طب شناس
طبع و خواص شفتالو در طب سنتی

طبع و خواص شفتالو در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: March 27, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (398 رای)

احتمالا تا به حال بارها و بارها شفتالو خورده اید بی آنکه متوجه شده باشید!

شفتالو درواقع هلوی جنگلی و خودرو است که در چندین سال است متخصصان کشاورزی موفق شده اند به روش های پرورشی و گلخانه ای و... آن را کشت کنند. شفتالو غالبا در آب و هوای معتدل رشد می کند و در ایران بیشتر در شهرهای گلستان، کرمان، بوشهر و فارس کشت می شود. نام علمی شفتالو Prunus persica (L.) Batsch است و از دسته گل سرخیان به شمار می رود.

شفتالو و هلو به حدی به هم شباهت دارند که تشخیص آنها از هم دشوار است. حتی در طعم و خواص هم شباهت های زیادی بین هلو و شفتالو است. یک راه تشخیص هلو و شفتالو، برش زدن آن است. اگر گوشته میوه سفید و در اطراف هسته صورتی باشد، شما یک شفتالو در دست دارید اما اگر گوشته زرد و در اطراف هسته قهوه ای باشد، یک هلو در دست شماست.

پوست شفتالو نازک تر است به حدی که امکان ارسال به کشورهای دیگر برای آن به سختی فراهم می شده اما بعد ها با علم کشاورزی، توانسته اند ضخامت پوست آن را به حدی برسانند که در جابجایی ها و ... آسیب کمتری ببیند.

شفتالو حتی قبل از اینکه بصورت کامل برسد، طعم شیرینتری نسبت به هلو دارد. از شفتالو نیز مانند هلو، علاوه بر مصرف به عنوان میوه در تهیه کیک و دسرها، مرباها و مارمالاد و شربت ها استفاده می شود. اما تفاوت آن با هلو در این است که هلو، حتی در ترکیب با مواد دیگر طعم بخصوص خود را حفظ می کند اما شفتالو تغییر طعم می دهد.

اگرچه هلو و شفتالو دارای خواص مشترکی با هم هستند اما در این متن طبق روال متنهای دیگر طب شنتاس به بررسی طبع، خواص، مضرات و مصلحات شفتالو خواهیم پرداخت.

طبع شفتالو چیست؟

بررسی محققان طب سنتی نشان می دهد که طبع شفتالو همانند هلو سرد و تر است. اما میزان سردی و تری آن در مقایسه با هلو کمتر است. افراد سردمزاج باید در مصرف آن احتیاط کنند. اما افرادی که مزاج گرم دارند، می توانند از خواص این میوه تابستانی و لذیذ نهایت استفاده را ببرند.

از خواص شفتالو چه می دانید؟

شفتالو چه مضراتی دارد؟

همانطور که در توضیح طبع شفتالو گفته شد، مصرف این میوه در سرد مزاجان باعث بروز عوارض می شود.

زیاده روی در مصرف شفتالو باعث اسهال، دل درد و دل پیچه خواهد شد.

افرادی که معده های حساس و نفاخ دارند در مصرف شفتالو احتیاط کنند چرا که شفتالو ایجاد نفخ می کند و دیرهضم است.

زنان باردار بهتر است در سه ماهه اول شفتالو نخورند.

افراد دچار زخم معده و ناراحتی های گوارشی نباید با شکم خالی شفتالو بخورند.

مصلح شفتالو چیست؟

بهترین و معروفترین مصلح برای شفتالو عسل و زنجبیل است. همچنین می توانید از سایر موادی که طبع گرم دارند مانند نبات یا شیره انگور و خرما، بعد از مصرف شفتالو استفاده کنید.

طبع و خواص گوشت خرگوش|طبع گوشت خرگوش

گوشت خرگوش حلال است یا حرام؟ طبع و خواص گوشت خرگوش

هلو کباب

شنگ پلو بهاری

جرمگیری دندان در خانه

جرمگیری دندان در خانه

طبع ریحان در طب سنتی ایرانی اسلامی چوبی|خواص و فواید ریحان در طب سنتی ایرانی اسلامی چوبی

طبع ریحان گرم است یا سرد؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

همه چیزهایی که باید در مورد رشته پلو بدانید|طبع رشته پلو|خواص رشته پلو|روشهای تهیه رشته پلو

خواص رشته پلو و روش های مختلف پخت آن+ارزش غذایی رشته پلو

طبع و خواص عدس پلو با کوفته ریزه در طب سنتی+ طرز تهیه عدس پلو با کوفته ریزه

طبع و خواص عدس پلو با کوفته ریزه در طب سنتی+ طرز تهیه عدس پلو با کوفته ریزه

طبع و خواص کاهو در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص کاهو در طب سنتی و ایرانی اسلامی