طب شناس
طرز تهیه ترشه شامی گیلانی + طبع و 7 خاصیت ترش شامی در طب سنتی|خواص ترشه شامی گیلانی

طرز تهیه ترشه شامی گیلانی + طبع و 7 خاصیت ترش شامی در طب سنتی

تاریخ انتشار: November 23, 2022

رای به این نوشته: 4.65/5 (304 رای)

ترشه شامی یا شامی ترش یکی از غذاهای سنتی و بینظیر گیلانی است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا همراه با یک سس غلیظ و خوش طعم سرو می شود. درست کردن این غذا بسیار راحت است و شما می توانید آن را در زمان کوتاهی آماده کنید. شامی ترش گیلان در کنار برنج و سس غلیظ میل می شود.

این غذا از طعم فوق العاده ای برخوردار است و به همین دلیل خوردن آن به همه پیشنهاد می شود. شما می توانید این غذا را برای مهمانی های خود نیز آماده کنید. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به خواص ترشه شامی در طب سنتی و طرز تهیه ترشه شامی بپردازیم.

طبع ترشه شامی در طب سنتی چیست؟

طبع گوشت گوسفندی، پیاز، سبزی های معطر، ادویه ها و آرد نخودچی که در تهیه این غذا به کار برده می شوند گرم است.

اما طبع آب نارنج، رب انار و رب گوجه سرد می باشد.

خواص ترشه شامی در طب سنتی چیست؟

خواص ترشه شامی گیلانی
خواص ترشه شامی گیلانی

طرز تهیه ترشه شامی گیلانی خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه ترش شامی:

طرز تهیه شامی ترش:

برای تهیه این غذا، در مرحله اول باید یک عدد از پیاز ها را پوست بگیرید و با رنده به صورت ریز خرد کنید. وقتی پیاز را رنده کردید آب اضافی آن را بگیرید. سیصد گرم گوشت چرخ کرده را به همراه تخم مرغ و آرد نخودچی به پیاز اضافه کنید.

سبزی های معطری که در مواد اولیه گفته شده اند را به مواد اضافه نمایید. ادویه های گفته شده را نیز بیافزایید سپس مواد را با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید. اجازه دهید مواد شامی حدود دو تا سه ساعت در یخچال استراحت کند. توجه کنید که زمان استراحت بر روی طعم شامی بسیار موثر است.

بعد از استراحت، از مواد شامی به اندازه یک گردو بزرگ بردارید و به شکل قلقلی در آورید بعد با کف دست به آن فشار وارد کنید تا کمی تخت شود. این کار را همینطور ادامه دهید تا همه مواد شامی تمام شود.

ظرفی مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید و اجازه دهید روغن به خوبی داغ شود. وقتی روغن داغ شد شامی ها را در آن سرخ کنید. هر دو طرف شامی ها باید به خوبی سرخ شوند. وقتی شامی ها سرخ شدند، آن ها را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.

حال وقت درست کردن سس ترشه شامی است. این سس سبب تفاوت ترشه شامی با دیگر شامی ها می باشد. پیاز دوم را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. ظرفی روی حرارت بگذارید و در آن کمی روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی پیاز سبک و مقداری طلایی شد رب اناز و رب گوجه را به آن اضافه نمایید. رب را خوب تفت دهید تا سرخ شود. وقتی رب ها رنگ باز کردند مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. حال باید یک لیوان آب جوش بیافزایید و اجازه دهید که قل بزند. وقتی سس داشت غلظت می گرفت حرارت را کم کنید تا کاملا جا بیوفتد. وقتی سس آماده شد، شامی ها را در آن قرار دهید و کمی آب نارنج در آن بریزید.

حدود نیم ساعت زمان دهید که شامی ها در سس بمانند تا به خوبی مزه دار شوند. این شامی را با نان یا برنج نوش جان کنید. گیلانی ها به همراه این غذای فوق العاده مقداری سیب زمینی سرخ شده و گوجه سرخ شده نیز سرو می کنند.

مضرات ترشه شامی چیست؟

مصلحات ترشه شامی چیست؟

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

درمان زگیل تناسلی با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان فوری زگیل تناسلی زنان و مردان در طب سنتی

زگیل تناسلی چیست؟ 5 راهکار درمان زگیل تناسلی در طب سنتی

درمان خونریزی زیاد در قاعدگی|کاهش خونریزی قاعدگی

درمان خونریزی زیاد در قاعدگی+ کاهش خونریزی قاعدگی+ درمان زیاد شدن خون قاعدگی

احیای معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت

لزوم احیای معاونت طب سنتی و اسلامی در وزارت بهداشت

برگ بوئیان

زغال اخته جامیکا

در-افطار-چه-بخوریم

در افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم ؟ - رفع تشنگی با اسپری گلاب

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری