طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس
طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

طبع عدس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

تاریخ نگارش

ژانویه 5, 2022

دسته‌بندی

حبوبات و غلات

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

عدس یکی از انواع حبوبات است. دانه هایی ریز و دو لپه ای دارد و به رنگ های خاکستری، قهوه ای سبز و قرمز دیده می شود. پر کاربردترین و معروفترین نوع عدس همان عدس سبز یا خاکستر است. از عدس در طبخ انواع غذا استفاده می شود. همچنین آرد آن در طبخ نان مورد استفاده قرار می گیرد.

ریشه کلمه عدس عربی است و در فارسی به آن مَرجُمَک، مَرجو یا نسک نیز گفته می شود. این گیاه حدود نه هزار سال قدمت دارد و بومی آسیا، مصر و مدیترانه است و به مرور به سایر قاره ها نیز سفر کرده است.

در این متن می توانید خلاصه ای از مطالعات محققان طب سنتی و اسلامی را در باره طبع و خواص عدس بخوانید.

آیا می دانید عدس چه طبعی دارد؟

طبع عدس رو به اعتدال می رود اما خشکی بالایی دارد. علاوه بر آن پوست عدس از گوشته آن گرم تر است. این تفاوت طبع در اکثر حبوبات وجود دارد.

طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

از خواص عدس چه می دانید؟

  • پوست عدس ملین و گوشت آن قابض است.
  • سرشار از پروتیین و یک جایگزین عالی برای گوشت است.
  • سرشار از فیبر و هضم کننده غذا است.
  • از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می کند.
  • از ابتلا به بیماریهای قلبی و بروز سکته قلبی جلوگیری می کند.
  • آرد عدس برطرف کننده عطش است.
  • مقوی معده است و ضعف معده را برطرف می کند.
  • قرقره آب عدس پخته شده زخم های دهان و آفت را درمان می کند.
  • مصرف آن همراه با آبغوره، سرکه و گلپر بیماری هایی که ریشه در گرمی دارند درمان می کند.
  • سرشار از آهن است و کم خونی را درمان می کند.
  • باعث رشد و تقویت ماهیچه ها می شود.
  • قند خون را کنترل می کند و مناسب برای بیماران دیابتی است.
  • گوارش را بهبود می بخشد.
  • از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
  • ضد سرطان است.
  • سیستم عصبی را تقویت می کند.
  • سرشار از اسیدفولیک است.
  • بینایی را تقویت می کند و از پیرچشمی جلوگیری می کند.
  • برای لاغری و کاهش وزن مفید است.
  • سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.

مصرف عدس موثر در قطع خونریزی های بعد از زایمان و درمان خونریزی های نا منظم زنانه

بسیاری از مادران بعد از تولد نوزادشان با خونریزی مواجه می شوند. این خونریزی تا چهار یا شش هفته بعد از زایمان، طبیعی و بدون اشکال است. اما ادامه پیدا کردن آن موجب ضعف، کم خونی، و افت آهن در مادران می شود. روشهای متعددی برای قطع خونریزی بعد از زایمان ارائه شده اما یکی از درمان های مجرب در طب سنتی، استفاده از سویق عدس است.

سویق عدس را می توان بصورت خشک در دهان گذاشته و همراه با بزاق دهان نرم کرده و میل نمود. همچنین می توان آن را به صورت حل شده در شیر، شیره یا آب ولرم مصرف کرد. سویق عدس تاثیر شگفت انگیزی در قطع خونریزی های بعد از زایمان و قاعدگی های نامنظم دارد. مصرف منظم سویق عدس توسط خانم ها، علاوه بر منظم شدن قاعدگی در آنها، مشکلات کم خونی، کمر درد و ضعف استخوانها را نیز برطرف می کند.

آیا مصرف عدس ضرر دارد؟

مصرف بیش از اندازه عدس خون را غلیظ می کند. همچنین باعث سوزش ادراد می شود.

عدس نفاخ است و در افرادی که معده های حساس دارند ایجاد ناراحتی می کند.

میل جنسی را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف عدس موجب کم خوابی و بی خوابی می شود. همچنین باعث آشفتگی می شود.

در افراد سردمزاج موجب بروز توهم، ترس و کابوس می شود.

مصلح عدس چیست؟

طبخ عدس با روغن کنجد، بادام و روغن حیوانی گاوی مزاج آن را رو به تعدیل می برد.

پختن عدس همراه با گوشت نیز طبع آن را متعادل می کند.

از دیگر مصلحات عدس می توان سبزی هایی چون مرزه، نعناع، پونه و گلپر اشاره کرد.

همچنین توصیه شده که همراه با عدس زعفران مصرف شود.

یکی دیگر از مصلات عدس زیره است.

از هلیله سیاه، افتیمون و بسفایج نیز به عنوان مصلحات عدس نام برده شده است.

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *