طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

5/5 - (6 امتیاز)

درختی گرمسیری و همیشه‌سبز است که دانه بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می‌کند. این درخت می‌تواند تا ارتفاع ۱۴ مایل دریایی رشد کند.

درختی گرمسیری و همیشه‌سبز است که دانه بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می‌کند. این درخت می‌تواند تا ارتفاع ۱۴ مایل دریایی رشد کند.

دانه آجیلی بادام هندی بر خلاف سایر دانه‌های آجیلی، حاوی نشاسته به‌میزان ۱۰ درصد وزن خویش است. این موضوع باعث می‌شود که با جذب آب تواند باعث تغلیظ سوپ و آبگوشت و دسرهای سنتی حاوی شیر شود. بادام هندی سرشار از کالری است، به‌طوری‌که هر یکصد گرم از آجیل بادام هندی حاوی ۵۵۳ کیلوکالری انرژی است.

دانه‌های بادام هندی را در حالت نارس و زمانی هم که پوسته‌اش کاملاً سخت نشده و سبز است، برداشت می‌کنند. در این حالت، پوستهٔ بذر نسبتاً نرم است و آن را با چاقو بریده، مغز میوه را خارج می‌سازند. البته آنها در این حالت هم برای پوست بدن، سوزش‌آور هستند؛ از این رو در همهٔ مراحل باید از دستکش استفاده شود. مغزهای نارس را برای مدتی در آب زردچوبه قرار می دهند تا آثار مضر آن از بین برود. چنین دانه‌هایی را در مناطقی از هندوستان همراه با نارگیل رنده شده و سبزیجات و فلفل تند و خاک رُس مصرف می‌کنند.

بذرهای به زمین افتادهٔ بادام هندی در شرایط مرطوب و بارانی، پس از چند روز شروع به جوانه زدن و تولید ساقه‌چه‌هایی می‌کنند که توسط باغداران جمع‌آوری و به‌صورت خام و پخته، به‌ویژه در ایالت «کرالا»ی هند مصرف می‌شوند.

بادام هندی در مناطق گرمسیر رشد می کند. این بادام در واقع یک میوه است که توسط درختی همیشه سرسبز تولید می شود. این درخت می تواند سیب بادام هندی نیز تولید کند و حداکثر ۱۴ مایل دریایی رشد کند. دانه های بادام هندی را زمانی که هنوز سبز و نارس هستند برداشت می کنند. پس از برداشت به دلیل اینکه پوست میوه هنوز کاملا سفت نشده آن را توسط یک چاقو می برند و مغز میوه را جداسازی می کنند. سپس مغز را برای مدتی در آب زردچوبه قرار می دهند تا اثرات مضر آن از بین برود و قابل مصرف شود.

طبع بادام هندی سرد است یا گرم؟

طبق منابع و تحقیقات صورت گرفته در حوزه طب سنتی، بادام هندی دارای طبع گرم و خشک است. بر همین اساس افرادی که دارای مزاج گرم هستند، باید در مصرف آن دقت کرده و حتما همراه با مصلح میل کنند. بادام زمینی در افراد گرم مزاج ایجاد عوارض می کند اما برای سردمزاجان مفید است.

طبع و خواص بادام هندی در طب سنتی

بادام هندی چه خواص طبی دارد؟

بادام هندی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.

وجود آهن و مس بالا در ترکیبات بادام هندی موجب حفظ جوانی پوست و جلوگیری از چین و چروک و پیری پوست می شود.

جالب است بدانید که کلسترول بادام هندی صفر است.

مقوی دندان و لثه است.

انرژی زیادی دارد و قوای جسمی را افزایش می دهد.

پر کالری و چاق کننده است.

چربی های آن برای بدن مفید است.

ریزش مو را کاهش می دهد و از سفید شدم زودرس موها جلوگیری می کند.

کم خونی به ویژه در کودکان را درمان می کند.

رشد موها را سرعت می بخشد.

کبد چرب را درمان می کند.

بی قراری ها و اختلالات خواب در دوران یائسگی را کاهش می دهد.

سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.

ضد یبوست و درمان یبوست است.

برای از بین بردن جوش و آکنه موثر است.

خون تازه و سالم تولید می کند.

خستگی و ضعف را کاهش می دهد.

افسردگی و بی حالی را درمان می کند.

قند پایینی دارد و برای دیابتی ها مناسب است.

بر کیفیت و تقویت باروری موثر است.

در زنان باردار امکان بالا رفتن فشار خون را کاهش می دهد.

موجب تنظیم فشار خون می شود.

مقوی قلب است و از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری می کند.

عوارض و مضرات مصرف بادام هندی

مصرف سوء بادام هندی باعث ایجاد سنگ کلیه و صفرا می شود.

بنابراین مصرف آن برای افرادی که دچار سنگ کلیه، صفرا و مجاری ادراری هستند توصیه نمی شود.

پوسته بادام هندی، و بادام هندی خام سمی هستند. معمولا همه بادام هندی در دسترس عموم مردم، پوست کنده، بوداده و حرارت دیده هستند اما اگر به هر طریقی با بادام هندی خام و یا با پوسته مواجه شدید، از دست زدن یا خوردن آن اکیدا خود داری کنید.

بادام هندی نباید در معرض رطوبت باشد و باید در زمان کوتاهی مصرف شود. رطوبت زدگی بادام هندی در آن ایجاد ترکیبات سمی می کند.

مصحات بادام هندی چه هستند؟

عسل یکی از معروفترین مصلحات بادام هندی است.

مصطکی و رب های ترش نیز از دیگر مصلحات بادام هندی هستند.

خوردن انار شیرین، خیار، سرکه و رب انار نیز در تقویت خواص بادام هندی و کاهش عوارض آن موثر است.


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.