طب شناس

جگروز

تاریخ انتشار: June 3, 2023

رای به این نوشته: 4.57/5 (285 رای)

جگروز یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای استان لرستان است که در بعضی شهرها به آن جگرپیچ نیز گفته می شود. در واقع، آنها جگر را با پرده چربی دیافراگم شکمی گوسفند، که به زبان محلی به آن وَز نیز می گویند، می پیچند و کباب می کنند. جگروز به عنوان آثار ملی ناملموس این استان در فهرست آثار این شهر به ثبت رسیده است.
جگر گوسفند همیشه یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین ها برای کباب کردن بوده و برای افرادی که دچار فقر آهن هستند می‌تواند یکی از بهترین غذاها باشد؛ همچنین جگروز دارای انواع ویتامین ها، پروتئین، مواد معدنی، مس و کولین می باشد. تهیه جگروز در منزل بسیار آسان است و می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خواص آن بهرمند شوید. در این مطلب از طب شناس در مورد طبع جگروز، طرز تهیه و خواص جگروز، مضرات و منع مصرف های جگروز و در نهایت مصلحات جگروز صحبت خواهیم کرد.

طبع جگروز گرم است یا سرد؟

چنانچه در رابطه با طبع جگروز سوالاتی نظیر: طبع جگروز چیست؟ و یا، طبع جگروز گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع جگروز تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع جگروز گرم و تر است.
بنابراین جگروز برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

طرز تهیه و خواص فوق العاده ی جگروز

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی جگروز، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

حال که با طرز تهیه ی جگروز آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص جگر موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

خواص ضد سرطانی جگروز

جگروز دارای سلنیوم می باشد که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن شناخته می شود. آنتی اکسیدان های موجود در بدن با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

درمان کم خونی

کسانی که به کم خونی گرفتار هستند می توانند از جگروز برای رفع کم خونی استفاده کنند. جگروز دارای اسید فولیک می باشد که یک ماده معدنی عالی برای بدن محسوب می شود. جگروز سبب تولید سلول های قرمز خون می شود که برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرد.

تقویت و سلامت مغز

جگروز دارای ویتامین B می باشد که سبب می شود تا سلامت مغز شما تضمین شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مغز می توانید از جگروز استفاده کنید. جگروز دارای ویتامین B12 میباشد که سبب می شود تا از زوال عقل جلوگیری شود. اختلالات ذهنی به دلیل کمبود تیامین در بدن می باشد.

دارای انواع ویتامین

جگر گوسفند دارای ویتامین های A، D، K، B و اسید فولیک می باشد و در قیاس با گوشت های دیگر می توان از کالری کم آن ولی داشتن مواد مغذی زیاد، نام برد. بیشتر افراد جگر را غذای کامل برای خون سازی می دانند که برای افراد کم خون بسیار مناسب می باشد. مصرف به اندازه آن کمک زیادی در بالا بردن توانایی جسمی خواهد نمود. جگر سیاه منبع غنی از ویتامین A است که می تواند بینایی، افزایش مقاومت بدن در مقابل با عفونت و سلامتی پوست را در خود داشته باشد. افرادی که کمبود این ویتامین را دارند می توانند با مصرف مقدار کمی از جگر و یا عصاره جگر این مشکل را برطرف نمایند و همچنین سلامتی را در گوش داخلی و مخاط تنفسی داشته باشند.

خواص ضد ویروسی و باکتریایی

جگر به دلیل داشتن زینک و ویتامین A سبب می شود که از رگ های خونی در بدن مراقبت کند. دو عنصر ذکر شده موجود در جگر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. کمبود ویتامین A موجود در بدن سبب ایجاد بیماری های مختلف ویروسی و عفونی می شود.
جگر دارای ویتامین A فراوان می باشد که برای پیشگیری از بیماری های عفونی موثر است. همچنین ویتامین موجود در جگر با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می کند.

مضرات و منع مصرف های جگروز

در ابتدا خوب است بدانید که جگروز غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای جگروز بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در جگروز خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات جگروز شامل چه مواردی میشود؟

با توجه به طبع گرم جگروز، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل سرکه و گشنیز میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج جگروز اصلاح شود.






ماسک صورت در طب سنتی

انواع ماسک صورت گیاهی و طبیعی برای زیبایی پوست در طب سنتی

طب-سنتی-و-روزه-برای-ماه-مبارک-رمضان

دو توصیه مهم طب سنتی برای افطار و سحر در ماه مبارک رمضان

طبع گوجه سبز در طب سنتی Reine Claude Verte|

طبع و خواص گوجه سبز در طب سنتی+ مصلحات+ عوارض

طبع رازیانه در طب سنتی اسلانی ایرانی دانه رازیانه|عوارض رازیانه|

طبع رازیانه سرده یا گرم؟ + خواص در طب سنتی

خواص طالبی

حفظ سلامتی و نشاط بدن با بهره گیری از خواص طالبی!

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز|طبع گوشت بز

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت تمبر هندی

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه

پاکسازی کلی و آسان بدن

ساده ترین روش پاکسازی بدن در طب سنتی