طب شناس
خواص و طبع شابانک در طب سنتی + 14 خاصیت فوق العاده شابا??ک|خواص شابانک

خواص و طبع شابانک در طب سنتی + 14 خاصیت فوق العاده شابانک

تاریخ انتشار: October 28, 2022

رای به این نوشته: 4.53/5 (315 رای)

گیاه شابانک متعلق به گونه اروکا و جزو خانواده براسیکاسیا می باشد. شابانک یک نوع گیاه علفی و یکساله است که برگ های  سبز رنگی دارد و شباهت زیادی با انواع تربچه، کلم و گل کلم دارد.

شابانک یک نوع سبزی خوراکی در نواحی بومی مدیترانه است که برگ های آن طعم نسبتا تندی دارند.این گیاه در واقع یک نوع کاهو است، برگ های این گیاه دارویی را معمولا با دیگر گیاهان مخلوط می کنند که سالادی معتدل به دست آید. شابانک نام های دیگری نیز دارد که عبارتند از: آروگولا، جرجیر، روکولا، کلم ورنوس، منداب.

این گیاه بینظیر دارای مقادیر بالایی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که مصرف آن فواید زیادی را برای بدن به دنبال دارد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شابانک در طب سنتی، خواص شابانک در طب سنتی و همچنین مضرات آن بپردازیم.

طبع شابانک در طب سنتی چیست؟

طبع این گیاه دارویی در طب سنتی خنک است و مصرف آن برای گرم مزاجان مناسب است. گیاه شابانک دارای مقادیر زیادی از ویتامین های A، C، K و مواد معدنی همچون کلسیم، پتاسیم، فسفر و... است.

خواص شابانک در طب سنتی چیست؟

خواص شابانک
خواص شابانک

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف شابانک:

گیاه شابانک دارای مقادیر بالایی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می نماید. شابانک به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان به مبارزه با رادیکال های آزاد موجود در بدن می پردازد و آن ها را قبل از ایجاد هر گونه مشکلی از بین می برد.

وجود ویتامین C در ریکاوری بدن از آسیب نیز موثر است. این ویتامین خواص بیشماری دارد از جمله اینکه به سلامت بافت ها کمک می کند و سبب جذب آهن می شود.

این گیاه قلیایی است و به همین دلیل در تعادل سطح Ph بدن موثر واقع می شود. میزان تعادل سطح  pH در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش دارد.

سم زدایی بدن با مصرف گیاه شابانک:

همانطور که گفتیم گیاه شابانک قلیایی است و از مواد مغذی بسیاری برخودارد می باشد و از همین رو به سم زدایی بدن کمک بسیاری می کند. حفظ ظرفیت قلیایی خون نقش مهمی در سم زدایی بدن دارد.

این سبزی پرخاصیت یک منبع غنی از کلروفیل هایی قلیایی کننده بدن و سم زدا می باشد. گیاه شابانک به سلامت کبد که در سم زدایی بدن نقش مهمی دارد نیز کمک می نماید. این گیاه فوق العاده دارای مقادیر بالایی ویتامین C  و فیتوشیمیایی هایی است که میزان سم زدایی در بدن را بالا می برند.

شابانک یک گیاه انرژی بخش است:

اسید آمینه هایی که در گیاه شابانک وجود دارد، واحدهای سازنده پروتئین می باشند و این به معنای آن است که بدن به هیچگونه انرژی برای تجزینه آن ها نیاز ندارد و در نتیجه این موضوع باعث میشود بدن شما انرژی بیشتری برای دیگر عملکرد ها داشته باشد.

این گیاه به دلیل کلروفیل های بسیاری که دارد سبب کاهش التهاب در بدن میشود و میزان انرژی را افزایش می دهد. گیاه شابانک دارای مقادیر بالایی از ویتامین های گروه B است که مصرف آن سنتز چربی را افزایش می دهد و میزان تولید گلبول های قرمز خون و متابولیسم را نیز بالا می برد.

طریقه مصرف شابانک چگونه است؟

شما می توانید این سبزی را به شکل پخته یا خام در تهیه انواع سالاد ها، انواع ساندویچ ها، پاستا و... استفاده نمایید.

مصرف شابانک با چه عوارضی همراه است؟

درست است که شابانک یک گیاه پرخاصیت است که کاربرد زیادی در طب سنتی دارد اما زیاده روی در مصرف آن ممکن است با یکسری عوارض همراه باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

درمان زگیل تناسلی با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان فوری زگیل تناسلی زنان و مردان در طب سنتی

زگیل تناسلی چیست؟ 5 راهکار درمان زگیل تناسلی در طب سنتی

خواص-ارده-کنجد-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ارده-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ارده کنجد و مضرات+ طبع ارده کنجد و مصلحات در طب سنتی

طبع کاکائو در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص کاکائو در طب سنتی ایرانی اسلامی|کاکائو در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و طبع کاکائو در طب سنتی ایرانی اسلامی + مصلحات

خواص دارویی و درمانی ماگنولیا در طب سنتی|خواص ماگنولیا در طب سنتی|خواص پوست ماگنولیا

خواص ماگنولیا و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+ مضرات

طبع-و-خواص-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-و-کدو-حلوایی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع کدو حلوایی چیست؟

طبع کدو حلوایی سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات

جلوگیری از ضعف در ماه رمضان

راهکارهای مقابله با ضعف بدن در ماه مبارک رمضان

عرقیات گیاهی

کوتاه و مختصر درمورد عرقیات گیاهی

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان|طبع نان تافتون

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان