طب شناس
طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب

تاریخ انتشار: March 1, 2024

رای به این نوشته: 4.9/5 (452 رای)

توصیه پزشکان برای سلامتی و تندرستی تغذیه مناسب اسـت. یکی از بهترین میوه ها کـه میتوانید بهصورت هاي مختلف مصرف کنید سیب میباشد.

برای تهیه ی شربت سیب، سه روش وجود دارد که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت.

طرز تهیه شربت سیب با عسل:

طرز تهیه شربت سیب با دارچین:

طرز تهیه شربت سیب با آبلیمو:

طبع شربت سیب

چنانچه در رابطه با طبع شربت سیب سوالاتی نظیر: طبع شربت سیب چیست؟ و یا، طبع شربت سیب گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع شربت سیب تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع شربت سیب گرم و تر است.

بنابراین شربت سیب برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص شربت سیب
خواص شربت سیب

خواص باورنکردنی شربت سیب

ضد سرطان

سیب، دارای توانایی های ضدسرطان قوی است، که بدن را از شر سلول های سرطانی ایمن نگه میدارد؛ این، یکی از بهترین مزایای سیب است. دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا هم، موافق هستند که مصرف سیب می تواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا 23 درصد کاهش دهد.

همچنین چند ترکیب در پوست سیب، نشان می دهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلولهای سرطانی را دارد که توسط محققان دانشگاه کورنل مشخص شده است. علاوه بر این، سرطان کولورکتال را می توان با مصرف فیبر از بین برد بنابراین دفعه بعد که پوست سیب را در زباله می اندازید، به ارزش غذایی آن فکر کنید.

ضد کلسترول

سیب حاوی مقدار زیادی فیبر میباشد. زمانی که ما سیب میخوریم فیبرهای محلول با چربی های روده رقابت میکنند. این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد و یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب می شود که این باعث تنظیم و یا از بین رفتن کلسترول های مضر در بدن می شود.

تقویت ایمنی بدن با شربت سیب

سیب، دارای آنتی اکسیدان است که در سیب های قرمز خوشمزه بیشتر یافت میشود. این آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، تا دفاع طبیعی بدن را ایجاد کند. سایر مواد مغذی موجود در سیب، ویتامین c است که دارای خواص ضد التهابی می باشد به همین دلیل است که سیب به عنوان تقویت کننده های ایمنی بالا شناخته شده است.

جلوگیری از آلزایمر با شربت سیب

آزمایش انجام شده بر روی موش ها نشان داد که مصرف منظم سیب در رژیم غذایی، باعث افزایش دوز بالای انتقال دهنده های عصبی به نام استیل کولین میشود همچنین در آلزایمر، سلول های عصبی مغز آسیب می بینند و آب سیب که حاوی فلاونوئیدها است، به بهبود سلول های آسیب دیده کمک می کند بنابراین، نوشیدن آب سیب می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد و می تواند در برابر کوچک شدن و نابودی مغز مبارزه کند.

جلوگیری از آسم با مصرف شربت سیب

فیتوکمیکال ها و پلی فنول ها، مواد شیمیایی ای هستند که به سیب خواص درمانی می دهند، و می توانند به بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد کلی ریه ها کمک کنند. تحقیقات نشان می دهد، کودکانی که به طور منظم و مداوم آب سیب مصرف می کنند، به نسبت افرادی که به ندرت آب سیب مصرف می کنند، خطر کم تری برای ابتلا به حملات آسمی و مشکلات تنفسی و خس خس کردن دارند. در مقابل، خوردن کامل سیب به نظر نمی رسد که برای آسم و مشکلات تنفسی و خس خس کردن کودکان مفید باشد.

جلوگیری از سنگ کیسه صفرا 

هنگامی که کلسترول شما در کیسه صفرا شما بیش از حد باشد، سنگ های صفراوی شکل میگیرد. این موضوع در افراد چاق شایع تر است. برای جلوگیری از سنگهای صفراوی، پزشکان توصیه می کنند که ،رژیم غذایی با فیبر زیاد داشته باشید، تا وزن و میزان کلسترول را کنترل کند. سیب، غنی از فیبر پکتین است که می تواند به کنترل سطح کلسترول در بدن کمک کند. فیبر این کار را با کمک به کاهش جذب LDL انجام می دهد.

سم زدایی کبد

ما به طور مداوم سم مصرف می کنیم، چه از طریق نوشیدنی ها و چه از طریق غذاها، و کبد ما مسئول تخلیه این سموم از بدن است. یکی از بهترین چیزهایی که می توانید بخورید و به سم زدایی کبد شما کمک می کند، میوه هایی مانند سیب است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای بالایی هستند.

جلوگیری از هموروئید

هموروئید ها به علت فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم(مقعد و راست روده) که باعث ایجاد تورم رگها در کانال مقعد می شود، به وجود می آید. در حالی که این امر ،تهدید کننده زندگی نیست، اما فعالیت های روزانه را دردناک میکند. محتوای فیبری موجود در سیب باعث کاهش فشار می شود، که درد را نیز کاهش می دهد (هنگام دفع مدفوع).

کاهش وزن

فیبر موجود در میوه ها، معده را با کالری کمتری پر میکند. کاهش دریافت کالری همراه با از بین بردن حس گرسنگی. این موضوع اجازه می دهد تا چربی های انباشته شده بدن سوخته شوند، که باعث کاهش وزن می شود

افزایش استقامت

آنتی اکسیدان کورستین، اکسیژن را خیلی راحت تر در دسترسی ریه ها قرار می دهد و به این علت مدت زمان استقامت به طور قابل توجهی افزایش می یابدو این اتفاق به شما اجازه می دهد تا زمان بیشتری را ورزش کنید.

کمک به هضم

علی رغم اندازه کوچکش، این میوه غنی از فیبر رژیمی است. با قرار دادن آنها در رژیم روزانه غذایی خود ،می توانید اطمینان حاصل کنید که روند گوارشی شما سالم می ماند. همان زمان، یبوست را از بین می برد و حرکت روده را تسهیل می کند.

جلوگیری از آسیب سلولهای مغزی

خوردن سیب یا نوشیدن آب سیب، برای سلامت سلول ها بسیار مناسب است. مطالعات به این نتایج رسیده اند که سیب ها خواص از بین بردن رادیکال های آزاد را دارند. آنها غنی از کورستین هستند، یک ماده مغذی فعال که سلامت سلولی را ارتقا میدهد. به همین دلیل، سیب به پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر کمک می کند.

مضرات و منع مصرف های شربت سیب

در ابتدا خوب است بدانید که شربت سیب نوشیدنی سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این نوشیدنی ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع ماده غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای شربت سیب بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این نوشیدنی بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در شربت سیب خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات آب سیب

با توجه به طبع گرم شربت سیب، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عرق کیالک و عرق برگ بید میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج شربت سیب اصلاح شود.

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

طبع و خواص نشاسته در طب سنتی

طبع نشاسته سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طی سنتی ایرانی و اسلامی

طبع گلپر در طب سنتی

همه چیزهایی که باید در مورد گلپر بدانید+طبع، خواص، مضرات، مصلحات

طبع و خواص ازگیل و گلابی وحشی در طب سنتی

طبع ازگیل سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طب سنتی

صحن مجلس شورای اسلامی درباره طب سنتی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی، نصیرایی: چرا از طب سنتی حمایت نمی شود؟

درمان کم خونی با غذاها

درمان کم خونی با یک غذای خوشمزه

طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی

طبع و خواص زیره سبز در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و طبع موسیر در طب سنتی|طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی