طب شناس
خواص نخود فرنگی در طب سنتی|طبع نخود فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص نخودفرنگی یا نخودسبز در طب سنتی ایرانی+ مصلحات

تاریخ انتشار: May 15, 2022

رای به این نوشته: 4.83/5 (330 رای)

نخود فرنگی یا نخود سبز از دستهٔ حبوبات است. ظاهر نخود فرنگی بیه به باقلا دارای غلاف است و دانه های نخود در آن غلاف قرار دارند. غلاف نخود فرنگی از گل آن تشکیل می شود و بر این اساس می توان نخود فرنگی را در دسته میوه ها نیز قرار داد. دانه های نخود فرنگی به رنگ سبز روشن یا تیره و به صورت دایره ای و کروی هستند. پوسته صاف دارد و بافت داخل آن نرم و خمیری شکل است.

نخود فرنگی در فصول سرد سال کاشته و در فصول گرم برداشت می شود. از آن اغلب در پخت و پز بهره می گیرند اما مصارف دارویی متعددی نیز دارد. مواد مغذی موجود در نخودفرنگی بسیار قابل توجه است. پروتیین، ویتامین ها، املاح و فیبر موجود در آن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.

امروزه نخودفرنگی به روشهای مختلف در دسترس است و مختص به فصل خاصی نیست. نخود فرنگی به صورت فریز شده و کنسروی نیز قابل نگهداری است اما بهتر است هر محصول، تازه و در فصل خود مورد استفاده قرارگیرد چراکه هر فصل طبعی دارد و خوراکی های مختص هر فصل، در سازگاری مزاج در آن فصول موثر هستند.

از نخودفرنگی در طبخ غذاها، پیش غذاها و سالادها و ترشی های مختلف استفاده های زیادی می شود. ظاهر جذاب، رنگ زیبا و طعم خاص و منحصر به فرد نخودفرنگی طرفدارهای زیادی برای این گیاه دست و پا کرده. حالا بهتر است علامندان به نخود فرنگی در مورد طبع و خواص، مضرات و مصلحات آن نیز اطلاعات کافی را داشته تا بتوانند بیشترین بهره را از خواص آن ببرند.

طبع نخود فرنگی در طب سنتی

طبع نخودفرنگی یا نخودسبز چیست؟

نخود فرنگی یا نخود سبز طبع سرد و تر دارد. بنا بر این مصرف آن در تابستان و فصول گرم، خواص بیشتری دارد. همچنین افراد با مزاج گرم، بهره بیشتری از خواص نخودفرنگی می برند و سرد مزاجان نیز می توانند با رعایت اندازه مصرف، و به همراه داشتن مصلحات، نخودفرنگی مصرف کنند.

از خواص نخود فرنگی چه می دانید؟

مضرات نخود فرنگی یا نخود سبز چیست؟

اگر در مصرف نخود سبز زیاده روی کنید، باعث بالا رفتن اسید اوریک در خونتان می شوید.

افراد مبتلا به بیماری های کبد، طحال و فشار خون و کلسترول، باید در استفاده از نخودفرنگی نظر پزشک خود را بپرسند.

مبتلایان به آرترومی، زخم های دستگاه گوارش و روده، اختلالات تیرویید و قولنج نباید نخود فرنگی مصرف کنند.

مصلح نخودفرنگی چیست؟

در منابع طب سنتی از چند ماده به عنوان مصلحات نخود فرنگی نام برده شده که معروف ترین آنها عبارتند از؛ آویشن، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه، زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین.

مشکوفی قزوین

درمان غمباد به کمک طب سنتی|درمان غمباد

غمباد چیست؟ همه چیز درباره علل ابتلا به غمباد و درمان آن

طبع و خواص روغن شاهدانه در طب سنتی|خواص روغن شاهدانه

طبع روغن شاهدانه در طب سنتی + بیش از 20 مورد از خواص روغن شاهدانه+ روش های استفاده

درمان فوری سینوزیت در طب سنتی

درمان سینوزیت با روش های طب سنتی+ علت+ اقدامات پیشگیرانه

طبع-و-خواص-سبزی-شاهی-در-طب-سنتی||طبع-و-خواص-شاهی-در-طب-سنتی-ایرانی-و-اسلامی

طبع سبزی شاهی سرد است یا گرم؟خواص، مضرات و مصلح شاهی در طب سنتی

دمنوش-زیره-سیاه-طب-سنتی|طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه و طبع و خواص آن

طبع و خواص عرق بید در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بید

عرق بید و 2 مصلح پر استفاده آن+ طبع، خواص و مضرات

طبع-و-خواص-بادمجان-در-طب-سنتی-اسلامی|طبع بادمجان

طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ + خواص + مصلحات - در طب سنتی اسلامی