طب شناس
خواص و طبع ملون در طب سنتی|ط

طبع و خواص ملون از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: July 5, 2023

رای به این نوشته: 4.9/5 (452 رای)

ملون melon در واقع نام لاتین خربزه است. و به میوه هایی ازاین دست مانند طالبی، گرمک و حتی هندوانه گفته می شود. اما در ایران به نوعی از خربزه که مانند طالبی گرد است ملون گفته می شود. ملون از نظر طعم به خربزه شباهت دارد اما شکل و بوی آن به طالبی نزدیک تر است. پوست آن زرد و سبز و زمخت است نسبت به طالبی سفت تر است و گاهی برخلاف طالبی خط ندارد. گوشته آن اغلب نارنجی رنگ و میزان شیرینی آن از خربزه بالاتر است.

ملون از خانواده کدوییان است و مانند کدو روی زمین و در بوته های کوتاه با برگهای پهن و گلهای زرد کوچک می روید.

ملون یک میوه تابستانی و پر آب است که طرفداران زیادی دارد. از ملون در تهیه نوشیدنی های خنک تابستانی و دسرهای لذیذ نیز استفاده میشود.

در ادامه شما را با طبع، خواص، مضرات و مصلحات ملون آشنا خواهیم کرد.

طبع ملون گرمه یا سرد

طبع ملون گرم است و به همین دلیل باعث بالا رفتن گرمای بدن می شود. گرم مزاجان با خوردن ملون دچار سوزش و خارش گلو و زخم دهان و زبان می شوند. همچنین ممکن است سردرد بگیرند. اما سردمزاجان با خوردن ملون نه تنها عوارضی را تجربه نخواهند کرد بلکه بیشترین میزان از خواص آن را دریافت می کنند.

خواص ملون در طب سنتی

ملون و خواص ضد پیری آن

ملون میوه پرطرفداری است که از خاصیت ضد پیری برخوردار می باشد. کلاژن ماده موثری در پیشگیری از پیری زودرس است و ملون دارای مقادیری از این ماده می باشد. شما می توانید برای پیشگیری از پیری از ملون به صورت خوراکی یا موضعی استفاده نمایید.

برای استفاده موضعی این میوه ابتدا برش هایی از ملون را آماده نمایید و له کنید. ملون له شده را روی پوست صورت خود قرار دهید. توجه داشته باشید که شما باید از قبل پوست صورتتان را به خوبی با شوینده شسته و خشک کرده باشید.

حدود بیست دقیقه زمان دهید و سپس ماسک ملون را از روی صورت خود بردارید و پوستتان را با آب سرد بشویید. شما می توانید از این ماسک یک الی دو مرتبه در هفته استفاده نمایید و از اثرات عالی آن بر پیشگیری از پیری پوست بهرمند شوید.

تاثیر ملون بر سلامت قلب

یکی دیگر از خواص بینظیر این میوه تاثیر آن بر سلامت قلب است. ملون میوه است که استفاده آن سبب پیشگیری از گرفتگی عروق می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی از جمله سکته را به صورت چشمگیری کاهش می دهد زیرا ملون دارای مواردی است که از رسوب خون که عامل سکته قلبی است جلوگیری می نماید.

چه کسانی نباید ملون بخورند؟( عوارض و مضرات ملون)

افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی دارند نباید در مصرف ملون بی احتیاط باشند.

در افراد گرم مزاج باعث زخم، جوش یا آفت در دهان یا روی زبان می شود.

همچنین در گرم مزاجان باعث خارش و سوزش گلو و سرفه می شود.

ممکن است باعث بروز ابریزش بینی و تورم لبها شود.

در دوران سرماخوردگی مصرف آن ممنوع است.

اگر گلو درد دارید ملون نخورید.

ملون اگرچه خواص تب بری دارد اما تب های صفراوی را بالا می برد.

زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ، دل درد و معده درد می شود.

افرادی که ورم معده و سوء هاضمه دارند ملون نخورند.

مصلح ملون چیست؟

ملون میوه ای با طبع گرم است و میتوانید برای تعدیل طبع آن از مصلحات زیر استفاده کنید.

مصلح ملون برای افراد گرم مزاج: انار یا آب انار و سرکه است.

مصلح ملون برای سرد مزاجان: گلاب است.

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی|خواص شیرین بیان

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی+ معرفی 2 عرق گیاهی به عنوان مصلح

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه|خواص آلبالو پلو

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه

طبع و خواص گلابی در طب سنتی|طبع و خواص گلابی در طب سنتی

طبع و خواص گلابی در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص پرشمار ارده و شیره|خواص ارده کنجد|فواید ارده و شیره

ارده و شیره، صبحانه گمشده!

طبع و خواص گندم در طب سنتی|طبع گندم

بررسی طبع و 30 خاصیت ویژه گندم در طب سنتی

خواص گیاه علف طلایی در طب سنتی

چقدر گیاه "علف طلایی" را می شناسید؟ خواص شگفت آور علف طلایی

پیشگیری و درمان قطعی آلزایمر در طب سنتی

درمان قطعی آلزایمر و راهکار پیشگیری از آلزایمر در طب سنتی

درمان سینوزیت با پیاز و روش های خانگی دیگر|درمان سینوزیت|بخور و درمان سینوزیت

3 روش درمان خانگی سینوزیت با پیاز + 5 روش درمان سینوزیت با طب سنتی