طب شناس
خواص و طبع ملون در طب سنتی|ط

طبع و خواص ملون از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: July 5, 2023

رای به این نوشته: 4.45/5 (649 رای)

ملون melon در واقع نام لاتین خربزه است. و به میوه هایی ازاین دست مانند طالبی، گرمک و حتی هندوانه گفته می شود. اما در ایران به نوعی از خربزه که مانند طالبی گرد است ملون گفته می شود. ملون از نظر طعم به خربزه شباهت دارد اما شکل و بوی آن به طالبی نزدیک تر است. پوست آن زرد و سبز و زمخت است نسبت به طالبی سفت تر است و گاهی برخلاف طالبی خط ندارد. گوشته آن اغلب نارنجی رنگ و میزان شیرینی آن از خربزه بالاتر است.

ملون از خانواده کدوییان است و مانند کدو روی زمین و در بوته های کوتاه با برگهای پهن و گلهای زرد کوچک می روید.

ملون یک میوه تابستانی و پر آب است که طرفداران زیادی دارد. از ملون در تهیه نوشیدنی های خنک تابستانی و دسرهای لذیذ نیز استفاده میشود.

در ادامه شما را با طبع، خواص، مضرات و مصلحات ملون آشنا خواهیم کرد.

طبع ملون گرمه یا سرد

طبع ملون گرم است و به همین دلیل باعث بالا رفتن گرمای بدن می شود. گرم مزاجان با خوردن ملون دچار سوزش و خارش گلو و زخم دهان و زبان می شوند. همچنین ممکن است سردرد بگیرند. اما سردمزاجان با خوردن ملون نه تنها عوارضی را تجربه نخواهند کرد بلکه بیشترین میزان از خواص آن را دریافت می کنند.

خواص ملون در طب سنتی

ملون و خواص ضد پیری آن

ملون میوه پرطرفداری است که از خاصیت ضد پیری برخوردار می باشد. کلاژن ماده موثری در پیشگیری از پیری زودرس است و ملون دارای مقادیری از این ماده می باشد. شما می توانید برای پیشگیری از پیری از ملون به صورت خوراکی یا موضعی استفاده نمایید.

برای استفاده موضعی این میوه ابتدا برش هایی از ملون را آماده نمایید و له کنید. ملون له شده را روی پوست صورت خود قرار دهید. توجه داشته باشید که شما باید از قبل پوست صورتتان را به خوبی با شوینده شسته و خشک کرده باشید.

حدود بیست دقیقه زمان دهید و سپس ماسک ملون را از روی صورت خود بردارید و پوستتان را با آب سرد بشویید. شما می توانید از این ماسک یک الی دو مرتبه در هفته استفاده نمایید و از اثرات عالی آن بر پیشگیری از پیری پوست بهرمند شوید.

تاثیر ملون بر سلامت قلب

یکی دیگر از خواص بینظیر این میوه تاثیر آن بر سلامت قلب است. ملون میوه است که استفاده آن سبب پیشگیری از گرفتگی عروق می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی از جمله سکته را به صورت چشمگیری کاهش می دهد زیرا ملون دارای مواردی است که از رسوب خون که عامل سکته قلبی است جلوگیری می نماید.

چه کسانی نباید ملون بخورند؟( عوارض و مضرات ملون)

افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی دارند نباید در مصرف ملون بی احتیاط باشند.

در افراد گرم مزاج باعث زخم، جوش یا آفت در دهان یا روی زبان می شود.

همچنین در گرم مزاجان باعث خارش و سوزش گلو و سرفه می شود.

ممکن است باعث بروز ابریزش بینی و تورم لبها شود.

در دوران سرماخوردگی مصرف آن ممنوع است.

اگر گلو درد دارید ملون نخورید.

ملون اگرچه خواص تب بری دارد اما تب های صفراوی را بالا می برد.

زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ، دل درد و معده درد می شود.

افرادی که ورم معده و سوء هاضمه دارند ملون نخورند.

مصلح ملون چیست؟

ملون میوه ای با طبع گرم است و میتوانید برای تعدیل طبع آن از مصلحات زیر استفاده کنید.

مصلح ملون برای افراد گرم مزاج: انار یا آب انار و سرکه است.

مصلح ملون برای سرد مزاجان: گلاب است.

درمان-کرونا-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-در منزل-کویید-19

درمان کرونا در طب سنتی ایرانی اسلامی + طبع و درمان

طبع و خواص پاپریکا در طب سنتی|خواص پاپریکا

طبع و خواص پاپریکا در طب سنتی ایرانی و اسلامی + 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

|چهار عرق گرم

همه چیز درباره طبع و خواص چهار عرق گرم در طب سنتی

طبع و خواص ابگوشت قنبید در طب سنتی|آخواص بگوشت قنبید

طبع آبگوشت قنبید در طب سنتی+ 20 مورد از خواص + مضرات و مصلحات

طبع و خواص گوشت خرگوش|طبع گوشت خرگوش

گوشت خرگوش حلال است یا حرام؟ طبع و خواص گوشت خرگوش

دستگییری پزشک های قلابی در زاهدان

دستگیری 2 پزشک قلابی در شهر زاهدان

تدابیر طب سنتی برای درمان اب آوردن زانو|علل آب آوردن زانو|درمان آب آوردن زانو با کمپرس سرد

درمان آب آوردن زانو با طب سنتی + 8 تدبیر ویژه طب سنتی برای درمان آب آوردن زانو

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی|طبع گوشت کبک

طبع و خواص گوشت کبک در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح