طبع-و-خواص-زردچوبه- در-طب سنتی

طبع و خواص زردچوبه در طب سنتی

زردچوبه از ادویه‌های مفید است که در بسیاری غذاهای ایرانی استفاده می شود. زردچوبه عطر خوبی دارد و در هضم غذا موثر است. زردچوبه از قدیم بخش مهمی از پخت و پز غذای ایرانی بوده است. در گذشته بیشتر از رب گوجه فرنگی از زردچوبه برای رنگ و طعم غذا استفاده می کردند. در این مطلب به خواص زرد چوبه در طب سنتی خواهیم پرداخت. زردچوبه زداینده است یعنی آلودگی‌ها را می‌زداید و از بین می برد.

طبع زردچوبه در طب سنتی:

از آنجایی که زرد چوبه در بسیاری از غذا های ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. باید طبع آن را در ذهن داشت. زردچوبه دارای طبع گرم و خشک است پس بهتر است همراه با مصلحات آن استفاده شود.

خواص زردچوبه در طب سنتی :

برای رفع لکه‌های تیره پوستی استفاده می شود.
در قدیم از زردچوبه برای خشک کردن زخم‌ها استفاده می‌شده است و امروزه هم استفاده می‌شود.
در جایی که زالو گذاشته شده است برای بند آوردن خونریزی مفید است.
در برخی از اسهال‌های خونی نیز موجب بند آمدن خون می‌شود.
زردچوبه همچنین برای باز کردن انسدادهای کبد مفید است و بنابراین برای درمان بعضی زردی‌ها بسیار مفید است.
از دیگر خواص زردچوبه تقویت معده و بادشکن بودن است.
یکی دیگر از دلایلی که زردچوبه در بسیاری از غذاها استفاده می شود این است که هم عطر خوبی دارد و هم برای هضم خوب است و هم بادها را رفع می‌کند.
برای رفع دمل‌های موضعی مفید بوده و قاعدگی بانوان را تنظیم می‌کند. می‌تواند برای کسانی که بیماری قلبی دارند کمی مضر باشد که مصلح آن آبلیمو یا آب نارنج است.

چون حرارت قلب زیاد است برخی ممکن است به خوردن زردچوبه حساس باشند و تپش قلب ایجاد شده و فشارخون بالا رود.
زردچوبه گردش خون در داخل بدن و داخل عروق را بهبود می‌بخشد. از تشکیل لخته‌هایی که در داخل بدن ایجاد می‌شوند جلوگیری می‌کند.

ماسک زردچوبه سفید کننده و روشن کننده فوق العاده پوست:

شاید بر خلاف تصوراتی که ما از رنگ زرد زدچوبه و لکه های زرد زنگ زرد چوبه بر روی وسایل آشپرخانه داریم. یکی از مناسب ترین مواد برای سفید کردن و روشن کردن پوست زردچوبه است. البته استفاده از زردچوبه در ماسک های ترکیبی می تواند تا میزان زیادی خاصیت سفید کنندگی و روشن کنندگی زردچوبه را تقویت کند.

طرز تهیه مشهورترین ماسک زردچوبه:

این ماسک که یکی از مشهور ترین ماسک های زردچوبه است بیشتر با عنوان ترکیبات آن شناخته شده. ماسک “کرم، آرد نخودچی و زردچوبه” ماسک بسیار مناسبی برای روشن کردن و سفید کردن پوست است که در پایین به طرز تهیه آن اشاره خواهیم کرد.

برای تهیه ماسک باید یک گرم چای سیاه یا حدود یک قاشث چای خوری، آرد نخودچی به میزان دو قاشق چای خوری، حدود سه قاشق چای خوری زردچوبه و مقداری روغن بادام یا روغن زیتون تهیه کنید.

پیش از هر چیز آرد نخودچی را با چای و زردچوبه مخلوط کرده و برای نرم کردن پوست از مقداری روغن زیتون یا روغن بادام استفاده کنید و سپس ترکیب را به میزانی که ترکیب کاملا به هم مخلوط شود هم بزنید. باید این ماسک را به صورت یک خمیر یکدست، به مدت زمان 15 دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید. به نحوی که تمام سطح پوست صورت و گردن شما را پوشش بدهد.می توانید برای نتیجه سریع تر از این ماسک دو تا سه بار در هفته استفاده نمایید.

مصرف زردچوبه در دوران بارداری :

به خانم‌‌های باردار آسپیرین تجویز می‌کنند تا گردش و چرخش خون در بدن بهتر شود. می‌توانیم مشابه اثر آسپیرین را از زردچوبه هم بگیریم. یعنی کسی که می‌خواهد برای بارداری آمادگی پیدا کنند می‌توانند زردچوبه بخورند. برای بیماران روماتیسمی نیز مفید است.

می‌توانند با ترکیب زردچوبه و آب، خمیری ایجاد کنند و دور مفصل قرار دهند و یک مدت بماند و بهتر است این کار را شب یا صبح زود انجام دهند که سرما زیاد است.

صبح‌‌ها بدن این افراد خشک‌تر است. به عنوان مسکن درد دندان هم قابل استفاده است.

مراقب استفاده از زردچوبه باشید :

کسانی که دارای مزاج سوداوی هستند یعنی خون آنها غلیظ است می‌توانند از زردچوبه استفاده کنند.
کسانی که از داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند بهتر است در مصرف زردچوبه اعتدال را رعایت کنند چرا که ممکن است در آنها خونریزی ایجاد شود.

بهبود گردش خون می تواند باعث خونرسانی بهتر بافت‌‌های حساس مثل شبکیه شده و تیزبینی و بهبود بینایی به ارمغان آورد.

خواص زرد چوبه در طب سنتی و خواص زردچوبه در طب سنتی و زرد چوبه چه خاصیتی دارد و زردچوبه و خواصیت آن در طب سنتی ایرانی اسلامی چگونه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − سه =