

طبع و خواص کره حیوانی| گاوی و گوسفندی| از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

ویتامین ای|ویتامین ای|ویتامین دی|رژیم لاغری

مزایا و معایب ویتامین E در دوران رژیم لاغری

دفع سموم بدن با طب سنتی_پاکسازی و سم زدایی بدن|دفع سموم بدن_ سم زدایی بدن|سم زدایی بدن با طب سنتی

16 راهکار برای دفع سموم بدن با طب سنتی ایرانی و اسلامی