طب شناس
تاثیر سیر بر دیابت

دیابتی ها سیر بخورند یا نه؟

تاریخ انتشار: October 17, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (742 رای)

اگرچه برخی طعم، عطر و تندی این سبزی را دوست ندارند اما سیر جزو مواد غذایی است که تقریبا همه افراد بزرگسال از جمله مبتلایان به دیابت می تواند با خیال راحت مصرف کنند و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوند اما آیا سیر واقعا برای سلامت بیماران دیابتی مفید است.

در طب سنتی از سیر به عنوان یک ماده غذایی کاهنده کلسترول و فشار خون بالا یاد می شود و گفته شده مصرف آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را که تقریبا 80 درصد افراد دیابتی درگیر آن ها هستند کاهش دهد.

به نظر می رسد سیر خام ممکن است تاثیر خوبی در کاهش قند خون و همچنین کاهش خطر بروز آترواسکلروز که در بیماران دیابتی بیشتر دیده می شود داشته باشد.

سیر همچنین منبع خوب ویتامین های C و B6 است، ویتامین C به کنترل سطح قند خون کمک می کند و ویتامین B6 در متابولیسم بهتر کربوهیدرات های بدن نقش دارد.

به طور کلی سیر می تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد که به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مفید است:

عوارض جانبی سیر

سیر طعم و رایحه بسیار قوی دارد که از ترکیبات قدرتمند موجود در آن نشات گرفته است، اگرچه خوردن سیر معمولا عارضه خاصی به دنبال ندارد اما مصرف آن به صورت خام ممکن است باعث بروز برخی عوارض گوارشی خفیف شود، از جمله:

علاوه بر این در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون لازم است قبل از گنجاندن سیر در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید زیرا مصرف سیر ممکن است اثر این داروها را تقویت کند.

نحوه مصرف سیر

از آن جا که دوز مصرف استانداردی برای سیر وجود ندارد می توانید آن را به وعده های غذایی یا میان وعده هایی که امکان استفاده از سیر در آن ها وجود دارد اضافه کنید.

اگر با طعم تند و تیز سیر مشکلی ندارید می توانید چند حبه سیر ریز خرد شده را به سالادها یا سالاد سیب زمینی اضافه کنید.

اگر طعم و عطر ملایم تر را ترجیح می دهید توصیه می شود از سیر تازه که شامل گیاه جوان و حبه های سیر است استفاده کنید، برای این منظور آن ها را خرد کرده داخل سالاد، سس و غذاهای مختلف اضافه کنید. سیر تازه معمولا در فصل بهار در فروشگاه های تره بار یافت می شود

برای افزایش غلظت آلیسین که از ترکیبات اصلی و پر خاصیت موجود در سیر است بهتر است قبل از استفاده از سیر خرد شده حداقل 5 دقیقه منتظر بمانید.

توجه داشته باشید پخت سیر کیفیت و خواص آن را کاهش می دهد بنابراین حتما از سیر تازه و خام در غذاهای خود بهره ببرید.

مکمل های سیر

اگر تمایلی به مصرف سیر خام ندارید می توانید از مکمل ها استفاده کنید، برای این منظور به دنبال عصاره سیر کهنه یا سایر عصاره های سیر که حاوی آلیسین هستند باشید.

هنگام خرید مکمل ها توجه داشته باشید:

منبع:فرتاک

خواص گیاه ناز باتلاقی در طب سنتی|خواص ناز باتلاقی

ناز باتلاقی چیست و چه خواصی دارد؟ خواص و مضرات ناز باتلاقی در طب سنتی

خواص ماش برای بدن انسان

چرا باید ماش بخوریم؟

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز|طبع گوشت بز

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی|طبع گوشت کبک

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

همه چیز در باره شمعدانی و طبع و خواص آن|طبع و خواص شمعدانی|عوارض و مضرات و مصلح شمعدانی

طبع شمعدانی و خواص پرشمار آن در طب سنتی+ 2 روش استفاده آن

طبع و خواص پنیرک در طب سنتی|طبع پنیرک + خواص پنیرک

طبع پنیرک در طب سنتی + 25 خواص پنیرک+ مضرات و مصلحات

طبع و 6 خاصیت فوق العاده چغرتمه مرغ در طب سنتی + طرز تهیه چغرتمه مرغ شمالی|خواص چغرتمه مرغ

طبع و 6 خاصیت فوق العاده چغرتمه مرغ در طب سنتی + طرز تهیه چغرتمه مرغ شمالی

طبع و خواص شربت انبه در طب سنتی|خواص شربت انبه

شربت انبه و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی