طب شناس
خواص نخود فرنگی در طب سنتی|طبع نخود فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص نخودفرنگی یا نخودسبز در طب سنتی ایرانی+ مصلحات

تاریخ انتشار: May 15, 2022

رای به این نوشته: 4.83/5 (330 رای)

نخود فرنگی یا نخود سبز از دستهٔ حبوبات است. ظاهر نخود فرنگی بیه به باقلا دارای غلاف است و دانه های نخود در آن غلاف قرار دارند. غلاف نخود فرنگی از گل آن تشکیل می شود و بر این اساس می توان نخود فرنگی را در دسته میوه ها نیز قرار داد. دانه های نخود فرنگی به رنگ سبز روشن یا تیره و به صورت دایره ای و کروی هستند. پوسته صاف دارد و بافت داخل آن نرم و خمیری شکل است.

نخود فرنگی در فصول سرد سال کاشته و در فصول گرم برداشت می شود. از آن اغلب در پخت و پز بهره می گیرند اما مصارف دارویی متعددی نیز دارد. مواد مغذی موجود در نخودفرنگی بسیار قابل توجه است. پروتیین، ویتامین ها، املاح و فیبر موجود در آن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.

امروزه نخودفرنگی به روشهای مختلف در دسترس است و مختص به فصل خاصی نیست. نخود فرنگی به صورت فریز شده و کنسروی نیز قابل نگهداری است اما بهتر است هر محصول، تازه و در فصل خود مورد استفاده قرارگیرد چراکه هر فصل طبعی دارد و خوراکی های مختص هر فصل، در سازگاری مزاج در آن فصول موثر هستند.

از نخودفرنگی در طبخ غذاها، پیش غذاها و سالادها و ترشی های مختلف استفاده های زیادی می شود. ظاهر جذاب، رنگ زیبا و طعم خاص و منحصر به فرد نخودفرنگی طرفدارهای زیادی برای این گیاه دست و پا کرده. حالا بهتر است علامندان به نخود فرنگی در مورد طبع و خواص، مضرات و مصلحات آن نیز اطلاعات کافی را داشته تا بتوانند بیشترین بهره را از خواص آن ببرند.

طبع نخود فرنگی در طب سنتی

طبع نخودفرنگی یا نخودسبز چیست؟

نخود فرنگی یا نخود سبز طبع سرد و تر دارد. بنا بر این مصرف آن در تابستان و فصول گرم، خواص بیشتری دارد. همچنین افراد با مزاج گرم، بهره بیشتری از خواص نخودفرنگی می برند و سرد مزاجان نیز می توانند با رعایت اندازه مصرف، و به همراه داشتن مصلحات، نخودفرنگی مصرف کنند.

از خواص نخود فرنگی چه می دانید؟

مضرات نخود فرنگی یا نخود سبز چیست؟

اگر در مصرف نخود سبز زیاده روی کنید، باعث بالا رفتن اسید اوریک در خونتان می شوید.

افراد مبتلا به بیماری های کبد، طحال و فشار خون و کلسترول، باید در استفاده از نخودفرنگی نظر پزشک خود را بپرسند.

مبتلایان به آرترومی، زخم های دستگاه گوارش و روده، اختلالات تیرویید و قولنج نباید نخود فرنگی مصرف کنند.

مصلح نخودفرنگی چیست؟

در منابع طب سنتی از چند ماده به عنوان مصلحات نخود فرنگی نام برده شده که معروف ترین آنها عبارتند از؛ آویشن، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه، زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین.

ویتامین ای|ویتامین ای|ویتامین دی|رژیم لاغری

مزایا و معایب ویتامین E در دوران رژیم لاغری

طبع و 11 خاصیت شربت بهار نارنج در طب سنتی + طرز تهیه شربت بهار نارنج|خواص شربت بهارنارنج

طبع و 11 خاصیت شربت بهار نارنج در طب سنتی + طرز تهیه شربت بهار نارنج

طبع و خواص نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان سنگک

طبع و خواص 3 نوع نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی|طبع عرق شوید

طبع و خواص عرق شوید در طب سنتی ایرانی و اسلامی

شنگ پلو بهاری

اقتصاد طب سنتی

سهم نیم درصدی ایران در اقتصاد طب سنتی

طبع و خواص عرق کلپوره در طب سنتی|همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره|طبع عرق کلپوره

همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره

همه چیزهای که باید در باره گیاه دارویی پنجه گربه بدانید|طبع و خواص پنجه گربه

11 مورد از موارد منع مصرف گیاه پنجه گربه+ طبع و خواص آن در طب سنتی