طب شناس
|درمان سردی مغز|علائم سردی مغز

درمان سردی مغز در طب سنتی + 11 راهکار برای درمان فوری سردی سر

تاریخ انتشار: January 21, 2023

رای به این نوشته: 4.66/5 (656 رای)

سردی مغز یکی از عوارض سوءمزاج در بدن انسان است. سردی مغز باعث بروز عوارض و بیماری های متعدد برای افراد می شود و به همین جهت درمان سردی مغز یکی از اقدامات ضروری در طب سنتی است. درمان فوری سردی مغز از این جهت دارای اهمیت است که شما هرچه زودتر سردی مغز را درمان کنید، می توانید جلوی ایجاد عوارض و بیماری های بیشتری را بگیرید.

یکی از عوملی که موجب رشد مغز جنین در شکم مادر می شود، این است که جنین به صورت ذاتی طبع گرم و تر دارد. اگر چنین نبود، اغلب نوزادان با اختلالات ذهنی به دنیا می آمدند. مزاج هر انسانی ممکن است در طول زندگی چندین بار تغییر کند. معمولا نوجوانها دارای مزاج گرم و خشک هستند و همین عامل جوش صورت و رفتارهای هیجانی و.. در آنها است.

برهم خوردن تعادل مزاجی در هرکدام از مزاج های چهارگانه ( سودا (سرد و خشک)، بلغم (سرد وتر)، صفرا (گرم و خشک)، دم (گرم وتر)) باعث سوء مزاج می شود.

علائم سردی مغز که باید به آن توجه کنید

علائم سردی مغز چیست؟ سردی مغز علائم مختلفی دارد که مهمترین آنها به این ترتیب اند:

علائم سردی مغز
علائم سردی مغز

علت سردی مغز در طب اسلامی

مهم ترین علت سردی مغز، غلبه سردی در بدن است. افرادی که طبع سرد دارند، اگر نسبت به اصلاح مزاج خود اقدام نکنند، دچار سردی مغز می شوند.

افراد بلغمی و سوداوی بیشتر از باقی گروه های مزاجی در معرض ابتلا به سردی مغز هستند. بیماری هایی مانند افسردگی، حواس پرتی و کندی حافظه، آلزایمر، بیماری های اعصاب و روان، عصبی بودن، شب ادرای، فراموشکاری و... در این افراد نسبت به سایر گروه های مزاجی بیشتر دیده می شود.

برخی افراد به صورت مرتب از اسپری سرکه در خانه برای پاکسازی و ضد عفونی کردن استفاده می کنند. اسپری سرکه فرد را در معرض سردی مغز قرار می دهد. بهتر است گاهی به جای اسپری سرکه از اسپند و دیگر مواد ضد عفونی کننده برای ضد عفونی کردن هوا استفاده کنید.

یکی دیگر از علل ابتلا به سردی مغز برنامه غذایی اشتباه و تغذیه غلط است. مصرف مکرر مواد غذایی کارخانه ای و سرخ کردنی و زیاده روی در مصرف مواد با طبع سرد باعث سردی مغز می شود. برای پیشگیری از سردی مغز و کمک به درمان سردی مغز بهتر است این نکات تغذیه ای را رعایت کنید:

  1. پرهیز از خوردن پنیر و چای شیرین شده با شکر در وعده صبحانه
  2. پرهیز از مصرف خیار، اب یخ، لبنیات، ترشی و گوجه در میان وعده ها
  3. کم کردن ساعت خواب و پرهیز از خوابیدن به مدت طولانی
  4. پرهیز از کم تحرکی. برای داشتن تحرک و ورزش کافی برنامه ریزی کنید.

درمان سردی مغز با طب سنتی

سردی مغز ممکن است به دوصورت نمایان شود.

سردی و خشکی همان سودا است که منجر به ابتلا به بیماری های روانی مانند وسواس و افسردگی و... می شود و سردی و تری هم بلغم است.

درمان سردی و تری مغز:

برای درمان سردی مغز که همراه با رطوبت میباشد باید از خوراکی هایی همچون شیره انگور، ارده، خرما، دمنوش، میوه هایی با طعم شیرین استفاده کرد. همچنین از داروهایی که سبب بالا رفتن گرمی بدن میشوند نیز مصرف نمایید. در ادامه مواد غذایی که مصرف آن ها سبب افزایش گرمی مغز میشوند را معرفی میکنیم.

درمان سردی مغز
درمان سردی مغز

درمان سردی و خشکی مغز:

برای درمان سردی مغر که همراه با خشکی است باید گرمی بدن را افزایش داد. برای تغییر مزاج کافیست کارهایی همچون چکاندن روغن بادام شیرین در بینی، خوردن آب گوشت قرمز، مصرف حریره بادام، شیرین برنج همراه با زعفران و نبات، خوردن عسل و... انجام داد.

افرادی که دچار این مسئله هستند اغلب احساس خشکی در مغز، ته حلق و یا حتی صدای خود میکنند و همچنین علائمی مثل احساس خفگی، انقباض و فشار در قسمت گلو دارند و ممکن است گاهی احساس کنند سرشان به عقب کشیده میشود و عضله های پشت سر منقبض میشوند که انجام روغن مالی برای این ناحیه بسیار توصیه میشود و بر درمان سردی مغز موثر می باشد.

برای مغز و گلو، پنیرک و گل بنفشه را در آب خیسانده و مصرف نمایید. اگر طبع فرد سرد باشد باید آن ها را با نبات شیرین کرده و سپس میل بفرماید.

دمنوش برای رفع سردی مغز

دمنوش ها یکی از بهترین داروها برای درمان بیماری های مختلف هستند. دمنوش ها نه بدمزگی داروهای شیمیایی را دارند و نه عوارض آنها را . برخی دمنوش ها در رفع سردی مغز موثر هستند که از جمله آنها می توانیم این موارد را نام ببریم.

  1. دمنوش گل بنفشه
  2. دمنوش اسطوخودوس
  3. دمنوش گل گاوزبان
  4. دمنوش به لیمو
  5. دمنوش زعفران
  6. دمنوش زنجبیل

این دمنوش ها هم در درمان سردی مغز موثر هستند هم موجب تقویت و پاکسازی مغز می شوند که از ابتلا به بیماری ها جلوگیری می کند.

خواص روغن سیاهدانه بر درمان سردی مغز

روغن سیاهدانه طبع گرم دارد و برای درمان مشکلات ناشی از سردی به روشهای مختلف استفاده می شود. روغن سیاهدانه برای درمان سردی مغز به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد.

اول: روغن مالی و چرب کردن سر و ملاج با روغن سیاه دانه هر شب پیش از خواب به مدت 40 تا 120 شب. انجام این کار به افراد در درمان سردی مغز کمک بسزایی می نماید.

دوم: چکاندن روغن سیاهدانه در هر سوراخ بینی 1 قطره به مدت سه هفته. این روش نیز یکی دیگر از راهکار های موثر در درمان سردی مغز می باشد.

چند راهکار برای درمان فوری سردی سر:

اسپند دود کنید: سردی سر عوارض زیادی به دنبال دارد و یکی از دلایل ابتلا افراد به افسردگی، غم و اندوه می باشد. برای درمان فوری سردی سر از اسپند استفاده کنید. دود حاصل از اسپند گرم است و از خاصیتی ضد ویروسی برخوردار می باشد.
کندر: دود حاصل از کندر، مغز را گرم می کند و باعث تقویت حافظه می شود. کندر بر درمان آلزایمر موثر است و محیط را ضد عفونی می گرداند. برای درمان فوری سردی سر به اندازه یک نخود از کندر را بردارید و بجوید. این کار را یک بار در هفته انجام دهید تا سردی مغز برطرف گردد.
یبوست را درمان کنید: برای پیشگیری از سردی سر و ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر و ام اس باید از مصرف غذاهایی با طبع سرد و غذاهای اسیدی خودداری نمایید. اگر دچار یبوست هستید سعی کنید با راهکار های طب سنتی آن را درمان نمایید.
زندگی سالم: برای درمان فوری سردی سر باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و از خواب زیاد، بی تحرکی و... خودداری کنید. به این منظور بهتر است روزانه ورزش کنید و ساعت خواب خود را تنظیم نمایید.

طبع و خواص عرق بادرنجبویه در طب سنتی||طبع عرق بادرنجبویه

طبع و خواص عرق بادرنجبویه + 2 مصلح آن در طب سنتی

کاهش در پریود به کمک تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان درد پریود با طب سنتی

نکاتی که باعث کاهش درد پریود یا قاعدگی می شوند+ روشهای طب سنتی

طبع و خواص شربت آبلیمو در طب سنتی|خواص شربت آبلیمو|شربت آبلیمو

طبع شربت آبلیمو در طب سنتی + 16 مورد از خواص ویژه شربت آبلیمو

درمانه سرفه مستمر

با سرفه های پاییزی چه کنیم؟

درمان عفونت بدن کودکان در خانه با طب سنتی|درمان-عفونت-کودکان-بدون-آنتی-بیوتیک-در-طب-سنتی|درمان عفونت کودکان

درمان عفونت‌ بدن کودکان در خانه با طب سنتی و بدون نیاز به آنتی بیوتیک ها

طبع و خواص ترب سفید از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص دمنوش پونه کوهی و آوین شیرازی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص دمنوش پونه کوهی و آویشن شیرازی

دمنوش پونه کوهی و آویشن شیرازی چه طبع و خواصی دارد؟

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند