طب شناس

شنگ پلو بهاری

تاریخ انتشار: March 19, 2023

رای به این نوشته: 4.9/5 (452 رای)

شنگ پلو بهاری، یک غذای محلی مختص استان لرستان است که با رسیدن به فصل بهار و وجود سبزی شنگ در بازار، می توانید این غذای خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
شنگ، سبزی بهاری است با برگ هایی به رنگ سبز تیره، باریک، دراز و نواری شکل که در مناطق مرطوب، علفزار ها و زمین های رسی می روید. گل های آن زبانه ای و زرد رنگ است و اوایل تابستان قابل مشاهده است.

طبع شنگ پلو بهاری چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع شنگ پلو بهاری سوالاتی نظیر: طبع شنگ پلو بهاری چیست؟ و یا، طبع شنگ پلو بهاری گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع شنگ پلو بهاری تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع شنگ پلو بهاری سرد و خشک است.
بنابراین شنگ پلو بهاری برای گرم مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود سرد مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

طرز تهیه و خواص بی نظیر شنگ پلو بهاری

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی شنگ پلو بهاری، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

حال که با طرز تهیه ی شنگ پلو بهاری آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص شنگ موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

شنگ پلو بهاری برای دستگاه گوارش مفید است.

گیاه شنگ موجود در شنگ پلو بهاری برای معده مقوی است و مصرف موضعی ریشه این گیاه در درمان عفونت و از بین بردن ترشحات گوش موثر است. برگ های گیاه شنگ از خونریزی معده جلوگیری می‌كند. اگر به مسمومیت دچار شده‌اید، از ریشه این گیاه استفاده كنید.

شنگ پلو بهاری و تأمین انرژی

شنگ پلو بهاری سرشار از کربوهیدرات است که به عنوان سوخت بدن عمل میکند؛ علاوه بر این، در عملکرد طبیعی مغز نیز نقش دارد. کربوهیدرات پس از سوخت و ساز در بدن به انرژی کاربردی تبدیل میشود. ویتامینها، مواد معدنی و مواد ارگانیک موجود در شنگ پلو بهاری، عملکرد و فعالیت متابولیک تمام ارگان های بدن را افزایش میدهند که درنهایت به افزایش سطح انرژی منجر می‌شود.

شنگ پلو بهاری و کنترل فشار خون

سطح سدیم موجود در شنگ پلو بهاری بسیار اندک است و به همین دلیل برای افرادی که فشار خون بالایی دارند، بسیار مناسب است. سدیم بیش از اندازه در بدن به منقبض شدن رگ ها و شریان ها، افزایش استرس و فشار بر سیستم قلبی و عروقی منجر می شود که در نهایت، فرد را به فشار خون بالا مبتلا میکند. این ماده همچنین در ابتلا به بیماری هایی نظیر آترواسکلروز، سکته قلبی و سکته مغزی نقش دارد. با این اوصاف، مصرف خوراکی هایی که فاقد سدیم هستند، برای سلامتی مفید خواهد بود.

شنگ پلو بهاری و بهبود متابولیسم

شنگ پلو بهاری یکی از منابع عالی برای تأمین مواد معدنی و ویتامین ها بهشمار می رود؛ ویتامین D، کلسیم، نیاسین، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین، همگی در این غذای خوشمزه وجود دارند. این ویتامین ها پایه و اساس متابولیسم بدن، سلامت سیستم ایمنی و عملکرد کلی ارگانهای بدن را تشکیل می دهند. می دانیم که ویتامینها، برای بسیاری از فعالیت ها و عملکرد های بدن ضروری هستند و شنگ پلو بهاری یکی از غذاهای خوب جهت تأمین این ویتامین ها بهشمار می رود.

شنگ پلو بهاری، منبع غنی پروتئین

شنگ پلو بهاری به دلیل داشتن پروتئین بالا سبب می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. چنانچه در این غذا صد گرم گوشت گوسفند موجود باشد، این غذا دارای ۱۷ گرم پروتئین می باشد که بسیار عالی است. پروتئین برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین سبب گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.

پیشگیری از ابتلا به اوتیسم با شنگ پلو بهاری

شنگ پلو بهاری به دلیل داشتن امگا 3 و ویتامین B12 سبب می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند موجود در این غذا مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.

جلوگیری از ابتلا به کم خونی با شنگ پلو بهاری

کم خونی به دلیل کمبود گلبول های قرمز ایجاد می شود. گوشت قرمز موجود در شنگ پلو بهاری سبب افزایش گلبول های قرمز خون می شود که این امر سبب می شود تا اکسیژن مناسب به سلول های بدن رسیده و از کم خونی پیشگیری شود.

مضرات و منع مصرف های شنگ پلو بهاری

در ابتدا خوب است بدانید که شنگ پلو بهاری غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای شنگ پلو بهاری بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در شنگ پلو بهاری خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات شنگ پلو بهاری را بشناسید!

با توجه به طبع سرد شنگ پلو بهاری، توصیه میشود که سرد مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عناب میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج شنگ پلو بهاری اصلاح شود.

طبع و خواص سیب زمینی در طب سنتی

طبع سیب زمینی سرده یا گرم ؟ + خواص + مصلحات - در طب سنتی اسلامی

طبع و خواص عرق خرفه در طب سنتی|طبع عرق خرفه

عرق خرفه و طبع و خواص آن در طب سنتی + مضرات و مصلح

دمنوش های قلیایی کننده رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|قلیایی کردن رحم در طب سنتی

دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم

17-خاصیت-حنا-سبز-سیاه-مشکی

حنا و هزاران خاصیتی که مردم نمی دانند.

روغن گیری برای روغن زرد و روغن دنبه

روغن گیری به روش سنتی اصیل- رعایت نکات طب سنتی ایرانی

طبع و خواص خورش ماست در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص خورش ماست

طبع و خواص خورش ماست در طب سنتی + 3 عرق گیاهی مصلح خورش ماست

|

ورود طب سنتی به بیمارستانها

خواص چغندر

چغندر و چیزهای که از آن نمی دانید!