طب شناس
طبع و خواص قلیه ماهی در طب سنتی||

طبع و 10 خاصیت قلیه ماهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی + طرز تهیه

تاریخ انتشار: February 4, 2023

رای به این نوشته: 4.19/5 (624 رای)

قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

در جنوب کشور به آن قلیه مُی نیز می گویند و از ماهی جنوبی مانند شیر یا میش یا هامور برای تهیه قلیه ماهی استفاده می شود این غذای خوشمزه با پلو بسیار دلچسب است.

طبع قلیه ماهی چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع قلیه ماهی سوالاتی نظیر: طبع قلیه ماهی چیست؟ و یا، طبع قلیه ماهی گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع قلیه ماهی تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع قلیه ماهی گرم است.
بنابراین قلیه ماهی برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی قلیه ماهی، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

خواص بی نظیر قلیه ماهی

حال که با طرز تهیه ی قلیه ماهی آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص ماهی موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.

مصرف متوسط غذاهای دریایی می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شود. در افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می‌کنند، وضعیت ماده خاکستری مغز بهتر است. قلیه ماهی با دارا بودن ماهی، این خاصیت را دارا میباشد.این عامل می‌تواند از بروز زوال عقل جلوگیری کرده و خطر عوارض عملکردی مغز را کاهش دهد.

البته باید توجه داشت که غذاهای دریایی با سطوح بالاتر جیوه می‌توانند اثرات مخربی بر مغز داشته باشند، اما این عوارض با نوروپاتی مغز ارتباطی ندارد.

خواص قلیه ماهی

منبع عالی ویتامین D

قلیه ماهی سرشار از ویتامین D است و یکی از بهترین منابع غذایی برای این ماده مغذی ضروری محسوب می‌شود. ویتامین D در جذب کلسیم نقش دارد و برای سلامت و رشد استخوان‌ها مفید است. از آنجایی که افراد زیادی هر سال میانگین مصرف تخمینی ویتامین D را برآورده نمی‌کنند، اضافه کردن قلیه ماهی به رژیم غذایی و استفاده از خواص این غذا می‌تواند بسیار مفید باشد.

بهبود سلامت چشم و بینایی

اسیدهای چرب امگا ۳ برای بهبود بینایی و سلامت چشم مفید هستند. بر این اساس مغز و چشم به شدت به اسیدهای چرب امگا ۳ برای عملکرد و حفظ سلامت خود وابسته هستند و قلیه ماهی یکی از بهترین منابع این چربی‌های خوب است.

می‌تواند در بهبود کیفیت خواب موثر باشد.

اگر در به خواب رفتن یا در خواب ماندن مشکل دارید، خوردن قلیه ماهی بیشتر ممکن است در بهبود کیفیت خواب شما موثر باشد. بر اساس مطالعه‌ای که توسط یک مجله پزشکی خواب بالینی منتشر شده است، افزایش مصرف ماهی کیفیت خواب را برای اکثر افراد بهبود می‌بخشد.

محققان گمان می‌کنند که این خواص ماهی به دلیل میزان بالای ویتامین D موجود در آن است که به سلامت خواب کمک می‌کند. قلیه ماهی با دارا بودن ماهی، این خاصیت را دارا میباشد.

درمان آکنه

از دیگر خواص قلیه ماهی برای پوست می‌توان به کمک در بهبودی آکنه‌ ها اشاره کرد. چه آکنه هورمونی داشته باشید و چه آکنه معمول بزرگسالان، قلیه ماهی می‌تواند به بهبودی و تسکین پوست شما کمک کند. روغن ماهی می‌تواند برای پاکسازی پوست افراد مبتلا به آکنه متوسط ​​تا شدید مفید باشد. قلیه ماهی با دارا بودن ماهی، این خاصیت را دارا میباشد.

برای کاهش آرتریت روماتوئید مفید است.

از دیگر خواص قلیه ماهی می‌توان به اثرگذاری آن در بهبود علائم آرتریت روماتوئید اشاره کرد. خوردن قلیه ماهی بیشتر می‌تواند به کاهش تورم و درد ناشی از این بیماری کمک کرده و باعث بهبود التهابات مفاصل شود. یک کالج روماتولوژی مطالعاتی انجام داده که براساس آن، به نظر می‌رسد مصرف بیشتر قلیه ماهی در واقع فعالیت بیماری در آرتریت روماتوئید را کاهش می‌دهد.

رفع خروپف هنگام خواب

اگر خوراکی های تند مانند سیر ، پیاز ، ترب کوهی را میل کنید باعث می شود که خروپف کاهش پیدا کند. این موضوع توسط محققان ثابت شده است. شما می توانید به راحتی با مصرف قلیه ماهی که حاوی سیر است، خروپف را تا حدود زیادی درمان کنید. اگر دلیل خروپف کردن شما بسته بودن سینوس ها باشد شما میتوانید با مصرف قلیه ماهی به راحتی خروپف خود را درمان کنید.

جلوگیری از ایجاد لخته خونی

علاوه بر خواص گفته شده قلیه ماهی دارای خواص ضد لخته شدن خون می باشد. این امر باعث می شود تا از لخته شدن خون در بدن پیشگیری شود. اگر می خواهید از لخته شدن خون در بدن خود پیشگیری کنید بهتر است قلیه ماهی میل کنید. قلیه ماهی در جلوگیری از بیماری های قلبی مانند سکته قلبی بسیار موثر است. دقت کنید قبل از عمل جراحی قلیه ماهی میل نکنید چرا که باعث افزایش خطر خونریزی میشود.

پیشگیری از برخی سرطان ها

ارتباط زیادی بین مصرف قلیه ماهی و کاهش بیماری سرطان به ویژه سرطان کولون، پانکراس، مری و سینه وجود دارد. اگر به صورت معمول از قلیه ماهی مصرف کنید، از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده در امان خواهید بود.

کاهش کلسترول بد

قلیه ماهی باعث می شود تا کلسترول بد بدن کاهش پیدا کند. کلسترول بد بدن که شامل LDL می باشد در بدن وجود دارد که شما میتوانید با مصرف قلیه ماهی به راحتی آن را کاهش دهید. اگر می خواهید به صورت طبیعی کلسترول بد بدن را کاهش دهید بهتر است از خواص قلیه ماهی بهره‌مند شوید.

مضرات و منع مصرف های قلیه ماهی

در ابتدا خوب است بدانید که قلیه ماهی غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای قلیه ماهی بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در قلیه ماهی خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات قلیه ماهی

با توجه به طبع گرم قلیه ماهی، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل سیر ترشی میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج قلیه ماهی اصلاح شود.

طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

بهترین نمک خوراکی از دیدگاه طب سنتی

کدام نمک از دیدگاه طب سنتی برای مصرف خوراکی بهترین است؟

تدابیر درمان سنگ صفرا در طب سنتی|درمان سنگ کیسه صفرا|درمان سنگ صفرا با آب سیب و سرکه سیب

درمان سنگ کیسه صفرا با 9 توصیه طب سنتی

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان گرفتگی رگهای قلب+ معجون درمان گرفتگی رگهای قلب

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی+ دستور تهیه معجون گرفتگی رگهای قلب

طبع و خواص بولدو در طب سنتی|خواص بولدو

طبع بولدو سرد است یا گرم؟ خواص بولدو در طب سنتی+ مضرات

طبع و خواص کشک در طب سنتی|طبع و خواص کشک در طب سنتی

طبع و خواص کشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

فواید و مضرات سمنو در طب سنتی|خواص و طبع سمنو در طب سنتی

خواص و فواید و مضرات و طبع سمنو در طب سنتی - تاثیر سمنو بر لاغری و دیابتی ها

طبع-و-خواص-زنجبیل-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-زنجبیل-در-لاغری

خواص زنجبیل برای لاغری+2 مورد مهم منع مصرف زنجبیل