طب شناس

خورش فسنجان و کشک

تاریخ انتشار: September 25, 2023

رای به این نوشته: 4.96/5 (628 رای)

خورش فسنجان و کشک یکی از غذاهای محلی تفرش است. خورش فسوجن کشک (فسنجان) تفرشی همان خورش فسنجان است که به گونه‌های مختلف در تفرش درست می‌شود. در این مطلب در طب شناس با طرز تهیه خورش فسنجان و کشک، خواص خورش فسنجان و کشک و همچنین مضرات و منع مصرف های خورش فسنجان و کشک برای افراد آشنا خواهید شد.

طرز تهیه و خواص باورنکردنی خورش فسنجان و کشک

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی خورش فسنجان و کشک، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:
مواد اولیه‌ی مورد نیاز برای ۴ تا ۶ نفر:
کشک: ۲ پیمانه
فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
مغز گردوی سابیده شده: ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده: ۱ عدد
سیر: ۵ حبه
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

حال که با طرز تهیه ی خورش فسنجان و کشک آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص کشک و گردو‌ی موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

خورش فسنجان و کشک و دستگاه گوارش سالم

افرادی که از سوء‌هاضمه رنج می‌برند با مصرف این غذای خوشمزه می‌توانند این مشکل را برطرف کنند. از جمله فواید کشک موجود در خورش فسنجان و کشک، تعادل اسید معده است که در درمان بیماری‌های معده تاثیر فراوانی خواهد داشت. خواص این غذای محبوب در مدیریت سطح pH به دلیل وجود کشک در آن، آن را به یک غذای مناسب جهت سوء‌هاضمه تبدیل می‌کند.
افرادی که سعی در کاهش وزن دارند می‌توانند این غذا را در رژیم غذایی‌ خود جای دهند. با توجه به مقدار زیاد کلسیم موجود در کشک موجود در این غذا، می‌توان از آن برای مبارزه با چاقی استفاده کرد. کلسیم، تولید کورتیزول (هورمون استرس) را محدود می‌کند، همین امر سبب جلوگیری از افزایش وزن می‌شود.

خواص خورش فسنجان و کشک در کاهش و رفع التهابات

مصرف خورش فسنجان و کشک ممکن است به کاهش التهابات کمک کند. خورش فسنجان و کشک دارای ترکیباتی است که خواص ضد التهابی دارند و میتوانند فرآیندهای التهابی در بدن را کاهش دهند. این ترکیبات شامل آنتیاکسیدان ها، فیتوشیمیکال ها و چربی های سالم موجود در این غذای محبوب می شوند.

خواص خورش فسنجان و کشک برای یبوست

همانطور که می دانید سیر به عنوان یک آنتی باکتری طبیعی بسیار قوی شناخته می شود و به همین جهت برای پاکسازی روده ها از انواع باکتری های مضر بسیار مفید است. اگر به یبوست مبتلا هستید می توانید روی کمک سیر برای پاک سازی روده ها حساب کنید. خورش فسنجان و کشک با دارا بودن سیر در خود می‌تواند به رفع یبوست در شما کمک کند.

خواص خورش فسنجان و کشک در کاهش خطر ابتلا به دیابت

خورش فسنجان و کشک به دلیل دارا بودن گردو در خود خواص مهمی در تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم گردو می‌تواند به بهبود کنترل قند خون کمک کند و مقاومت به انسولین را کاهش دهد. خورش فسنجان و کشک دارای فیبر قابل توجهی است که سبب کاهش سرعت جذب قند در خون می‌شود و در نتیجه، سطح قند خون پایدارتر می‌شود.
همچنین، گردوی موجود در خورش فسنجان و کشک حاوی چربی های مفیدی است که میزان ترشح انسولین را کاهش داده و کنترل قند خون را بهبود می بخشد. از این رو، مصرف این غذای خوشمزه می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کرده و کنترل قند خون را تسهیل نماید. البته، مهم است که میزان مصرف این غذا را با توجه به نیازهای فرد و همچنین دستورات پزشک تنظیم کرده و از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید.

خورش فسنجان و کشک و کاهش خشکی پوست لب ها

خیلی از افراد در طول زمستان و فصل سرما دچار بیماری های دهانی می شوند ، یکی از این بیماری های خشکی لب ها می باشد. ریبوفلاوین موجود در خورش فسنجان و کشک سبب کاهش پوست خشک شده و آسیب دیده می شود.

تقویت و استحکام استخوان ها

خورش فسنجان و کشک منبع عالی کلسیم و فسفر است و هر دو این عناصر، استخوان ها را تقویت می کنند. از این رو، خواص آن برای تامین نیاز بدن به کلسیم جهت تقویت استخوان ها و دندان ها، گزینه بسیار ایده‌آلی است. مصرف خورش فسنجان و کشک سبب می‌شود استخوان ها قوی‌تر شوند و این امر از مشکلاتی مانند آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.

خورش فسنجان و کشک و سلامت قلب

کشک موجود در خورش فسنجان و کشک به پیشگیری و کاهش مشکلات قلبی کمک می کند. اضافه کردن روزانه کشک به رژیم غذایی در کاهش سطح کلسترول موثر است و عملکرد قلب را بهبود می بخشد. کمبود سطح کلسترول بد در بدن به پاک نگه داشتن شریانها کمک کرده و بهبود جریان خون را امکان پذیر میکند. از این رو، با توجه به این خواص، مصرف خورش فسنجان و کشک خطرات بیماری‌های مرتبط با قلب را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

خورش فسنجان و کشک سرشار از پروتئین برای عضله سازی

خورش فسنجان و کشک دارای پروتئین بالایی می باشد. پروتئین موجود در خورش فسنجان و کشک دارای اسید آمینه می باشد که عنصر اصلی ساخت ماهیچه می باشد. شما می توانید با مصرف خورش فسنجان و کشک مقداری از پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنید.

کاهش استرس و ضد افسردگی

مرغ موجود در خورش فسنجان و کشک به دلیل داشتن اسید آمینه ای به نام تریپتوفان سبب ایجاد آرامش در بدن شما می شود. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که احساس افسردگی می کنید بهتر است خورش فسنجان و کشک را امتحان کنید چرا که سبب زیاد شدن سطح سروتونین در بدن می شود. سروتونین نیز سبب بهبود خلق و خو در شما می شود و از استرس شما می کاهد. همچنین سبب می شود تا خواب راحتی داشته باشید.

تقویت بینایی

خورش فسنجان و کشک به دلیل داشتن ترکیباتی از ویتامین آ که شامل رتینول، آلفا و بتاکاروتن و لیکوپن می باشد برای سلامت بینایی بسیار موثر است.

خورش فسنجان و کشک و پیشگیری از اختلالات پوستی

خورش فسنجان و کشک علاوه بر داشتن پروتئین مورد نیاز بدن سرشار از ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد. ویتامین ب موجود در خورش فسنجان و کشک سبب می شود تا از اختلالات پوستی و بیماری های چشمی جلوگیری شود.

خورش فسنجان و کشک و حفظ سلامت روده و جلوگیری از یبوست

خورش فسنجان و کشک خواصی دارد که به حفظ سلامت روده کمک می‌کند. با مصرف خورش فسنجان و کشک و دریافت ترکیبات مفید آن، می‌توانید به حفظ سلامت روده‌های خود کمک کرده و عملکرد بهتری را در جذب مواد غذایی و ایجاد تعادل در میکروبیوم روده‌ها داشته باشید.
مصرف خورش فسنجان و کشک می‌تواند به بهبود و تقویت روده‌ها و ایجاد تعادل در محیط روده کمک کند. این خاصیت به وجود ترکیباتی مانند فیبر، پروبیوتیک و فنولیک‌ها در خورش فسنجان و کشک برمی‌گردد. فیبر موجود در خورش فسنجان و کشک می‌تواند در افزایش حجم مدفوع و ارتقاء حرکت روده‌ها نقش داشته باشد. این امر سبب بهبود عملکرد روده‌ها و جلوگیری از یبوست می‌شود و به حفظ روانی و سلامت روده کمک کنند.
پروبیوتیک‌های موجود در خورش فسنجان و کشک نیز به حفظ تعادل میکروبیوم روده‌ها کمک می‌کنند. این میکروبیوم شامل مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌هاست که در روده‌ها زندگی می‌کنند و در عملکرد صحیح روده‌ها و هضم و جذب مواد غذایی نقش دارند. مصرف پروبیوتیک‌های موجود در خورش فسنجان و کشک می‌تواند به تعادل و تنوع این میکروارگانیسم‌ها کمک کرده و بهبود عملکرد روده‌ها را ایجاد کند.

فواید خورش فسنجان و کشک در بهبود عملکرد مغز

مصرف خورش فسنجان و کشک میتواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. از جمله خواص خورش فسنجان و کشک این است که این غذای خوشمزه میتواند تا حدی افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را در انسان متوقف کند. اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در خورش فسنجان و کشک میتوانند به حفظ و تقویت سلول های عصبی و پشتیبانی از عملکرد مغز کمک کنند.

مضرات و منع مصرف های خورش فسنجان و کشک

در ابتدا خوب است بدانید که خورش فسنجان و کشک غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای خورش فسنجان و کشک بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در خورش فسنجان و کشک خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

جلسه-حکیمان-طب-سنتی-درباره-کرونا

استاد خیراندیس در نشست هم اندیشی کرونایی حکیمان طب سنتی

طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی|طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی

طبع و خواص بادام درختی در طب سنتی و تاثیر آن بر انواع مزاج

طبع و خواص چهار عرق سرد در طب سنتی|چهار عرق سرد

چهار عرق سرد و طبع و خواص آن در طب سنتی+ خواص 4 عرق موجود در ترکیب آن

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی|طبع روغن قسط

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص لوتوس و دانه و ریشه آن در طب سنتی|خواص لوتوس در طب سنتی|خواص دانه لوتوس|خواص ریشه لوتوس

همه خواص لوتوس در طب سنتی+ 10 خواص دانه لوتوس+ 6 خواص ریشه لوتوس

طبع-و-خواص-یونجه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص بی شمار یونجه در طب سنتی+ طبع، مضرات و مصلح

درمان کم خونی در طب سنتی با مصرف مواد خونساز

درمان کم خونی با تغذیه از دید طب سنتی - مواد غذایی برای درمان کم خونی

کاهش بوی بد بدن با طب سنتی

راهکار طب سنتی برای کاهش بوی بد بدن در تابستان