طب شناس
طبع مربا انجیر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا انجیر

طبع مربا انجیر سرد است یا گرم؟ خواص مربا انجیر در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 5, 2023

رای به این نوشته: 4.78/5 (546 رای)

مربا انجیر یکی دیگر از مرباهای معروف و پر استفاده در سفره های صبحانه، عصرانه و افطاری است که هم با انجیر تازه و هم با انجیر خشک تهیه می شود. طبع مربا انجیر به گونه ای است که اغلب گروه های مزاجی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

طبع مربا انجیر در طب سنتی

از مطالعه و بررسی منابع و مقالات طب سنتی اینطور به دست آمده که طبع مربا انجیر گرم و تر است. این مربا برای سودایی ها و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بسیار مفید است و در درمان غلبه سودا نیز موثر است. طبع مربا انجیر بیشتر برای سرد مزاجان مناسب است اما گرم مزاجان نیز با رعایت اندازه می توانند از این مربا خوشمزه استفاده کنند.

طبع مربا انجیر
طبع مربا انجیر

خواص مربا انجیر که از آن بی خبرید!

  1. این مربا میزان ادرار و تعریق را افزایش می دهد که از این طریق به پاکسازی و دفع سموم بدن کمک می کند.
  2. تب بر است و حرارت بالای بدن را کاهش می دهد.
  3. به درمان سوءهاضمه کمک می کند.
  4. در درمان آرتروز و التهاب مفاصل موثر است.
  5. افرادی که قند خون پایینی دارند و دچار افت قند می شوند می توانند از مربا انجیر کمک بگیرند.
  6. بنظر می رسد مربا انجیر بتواند به درمان عفونت و تورم گوش و التهاب گلو و... کمک کند.
  7. مربا انجیر باعث خوشبو شدن دهان و رفع بوی بد دهان می شود.
  8. مقوی و بهبود دهنده عملکرد کبد است.

مروری بر خواص انجیر

عوارض و مضرات مربا انجیر و انجیر

مربا انجیر قند بالایی دارد. به همین دلیل برای افرادی که مشکل افت قند خون دارند مفید است اما در مقابل برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مضر است و می تواند به سرعت قند خون انها را بالا ببرد.

افرادی که به اختلالات معده مبتلا هستند، بهتر است زیاد انجیر و مربا انجیر مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف میوه انجیر و مربا انجیر موجب دل درد و نفخ و اسهال می شود.

انجیر تازه برای چشم و تقویت بینایی مفید است اما مربا انجیر اثر عکس دارد و زیاده روی در مصرف آن به چشم اسیب می زند. میوه انجیر هم اگر به صورت بی رویه مصرف شود، می تواند باعث خونریزی در شبکیه چشم شود.

افرادی که مزاج گرم دارند، نباید در مصرف انجیر و مربا انجیر زیاده روی کنند. مصرف بی رویه مربا انجیر در افراد با زاج گرم می تواند باعث عوارضی مانند جوش زدن، خارش گلو سرفه و غلبه دم و... شود.

انجیر خشک شده نسبت به انجیر تازه قند دوبرابری دارد. بنابراین میزان قند مربا انجیری که با انجیر خشک تهیه می شود بسیار بالاتر است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت اکیدا ممنوع است.

مربا انجیر پرکالری است و باعث چاقی و اضافه وزن می شود. بنابراین افرادی که اضافه وزن دارند یا در مسیر کاهش وزن هستند، نباید مربا انجیر مصرف کنند.

مصلح انجیر چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که کرفس مصلح خوبی برای انجیر است.

آغوز مسما

درمان افسردگی و بی خوابی با یک محصول طب سنتی

درمان "بی‌خوابی و افسردگی" با یک محصول دانش‌بنیان ایرانی

اصفهان سرآمد طب سنتی ایرانی در کشور است.

خواص شربت زعفران در طب سنتی|خواص شربت زعفران|شربت زعفران

طبع شربت زعفران در طب سنتی + 11 مورد از خواص شرب زعفران برای بدن

دمنوش های گرم برای رحم + 15 نشانه سردی رحم|دمنوش های گرم برای رحم + علائم سردی رحم|

دمنوش های گیاهی گرم کننده رحم+ 15 نشانه سردی رحم

آلرژی در فصل بهار درمان فوری و جلوگیری

درمان فوری+ جلوگیری از آلرژی بهاره با طب سنتی | حجامت آلرژی

طبع و خواص کشک در طب سنتی|طبع و خواص کشک در طب سنتی

طبع و خواص کشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول|طبع گوشت قرقاول

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول